HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Do nového roku téměř všechny kategorie vkročí s výhrou v zádech

Junioři domácí soutěže zakončili v loňském roce jako poslední a jako první po Novém roce vyjedou do soutěžních klání. Závěr roku patří bilancování a naše naděje se mohou společně se svými trenéry a realizačními týmy za loňským rokem ohlédnout s hrdostí. Mladí hokejisté a hokejistky si ve svých soutěžích vedou velmi dobře a co víc, dávají o sobě vědět i v reprezentačních výběrech. Nezbývá, než jim popřát, aby i v příštím roce sváděli své bitvy nejen na ledě, ale i mimo něj úspěšně a dál se hokejem především bavili.

DHL Extraliga juniorů

Junioři mezi svátky odehráli dva zápasy. V tom prvním hostili tým Vítkovic. Vzhledem k absencím v týmu, jak kvůli zdravotnímu stavu nebo účasti v reprezentaci, nastoupili energetici v obměněné sestavě. Premiéru v juniorském hokeji si odbyli obránce Daniel Postl a útočník Vlastimil Blažek. Svěřenci Pavla Arnošta sice své hosty přestříleli v poměru 54:37, ale na vítkovického gólmana vyzráli pouze jednou díky střele Matyáše Váni. Vítkovice tak svým hostitelům oplatily porážku z předchozího duelu.

Říká se, to nejlepší na konec. To rozhodně nebyl případ posledního zápasu loňského roku karlovarských juniorů, i když jak se to vezme. Souboj s třetím celkem skupiny, třineckými Oceláři, měl vysokou kvalitu a přítomní fanoušci měli rozhodně na co koukat. V tuhém boji nakonec zvítězili energetici. Premiérovým střelcem v juniorském hokeji byl Vlastimil Blažek, který třineckého gólmana překonal dvakrát. Pod další góly se podepsali Matyáš Váňa, Matěj Novotný a Ondřej Dorot. Díky této výhře zakončili energetici rok na čtvrtém místě nadstavby se ziskem dvanácti bodů. O další body zabojují ve čtvrtek 4. ledna, kdy přivítají juniorku týmu BK Mladá Boleslav.


II. 9. kolo čtvrtek 28. prosince 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Reportáž k utkání

II. 8. kolo pátek 22. prosince 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Vítězně zakončil starý rok také dorost. V prvním nadstavbovém duelu před Vánoci porazil své vrstevníky z týmu Mountfield HK. V týmu Energie se opět předvedli hráči z mladších kategorií a svým hostitelům nadělili “bůra”. Zatím jsou na druhém místě, ale mají odehráno o zápas méně než vedoucí Třinec. Také svěřenci Tomáše Andryse odehrají první duel na domácí půdě. V pátek 5. ledna přivítají dorost Dynama Pardubice.

Liga dorostu

Na vítězné vlně do nového roku vplují svěřenci Bohumíra Sapouška. V posledním utkání před Vánoci zdolali v napínavém duelu dorost Písku. První cesta v novém roce je zavede 5. ledna na led chomutovských Pirátů. Šestnáctka je v Lize dorostu na třetím místě. Od začátku soutěže si vybojovala třicet osm bodů.

Extraliga 9. tříd

S výhrou v zádech začnou svá soutěžní klání i deváťáci. Poslední soutěžní zápas s Kladnem svěřenci Adama Sýkory totiž vyhráli. Až později byl kontumován ve prospěch Kladna. Deváťáci mají za sebou i další turnaj VTM (Výchova talentované mládeže) a pomalu se chystají na Mládežnického mistrovství České republiky krajů, které proběhne na Moravě od 22. do 25. ledna 2024. Předtím však ale deváťáci odehrají několik duelů své soutěže. A začnou pěkně zostra neboť v pátek 5. ledna se utkají s týmem Pilsen Wolves a v sobotu 6. ledna budou hostit deváťáky Škody Plzeň, s nimiž se přetahují o první místo soutěže. Energetici jsou aktuálně s padesáti pěti body na druhém místě.

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Vítězně do utkání v novém roce vstoupí také osmáci. Ti mají za sebou pět nadstavbových zápasů a aktuálně jsou s osmi body na prvním místě nadstavbové skupiny A. Právě tým, který nadstavbu zakončí na prvním místě, postoupí do finálových bojů o titul. Prvním soupeřem svěřenců Davida Šalamouna bude 6. ledna Slavia Praha.

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci svůj poslední duel odehráli 10. prosince, kdy hostili tým Baníku Sokolov, kterému nedali šanci. Duel s týmem Stadion Cheb jim byl odložen. První zápas nového roku odehrají svěřenci Ondřeje Leštiny v neděli 7. ledna, kdy na svém ledě přivítají sedmáky týmu Čerti Ostrov. Sedmáci jsou se ziskem dvaceti bodů na třetím místě skupiny 9 - Karlovarská.

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci na začátku prosince zahájili nadstavbové boje. Z prvních tří kol jim byly dva zápasy odloženy a tak prvním nadstavbovým soupeřem byl zatím tým Piráti Chomutov, který si odvezl všechny body. O body svěřenci Davida Šalamouna zabojují na Tři krále, kdy na svém ledě přivítají šesťáky Baníku Sokolov.

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Svěřenci Ondřeje Leštiny si v posledním duelu loňského roku užili děkovačku svých fanoušků, poté co porazili páťáky Baníku Sokolov. I oni se tak vítězně naladili na první lednový duel, který odehrají s týmem Čerti Ostrov v neděli 7. ledna na domácím ledě. Páťáci si zatím vybojovali patnáct bodů a jsou na čtvrtém místě skupiny 11 - Karlovarská. Na třetí Meteor ztrácí pouze bod.