HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: Tisícovka není nic speciálního, hlavní je soustředit se na play-off

Jedna z legend Energie, zkušený kapitán Václav Skuhravý povede tým do druhého předkola v řadě. Úspěch ale slaví i v jiném ohledu, v rámci osmifinále extraligy by totiž měl nastoupit do svého soutěžního utkání s číslem 1000, z míry to ale karlovarského kapitána nevyvedlo. ,,Není to pro mě nic speciálního, hlavní je se soustředit na play-off."

Karlovarští hokejisté dokázali po roce navázat na loňský úspěch po dlouholetém trápení, postoupili do vyřazovací části sezony. Bojovat o postup do čtvrtfinále budou svěřenci Martina Pešouta proti Pardubicím, šestý hráč jim ale bude chybět, stejně jako minulý rok se právě i vyřazovací boje budou muset obejít bez přítomnosti fanoušků, což mrzí i kapitána Václava Skuhravého. „Na play-off se těším hodně, kvůli tomu se to hraje. Škoda jen, že to bude znovu bez diváků. Podruhé za sebou jsme po dlouhé době postoupili alespoň do předkola, takže mě mrzí, že tu fanoušci nemohou být.“

Cíl, který byl v předchozích letech jen vzdálenou vidinou se stal letos už svým způsobem povinností, energetici ale své příznivce nezklamali a z desáté pozice zamíří do první série proti Dynamu. „Chtěli jsme do vyřazovacích bojů jít z co nejvyšší pozice. Ze začátku roku to vypadalo, že bychom mohli bojovat i o elitní čtyřku. Postupem času jsme se ale tabulkou propadali. Předkolo byl ale náš cíl, a ten jsme splnili,“ říká kapitán Energie.

Když už se schylovalo ke konci základní části extraligy, vypadalo to, že se v předkole potkají Karlovy Vary s Kometou. Výsledky posledních utkání ale s tabulkou zahýbali tak, že se rozhodovalo až v posledním kole, kdo narazí na koho. „Soupeře jsme si nevybírali. Před posledním zápasem bylo ve hře ještě pět týmů, takže si myslím, že bylo úplně jedno, koho dostaneme,“ konstatoval Skuhravý.

Soupeř už je ale daný, a tak se musí do středy připravit karlovarský celek právě na Dynamo, které v průběhu sezony do kádru přibralo zvučná jména jako například brankáře Konstantina Barulina, nebo třeba Tomáše Zohornu. Sestava, tak bude velice silná. „Pardubice neměly ideální začátek do sezony, pak se ten kádr ale stabilizoval, hodně posilnil. Bude to silný sok,“ zhodnotila soupeře karlovarská čtyřiatřicítka. Své výhody má ale i tým Energie, největší plus vidí Skuhravý v mladých hráčích. „Máme hodně mladý tým, takže když jdou ty zápasy rychle po sobě, tak bychom měli mít víc sil.“

Energetici nepůjdou do vyřazovací části jako favorité, ani tak si ale kapitán Karlových Varů nemyslí, že by je mohl někdo podcenit. „Řekl bych, že v této části soutěže nikdo nikoho nepodcení, takže na tohle bych ohled nebral. Letošní sezona je dost specifická, každý tým má poskládané mužstvo jinak, než kdyby se sestupovalo. Každopádně řada celků neposilovala, takže by to mohlo být srovnatelné s minulým rokem,“ míní Skuhravý.

Jak už bylo řečeno, tak v karlovarské sestavě se často objevují i velice mladí hráči, ani je ale dle slov Václava Skuhravého není nutné extra motivovat, přeci jen to je nejdůležitější část sezony. „Na play-off se nemusí nikdo motivovat, tam se do toho člověk dostane sám o sobě. Je to úplně jiná soutěž a každý zápas se hraje zvlášť. Člověk tam musí nechat všechno, protože každý zápas může být tím posledním.“

V průběhu předkola by se měl kapitán Energie dočkat i solidní mety, kterou je extraligové utkání s číslem 1000. Ani tento milník ale Skuhravého z míry nevyvedl. „Není to pro mě nic speciálního, hlavní je se soustředit na play-off,“ hlásí před boji s Pardubicemi.