HC Energie Karlovy Vary

Šenkeřík s Gorčíkem energetiky i v příští sezoně

Osa A-týmu Energie zůstane pohromadě i v příští sezoně. Nové smlouvy před nedávnem podepsalo trio Jakub Flek, Ondřej Beránek a Ondřej Šafář, v těchto dnech se na prodloužení kontraktu o další rok dohodli i obránce Petr Šenkeřík a útočník Sebastian Gorčík, oba by měli na západě Čech působit do dubna roku 2020.

Sebastian Gorčík už patří ve svých 23 letech k nejzkušenějším energetikům, na západ Čech přišel před sezonou 2008/09 ze Šumperka a v Karlových Varech tak působí už desátou sezonu, z toho šestou mezi dospělými v A-týmu. V aktuálním ročníku odehrál všech 30 utkání s bilancí jednoho gólu a dvou nahrávek.

O čtyři roky starší obránce Petr Šenkeřík přišel do Energie v průběhu loňské prvoligové sezony, ve které vybojoval s Karovými Vary návrat do extraligy. Před zahájením letošního ročníku si musel vybojovat místo v sestavě na základě zkušebního kontraktu, povedenými výkony si ale řekl o smlouvu, jejíž prodloužení podepsal v těchto dnech. V aktuálním ročníku extraligy nasbíral už 18 bodů za 6 gólů a 12 asistencí a je druhým nejproduktivnějším hráčem Energie.