HC Energie Karlovy Vary

Redlich: Klub je moje srdcová záležitost. Před plnou halou si to s fanoušky užívám ještě víc!

Tomáš Redlich prodloužil smlouvu s Karlovými Vary do konce sezony 2025/2026. V letošním ročníku už vyrovnal své dosavadní bodové maximum a ve formaci s Vítem Jiskrou a Martinem Kohoutem se mu velice daří.

Tomáši, prodloužil jste smlouvu v Karlových Varech o další tři sezony. Jaké bylo rozhodování?
Měl jsem i pár jiných nabídek, prioritou pro mě bylo ale zůstat v Karlových Varech. Jsem moc rád, že jsme se s vedením klubu domluvili a budu tu hrát i v dalších sezonách.

Díky čemu vám Karlovy Vary přirostly k srdci?
Moc se mi líbí v klubu, protože v týmu máme mladé hráče v mém věku. Máme tu dobrou partu. Po celou dobu mého působení tu byli dobří kluci a myslím si, že to dělá hodně.

Do Energie jste přišel před třemi lety v pozadí jiných hráčů a vypracoval jste se na jednoho z klíčových hráčů západočeského klubu, což posledně řekl i trenér David Bruk. Jak se to poslouchá?
Poslouchá se to dobře. V podobné pozici jsem byl tehdy na Kladně a tady jsem tu úlohu při mém příchodu nedostal. Teď mi ji trenéři vrátili a jsem za to rád. Myslím si, že s Víťou (Jiskrou - pozn. redakce) to slušně odvádíme.

V letošní sezoně jste už dorovnal své bodové maximum. Čím to je, že se Vám tak daří?
Já vůbec nevím. Myslím si, že celkově jsme si sedli s Víťou. Měli jsme samozřejmě i štěstí, ale snažíme se tomu jít naproti. Párkrát mi tam něco spadlo a tím mi narostlo i sebevědomí. V posledních zápasech se nám podařilo bodovat jako celé formaci, což znamená, že jsme se zvedli všichni v naší pětce a sedli jsme si.

Za čím stojí síla vašeho útoku s Vítem Jiskrou a Martinem Kohoutem?
Víta je dobrý dozadu i dopředu, všichni tři jsme navíc silní na puku. Snažíme se hrát jednoduše a mít rychlé přechody do útoku, z toho chceme těžit.

Hodně mluvíte o Vítu Jiskrovi, jste asi velcí kamarádi…
Baví mě, jak od přípravy, co jsme spolu hráli, jaký udělal progres. Líbí se mi, jak se zvedá.

Je příjemné vidět mladého hráče, jak vedle vás roste?
Ano, baví mě to i v tomto směru. Sedli jsme si lidsky i na ledě. Víta je hodně pracovitý a chce na sobě neustále pracovat. Myslím si, že půjde jen nahoru.

V tom jste si asi hodně podobní, že? Fanoušci vás hodně chválí za to, že na ledě nic nevypustíte…
Ano. Myslím si, že se do budoucna může prosadit ještě daleko víc. Po sezoně by ho snad mohla trefit i pozvánka (úsměv).

Vy jste na reprezentaci nikdy nepomýšlel?
Samozřejmě, že pomýšlel, ale nikdy jsem na to neměl body nebo něco podobného. Ani v mládeži jsem se nikdy do reprezentace nepodíval. Myslím si, že jsme si dost podobní, ale jeho by pozvánka mohla potkat, když vydrží takhle hrát.

Byly velké ohlasy na vaše prodloužení smlouvy, jak si toho vážíte?
Byl jsem rád, i když jsem to všechno nečetl. Něco se ke mně dostalo, jsem tedy rád, že komentáře byly pozitivní.

Mohl mít vliv i to, že utkání s fanoušky hodně emotivně prožíváte? Vybavuji si třeba Vaši poslední oslavu gólu, kdy jste ukazoval na logo na dresu a slavil směrem ke kotli...
Klub je moje srdcovka. Nyní byly zápasy, ve kterých jsme potřebovali bodovat. Zmiňovaný gól byl proti Brnu na 5:3. Říkal jsem si, že to už bude hotové a oslavíme to s fanoušky, nakonec to bylo ještě pěkné drama. I návštěvy jsou nyní vysoké a člověk si tu hru s diváky užije o dost víc.

Poslední čtyři domácí zápasy navštívilo utkání kolem 5 000 diváků, vaše přání zřejmě je, aby v co největším počtu dorazili i ve středu na duel se Spartou, že?
Přesně tak. Když chodí ve větším počtu, ženou nás tím dopředu. I naše zápasy, které hrajeme doma, hrajeme dobře. Myslím si, že bychom si to zasloužili.

Díky za rozhovor!