HC Energie Karlovy Vary

S Libercem se dá hrát, musíme se držet našeho plánu, říká Lukáš Adámek

V prvním čtvrtfinále na ledě Liberce junioři neuspěli, s vítězem nadstavby ale drželi krok a byli mu minimálně vyrovnaným soupeřem. I kapitán Lukáš Adámek ví, že Liberec se dá porazit. Šanci na reparát bude mít jeho mužstvo už ve druhém čtvrtfinále ve středu.

Lukáši, máte za sebou úvodní zápas čtvrtfinále. Jak ho hodntíte?
Myslím, že to bylo z obou stran vyrovnané utkání. Snažili jsme dodržet plán, který jsme měli. Ale bohužel jsme udělali více individuálních chyb a to nás stálo zápas.

Byl rozhodujícím momentem inkasovaný gól na konci druhé třetiny?
Bohužel ano. Šli jsme tam my jako zkušená lajna. Měli to udržet a nepovedlo se nám to. Takže to beru jednoznačně na sebe a svou lajnu.

Do play off jste šli z posledního místa na první Liberec. Dnes jste ale nebyli horším týmem, souhlasíte?
Určitě, dá se s nimi normálně hrát. Věřím tomu, že když se budeme držet našeho herního plánu a vyvarujeme se individuálních chyb, tak můžeme pomýšlet na úspěch.

Utkání vás stálo hodně sil. Jak náročný bude zítřejší duel?
Nečeká nás nic jednoduchého. Už víme, s čím na nás soupeř vyrukuje. Musíme počítat s tím, že nás to bude stát více sil a vybojovat vítězství.

Vám osobně skvěle vyšla nadstavbová část. Dodalo vám to potřebné sebevědomí?
Dodalo mi to potřebné sebevědomí. Beru to tak, že mám také potřebné štěstí, bez kterého to nejde. A taky fajn spoluhráče, výborně jsme si s kluky sedli.

Tým vedete jako kapitán. Vnímáte díky tomu větší zodpovědnost za výsledek?
Jednoznačně cítím větší zodpovědnost. O to víc mě mrzí, že dnešní prohra jde de facto za mnou samotným. Zítra musím hrát lépe. V kabině je výborná bojovná nálada, všichni táhneme za jeden provaz.

Děkuji za rozhovor.

Hodnocení trenéra Eismanna

„Podle mě náš tým podal velice odvážný výkon. Trpělivě jsme plnili herní koncept a plán, který jsme si do utkání připravili a fungoval nám. Troufnu si říct, že jsme možná měli více střeleckých příležitostí. Samozřejmě soupeř má větší hráčkou kvalitu, kterou se nám ale dařilo eliminovat. Bohužel jsme při inkasovaných brankách nezvládli detaily, který nejen v play off rozhodují. Proto první bod série bere soupeř.“

Související články

Reportáž | út 22.3.2022

Junioři těsně nestačili na Liberec