HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Dorost dvakrát srazil Plzeň a je druhý! Daří se i béčku

Druhý lednový týden nabídl slušnou porci zajímavých duelů v mládežnickém hokeji. Západočeské derby dvakrát sehráli dorostenečtí svěřenci Tomáše Andryse a pokaždé zvítězili. Celý kýbl smůly si vybrali karlovarští junioři, ti během svých dvou zápasů ani jednou neskórovali a ve šlágru kola podlehli týmu Vítkovic díky gólu, který padl dvanáct sekund před koncem utkání. Ale ani toto vítězství vítkovickým juniorům nepomohlo, aby energetiky sesadili z prvního místa extraligy. Hromada branek pak padla v utkáních žáků, kde se našim mladíkům dařilo se střídavými úspěchy.

DHL Extraliga juniorů

Karlovarští junioři v minulém týdnu bojovali na domácí půdě. Do Karlových Varů zavítaly týmy Oceláři Třinec a Vítkovice Ridera. Víkend, který začal pátkem 13., byl pro karlovarské mladíky opravdu smolný. Prvním soupeřem byli právě v pátek třinečtí Oceláři, kteří se drželi svým hostitelům neustále v patách a skoro nepouštěli kotouč ze svých hokejek. Navíc vytáhli z rukávu eso v podobě gólmana Jakuba Miloty, který ač hráč dorostu, nedovolil karlovarským střelcům ani jednu branku a vychytal si tak již druhé čisté konto v extralize juniorů.

Další prohru museli svěřenci Václava Eismanna skousnout po duelu s Vítkovicemi. To, že se jednalo o šlágr kola dokazoval i průběh zápasu, kdy si sice oba týmy vytvořily několik šancí, ale skóre zůstávalo stále na stavu 0:0. Když už to vypadalo, že o výsledku bude rozhodovat prodloužení, tak přišla rána pro mladé energetiky. Dvanáct sekund před koncem vyhráli Vítkovice vhazování a Tomasz Krzysztof Macias využil mezírku pod Dybalovým betonem. Prohra bolí o to víc, že celé utkání karlovarští hráči obětavě blokovali střely soupeře a Adam Dybal se ve své svatyni činil, co mu síly stačily. Každopádně energetici jsou stále se šedesáti sedmi body na 1. místě extraligy juniorů a na druhé Vítkovice mají náskok dva body.


39. kolo, 13. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Reportáž k utkání


40. kolo, 14. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Reportáž k utkání


Extraliga dorostu

Západočeské derby dvakrát v minulém týdnu odehráli hráči karlovarského dorostu. V prvním utkání vystupovali v roli hostitelů a tým Škody Plzeň sestřelili osmi góly. Díky tomu se poprvé v sezóně mohli radovat z výhry nad svým rivalem. K demolici plzeňských mladíčků přispěl hattrickem Vojtěch Čihař. O čisté konto Adama Ebenstreita připravil Aleš Hofrajtr, který poslal kotouč do jeho klece dorážkou poté, co se střela Antonína Klatovského odrazila od betonu karlovarského gólmana.

V sobotu na oplátku energetici vyrazili na led Plzně, ale do utkání nevstoupili tou správnou nohou. Zhruba v polovině utkání vedli plzeňští mladíci 3:0 a vypadalo to, že jim odplata vyjde. Jenomže v hokeji není nic jasné, dokud nezazní závěrečná siréna. Ve třicáté minutě dorážkou vrátil Energii do hry Viktor Wardas a do třicáté druhé minuty padly ještě dva góly a energetici byli rázem zpět ve hře. O vítězství svěřenců Tomáše Andryse rozhodly dvě branky v poslední minutě. Po minulém týdnu jsou hráči dorostu stoprocentní a vyhoupli se díky tomu s dvaceti třemi body na 2. místo extraligy dorostu.


11. kolo, 12. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Škoda Plzeň (2:0, 2:0, 4:1)
Reportáž k utkání

12. kolo, 14. 1. 2023
Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

V prvním duelu ligy dorostu minulého týdne nastoupili energetici proti hráčům Meteoru Třemošná, takže síly si změřily týmy z prvního a třetího místa. Na branku se čekalo až do čtrnácté minuty, kdy skóre otevřel Matyáš Šedivec. Netrvalo ani minutu a svěřenci Adama Sýkory se radovali z druhého gólu, jehož autorem byl Vladimír Šuma. První branku hráči Meteoru vstřelili ve druhé třetině a paradoxně ve vlastním oslabením vyzrál na domácího gólmana Lukáš Lébl. Skóre srovnal Jakub Kačena ve třicáté sedmé minutě. Vyrovnaný stav vydržel až do času 58:34, kdy vítězný gól vstřelil Šimon Šilhan. K druhému utkání vyrazil dorost B do Prahy, kde na něj čekali hráči Kobry Praha. Jediné dvě branky, po jedné na každé straně, padly v první třetině. Skóre otevřel domácí obránce Patrik Cibulka. Po šedesáti pěti sekundách se o srovnávací branku postaral Šimon Šilhan. Vzhledem k tomu, že další branky v zápase už nepadly, rozhodovalo se o výsledku až v samostatných nájezdech. V těch byli úspěšnější hráči Kobry. Energetici stále vedou tabulku ligy dorostu a na svém kontě mají šedesát dva bodů.


25. kolo, 13. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Meteor Třemošná 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Šedivec (Dobřemysl), 15. Šuma (Postl), 59. Šilhan (Šedivec, Příplata) – 30. Lédl (Kačena, Malý), 37. Kačena (Fehér, Křepel)


26. kolo, 15. 1. 2023
Kobra Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:1sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Cibulka (Vrzal, Adamec), rozh. náj. Adamec (TS) – 9. Šilhan

Soutěž 9. tříd (U15)

Karlovarští deváťáci měli ve svém diáři druhý lednový týden dva nelehké zápasy. Nejprve vyrazili do Liberce, kde ani tentokrát proti Bílým Tygrům neuspěli. V prvních dvou třetinách to přitom vypadalo spíše, že by zápas mohl pokračovat i po základní hrací době. Skóre otevřeli energetici díky Jakubovi Kynclovi. V posledních minutách třetiny se o vyrovnávací gól postaral Dominik Krajdl, který svou druhou branku v utkání přidal hned v první minutě prostřední části. V sedmé minutě skóre srovnal Maik Mähler. Také ve třetí třetině Tygři skórovali hned v první minutě a po pár minutách se radovali znovu. V sedmé minutě Adrian Benda snížil náskok domácích, ale ti už potom další překonání svého gólmana nedovolili. Svým hostům nadělili ještě tři góly, přičemž ten poslední padl v čase 59:59.

Ani tým Rytíři Kladno nepatří mezi lehké soupeře. Energetici sice vyhráli všechny vzájemné duely, ale zvlášť v tom předposledním je Rytíři hodně potrápili. Energetici druhý zápas minulého týdne hráli doma a podle zápisu to na ledě docela jiskřilo. První část skončila vedením hostů poté, co v sedmé minutě otevřel skóre Petr Špacír. Na srovnání se čekalo skoro přesně do poloviny utkání, kdy se prosadil Ondřej Bednář. Do konce druhé třetiny pak dvakrát skóroval Jonáš Vaníček. Střelec první branky Ondřej Bednář si připsal rovněž i tu poslední. V závěru utkání došlo ještě ke dvěma bitkám. Deváťáci porazili kladenské Rytíře potřetí v řadě a stále jsou na 4. místě tabulky. Nasbírali dvacet šest bodů a na třetí místo už ztrácejí pouze jeden bod.


16. kolo, 14. 1. 2023
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:3 (1:1, 1:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 18. Krajdl, 21. Krajdl (Sanejstr, Bělohorský), 41. Vaněček (Šejc, Kučera), 45. Choma (Baksalary, Vaněček), 53. Hrabčák (Vaněček, Šafařovský), 57. Šejc, 60. Šejc (Beránek, Choma) – 7. Kyncl (Pech, Žalud), 27. Mähler (Vaníček), 47. Benda (Franc, Jílek)


17. kolo, 15. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Bednář (Kyncl), 32. Vaníček (Žalud, Kyncl), 42. Vaníček (Bednář), 56. Bednář (Šedivec, Žalud) – 7. Špacír

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

I osmáky zavedl první duel do Liberce. Proti Bílým Tygrům se jim v nadstavbě moc nedaří. V obou vzájemných zápasech zvítězili liberečtí osmáci. Tentokrát, ale energetici podlehli nejtěsnějším rozdílem. Jako první se prosadil před koncem třetiny Matyáš Svrček. Vyrovnat se libereckým povedlo až po polovině zápasu. Do vedení se dostali v prvních minutách poslední části. Necelých pěti minut před koncem rozdíl jedné branky smazal Jiří Kubát. Jenomže Tygři byli proti prodloužení a v čase 57:22 utkání rozhodl Matyáš Čančík.

Ve druhém zápasu minulého týdne dorazili do Karlových Varů osmáci z Mladé Boleslavi. Předchozí vzájemný duel skončil remízou, ale tentokrát stálo střelecké štěstí na straně Bruslařů. V polovině zápasu vedli o tři branky. Za karlovarské se ve druhé třetině prosadili Matyáš Svrček a Marek Kubík a poté to do branky padalo už jen hostům. Karlovarští osmáci jsou v Nadstavbě sk. "A" na třetím místě.


8. kolo, 14. 1. 2023
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Čutta, 42. Lochman (Somorovský, Bartovič), 58. Čančík (Beneš) – 18. Svrček (Balbyshkin, Horáček), 56. Kubát (Péc, Gerstner)

9. kolo, 15. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 2:7 (0:1, 2:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. Svrček (Horáček, Kubík), 39. Kubík (Balbyshkin) – 5. Pletka (Mensator), 25. Fadrhonc (Vrbata, Pletka), 31. Bydžovský, 37. Vrbata (Svoboda), 40. Pletka (Vrbata), 56. Zámyslický (Horák), 59. Bydžovský (Šindelářová, Komžík)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci měli druhý lednový týden na programu pouze jedno utkání, k němuž vyrazili do Ostrova. Energetici se z branky radovali v sedmé minutě, kdy skóre otevřel Daniel Psohlavec. Zatímco první třetina skončila vedením karlovarských, tak na konci té druhé odcházeli spokojenější domácí hráči, kteří nejenže srovnali, ale dostali se do vedení 2:1. Radost jim v první minutě pokazil Maxim Dan, když vstřelil vyrovnávací branku. Jenomže ve čtyřicáté sedmé minutě se prosadil Konstantin Resanzew a na tuto branku už energetici nedokázali odpovědět a tak z Ostrova odjížděli s prázdnou. Sedmákům v tabulce "O umístění sk. 9" patří druhé místo.


2.kolo 14. 1. 2023
HC Čerti Ostrov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 34. Chada (Verovkin), 37. Brezovský, 47. Resanzew (Smažík) – 7. Psohlavec (Stezka), 41. Dan (Žák)

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Dvacet pět, to je počet branek, které ve dvou duelech, které odehráli minulý týden, nastříleli karlovarští šesťáci. Prvním soupeřem byl tým HC Slovan Ústí nad Labem. V tomto utkání karlovarští šesťáci vstřelili dvanáct gólů. Osm gólů v tomto utkání padlo z hole Mikuláše Gregora! Dvakrát skóroval Max Kalčík a po jednom gólu si připsali Jan Martínek a Josef Šlár. O branku více vstřelili mladí energetici v utkání se sousedním Baníkem Sokolov. V tomto duelu Mikuláš Gregor skóroval pětkrát. Tři branky a tedy hattrick vstřelil Lukáš Hoško. Dvakrát skóroval Josef Šlár a po jedné brance si tentokrát připsali Lukáš Bláha, Max Kalčík a Matyáš Průcha. Šesťáci jsou aktuálně na 7. místě sk. 1 – Ústecká, přičemž ztrácejí jen sedm bodů na třetí místo.


19.kolo 14. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Ústí nad Labem 12:3 (1:1, 5:0, 6:2)
Branky a nahrávky: 13. Gregor, 25. Gregor (Kalčík), 29. Gregor (TS), 31. Martínek (Gregor), 38. Gregor (Šlár), 40. Gregor (Šlár), 41. Gregor (Šlár), 43. Kalčík (TS), 44. Šlár (Gregor), 52. Kalčík (Martínek), 53. Gregor (TS), 60. Gregor – 20. Hudec (Hrdlička), 49. Zikmund, 60. Hrdlička (Patrmanová)

20.kolo 15. 1. 2023
HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 5:13 (1:2, 1:3, 3:8)
Branky a nahrávky: 20. Dubaj (Szabó), 36. Teplý (Dubaj, Dvořák), 42. Peter (Dubaj, Vican), 45. Dubaj, 58. Brychta (Vlach) – 10. Gregor (TS), 19. Průcha (Šlár), 21. Bláha (Kalčík), 23. Hoško (TS), 34. Hoško (Gregor), 45. Šlár, 45. Gregor (Reichelt), 47. Hoško (Reichelt), 53. Gregor, 54. Kalčík (Cozma), 55. Gregor (Heidenreich), 55. Šlár, 57. Gregor (Nehasil)

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Karlovarští páťáci v minulém týdnu jednoznačně mezi energetiky vítězí v počtu branek na zápas. Navíc v tomto zápase byly k vidění i čtyři hattricky. Svým vrstevníkům ze Sokolova totiž karlovarští páťáci nasázeli dvacet dva gólů. Hattrick si zkompletovali Deniel Kaputa, Jakub Kuchta, Jakub Pelikán a Patrik Tomášek. Dvakrát skórovali Matyáš Dvořák, Petr Koblížek, Vojtěch Příplata a Elen Svobodová. Po jedné brance mají Jan Havelka a Vojtěch Souček. Páťáci mají aktuálně dvacet šest bodů a jsou na 4. místě tabulky sk. 9 – Karlovarská. Od třetího místa je dělí jenom gólová bilance.



20. kolo 14. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 22:5 (7:1, 6:1, 9:3)
Branky a nahrávky: 5. Dvořák (Havlík), 6. Pelikán (Kuchta), 9. Svobodová (TS), 10. Tomášek, 10. Pelikán, 12. Příplata (Kuchta), 16. Koblížek (Kaputa), 22. Dvořák (Příplata), 23. Kuchta (Koblížek), 28. Souček (Tomášek), 31. Kuchta (Koblížek), 34. Kaputa, 35. Kuchta, 42. Příplata (Koblížek), 47. Kaputa (TS), 49. Havelka (Havlík), 53. Koblížek (Kaputa), 58. Tomášek (Příplata), 59. Tomášek (Souček), 59. Pelikán (TS), 60. Svobodová (Koblížek), 60. Kaputa – 14. Katriňák, 38. Berka (Bakura), 47. Berka, 59. Maurer, 60. Bakura (Berka)