HC Energie Karlovy Vary

Regenerace i větší zatížení. Energetici nezahálí ani v reprezentační přestávce

V pátek zvládli domácí důležitý duel se Zlínem, jenže volna si příliš energetici v aktuální reprezentační přestávce neužili. Už v pondělí ráno se hlásili trenérům opět v KV Areně, kde absolvovali již tradičně vícefázové tréninky.

Dvanáctidenní zápasové volno přijde karlovarským trenérům ale vhod nejen kvůli další možnosti, jak dobře potrénovat. Karlovarskou sestavu v závěru úvodního zápasového období trápily zdravotní potíže. Vždyť kvůli nim v posledních duelech chyběli i Filip Novotný nebo Petr Koblasa.

„Reprezentační přestávku jsme uvítali zejména proto, že si hráči potřebovali trochu odpočinout a potřebovali jsme doléčit řadu zdravotních problémů, které nás trápily v posledních zápasech. Proti Zlínu hrálo několik hráčů se sebezapřením s drobnými šrámy, další pak nenastoupili vůbec. Nejvíce se teď věnujeme regeneraci a doléčování tak, abychom po pauze byli v co nejzdravějším počtu,“ kvituje listopadovou pauzu vyplněnou tradičním turnajem Karjala ve Finsku asistent trenéra Tomáš Mariška.

Obránce Lukáš Doudera

V plné permanenci tak byl fyzioterapeut týmu Petr Benda, v zápřahu ale byli všichni členové realizačního mužstva Energie, kteří připravili hráčům jak náročné tréninkové dávky, tak se postarali o to, aby měli zajištěno vše potřebné.

„Věnujeme se samozřejmě ale, jako každou reprezentační přestávku, kondiční stránce, trénujeme tradičně dvoufázově. Dopoledne jsme se tak věnovali tréninku v menším počtu hráčů, kdy jsme hráče chtěli dostat to většího zatížení. Věnovali jsme se hře na malém prostoru, osobním soubojům, tedy věcem, které potřebujeme o malinko zlepšit. Odpolední fáze byly formou řízené hry, abychom oživili systémové věci, aby hráči nevypadli z tempa. Využili jsme i naší kondiční trenérku, takže před a po každém tréninku na suchu, v posilovně a ve cvičebně,“ popsal program posledních dní dlouholetý karlovarský trenér.

V tréninku se objevili i hráči karlovarské juniorky, na fotce obránce Kryštof Bulka

V tréninkovém procesu jemu i zbytku trenérského tria chyběli útočníci Jakub Flek a Jiří Kulich, kteří aktuálně reprezentují Českou republiku v mezinárodních zápasech, využít nemohli ani další mladé talenty, kteří rovněž nechybí v mládežnických výběrech České republiky. K dispozici naopak měli hráče partnerského Sokolova – obránce Petra Vodičku a útočníky Víta Jiskru a Radka Pořízka, nebo obránce Lukáše Douderu, který aktuálně hostuje v dresu prvoligového lídra z Třebíče. Nechyběla ani nejčerstvější posila týmu, útočník Tomáš Mikúš či hráči karlovarské juniorky.

„Jako pokaždé jsme využili možnost, abychom viděli i ostatní hráče, kteří hrají v partnerském Sokolově i jiných klubech. Chtěli jsme, aby s námi hráči zůstali víc v kontaktu a oživili si některé taktické věci, protože jsou to členové našeho širšího kádru, se kterými počítáme,“ uzavřel hodnocení Mariška.

Energetiky čeká první utkání po reprezentační pauze již ve středu 17. listopadu, kdy v rámci dohrávky 21. kola míří do Chomutova, kde se před kamerami České televize utkají s Kladnem. Na utkání můžete vyrazit rovněž také s našimi fanoušky, kteří pořádají společný autobusový výjezd. Doma se pak karlovarští hokejisté představí již o příštím víkendu, a to hned dvakrát. V pátek 19. listopadu hostí od 17:30 v KV Areně Pardubice, o dva dny později se od 15:30 utkají s Třincem. Vstupenky na obě tato utkání i další zápasy jsou již v prodeji na www.ticketportal.cz.

Fotogalerie