HC Energie Karlovy Vary

Radim Rulík novým trenérem národního týmu

Nový trenérem České hokejové reprezentace se ve čtvrtek stal trenér Radim Rulík. Zkušený kouč, který letos dovedl národní tým do 20 let k senzačním stříbrným medailím z mistrovství světa, spojil velkou část své kariéry právě s karlovarským hokejovým klubem.

Nový trenér seniorské reprezentace Radim Rulík s hokejem začal v rodném Ostrově nad Ohří. V roce 1979 přestoupil do našeho klubu a byl zařazen do nově vznikajícího mladšího dorostu a přes juniory se propracoval do týmu mužů, který v té době hrál ve II. lize. Za muže přidal v roce 1985 ještě jednu sezonu, ale kvůli vleklému zranění zad musel se ve dvaceti letech hráčské kariéry vzdát. Nicméně hokej neopustil a začal se věnovat trénování.

Nejprve u karlovarské mládeže a od roku 1991 u mužů tehdejší Slavie Karlovy Vary. Zpočátku jako asistent, v pozdějších letech i na pozici hlavního trenéra. Kromě působení v Karlových Varech dále trénoval v extralize Plzeň, Znojmo, Spartu, Mladou Boleslav, Litvínov (získal s ním v roce 2015 titul) a Pardubice.

Mimo extraligu Radim Rulík vedl Chomutov, byl asistentem Ivana Hlinky v ruském Omsku (2002/2003), v KHL vedl Lev Poprad a na Slovensku trénoval v Košicích. V roce 2000 byl asistentem Jaroslava Holíka u zlatého šampionátu reprezentační dvacítky a o pět let později asistentem Vladimíra Růžičky při zisku titulu mistra světa seniorské reprezentace ve Vídni.

Posledním trenérským úspěchem Radima Rulíka byla nedávno skončená sezona, ve které nebyl s reprezentací U20 daleko k zisku zlatých medailí. S Pardubicemi vyhrál základní části extraligy a po semifinálové porážce s Třincem získal s Dynamem bronzové medaile.

Náš klub Radimovi Rulíkovi ke jmenování hlavního kouče reprezentačního A-týmu gratuluje a zároveň mu přeje hodně štěstí v sezoně, která v květnu příštího roku vyvrcholí Mistrovstvím světa v Praze.