HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Juniorům se opět daří, páťáci si zastříleli

Poslední lednový týden nabídl sedm zápasů mládežnických soutěží. Nejinfarktovější utkání předvedli zřejmě junioři v duelu s týmem Mountfield HK, kdy vyrovnávací gól Samuela Šmajdy padl v čase 59:59 a mladí energetici nakonec vyhráli v nájezdech. Nejvíce gólů vstřelili karlovarští páťáci, kteří jich týmu Stadion Cheb nasázeli dvacet čtyři. Po návratu z Olympiády dětí a mládeže zabodovali i deváťáci. V jejich utkání s chomutovskými Piráty byl střelcem první a poslední branky Lukáš Slavík. Jednoznačný průběh měl i duel šesťáků proti Mosteckým Lvům. Energetici v závěru ledna odehráli sedm zápasů a z pěti vyšli vítězně.

DHL Extraliga juniorů

Svěřenci Václava Eismanna vyrazili na východ Čech, kde se utkali s týmy Dynama Pardubice a Mountfield HK. Zatímco v Pardubicích šlo v podstatě o jednoznačnou dominanci energetiků, kteří díky výhře 7:1 přetrhli šňůru nezdarů, tak v Hradci Králové to bylo úplně něco jiného. Ačkoliv karlovarských hráčů byl od první chvíle plný led, tak jejich hostitelé měli chvílemi docela navrch, což předvedli i tím, že první gól padl z jejich holí. Energetici ve druhé třetině srovnali a dokonce šli do vedení, ale hradečtí mladíci stav utkání hned v úvodu třetí třetiny srovnali a vedoucí branku vstřelili v početní výhodě v čase 58:39. Kouč juniorky, Václav Eismann, v posledních dvaceti třech sekundách sáhl k power-play. Risk se vyplatil, neboť Samuel Šmajda v čase 59:59 poslal zápas do prodloužení. O výsledku se nakonec rozhodovalo až v nájezdech a o ten vítězný se postaral opět Samuel Šmajda.

Junioři si z východu Čech přivezli pět bodů, čímž stáhli bodový deficit na čelo tabulky. Nyní jsou karlovarští mladíci čtvrtí, ale na druhé a třetí místo ztrácejí bod a čtyři body je dělí od vedoucích Vítkovic. V následujícím týdnu budou energetici bojovat o body na domácím ledě, kde v úterý odehrají odložený duel s Litvínovem. V pátek a v sobotu nastoupí proti juniorům z Olomouce a Zlína. Ve všech těchto utkáních se jim bude hodit podpora fanoušků, neboť půjde o velmi náročné souboje.


43. kolo, 27.01.2023
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:7 (1:3, 0:2, 0:2)
Reportáž k utkání


44. kolo, 28.01.2023
Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn (1:0, 0:2, 2:1 - 0:0 - 0:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Svěřenci Tomáše Andryse poslední lednový týden neměli v plánu žádný zápas své soutěže. Další dva zápasy je čekají začátkem února, kdy v Karlových Varech budou hostit týmy BK Mladá Boleslav a Bílí Tygři Liberec.


Liga dorostu (U16)

Nehrál se ani žádný zápas Ligy dorostu. I svěřenci Adama Sýkory budou ve své soutěži pokračovat na domácím ledě. První únorový víkend poměří své síly s týmy PZ Kladno a HC Náchod.


Soutěž 9. tříd (U15)

Někteří karlovarští deváťáci byli v hokejovém týmu, který reprezentoval Karlovarský kraj na Olympiádě dětí a mládeže v Krkonoších. Z olympijského turnaje naskočili na domácí led, kde v neděli přivítali chomutovské Piráty. Po bezbrankové první třetině, hned v úvodu té druhé skóroval Lukáš Slavík. Piráti však čekali necelé dvě minuty a srovnávací gól vstřelil Tomáš Ekrt. Vzápětí hosté využili početní výhodu a do vedení je poslal Adam Babka. Ve vlastním oslabení překvapil hostujícího gólmana Jakub Kyncl a v čase 27:56 bylo vyrovnáno. Třetina nakonec skončila vedením Pirátů, poté co jejich třetí gól vstřelil Marek Jenček. Jenomže už v první minutě poslední třetiny vyrovnal Filip Žalud. Vedení pro energetiky v čase 48:08 zařídil Adrian Benda. A skóre nedělního utkání v čase 59:23 stylově uzavřel střelec první branky utkání Lukáš Slavík. Svěřenci Tomáše Marišky díky tomuto vítězství poskočili na třetí místo tabulky, když nasbírali dvacet devět bodů.


18. kolo, 29.01.2023
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 21. Slavík, 28. Kyncl, 41. Žalud (Vaníček, Kyncl), 49. Benda, 60. Slavík (Michalov) – 23. Ekrt (Procházka, Matýšek), 24. Babka (Kharboutli), 36. Jenček (Novák)

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Na chomutovské Piráty narazili i osmáci. Ti ke svému utkání vyjeli do Chomutova. Skóre otevřel skoro v polovině první třetiny Lukáš Gerstner. Piráti vyrovnali v početní výhodě díky gólu Adama Falise. V osmnácté minutě vrátil Energii vedení Maik Mähler a do půl minuty po něm další gól přidal Marek Kubík. V čase 19:59 snížil náskok energetiků Ivan Snopek. V polovině prostřední části se o vyrovnání postaral Jakub Jíra a chvilku na to šli chomutovští do vedení poté, co se prosadil Miroslav Sojčík. Třetina skončila za stavu 4:4 díky gólu Maika Mählera. Ve třetí třetině se však střelecky prosadili už jenom chomutovští a karlovarští mladíci nakonec z Chomutova odjížděli s prázdnou. V nadstavbě skupiny "A" Ligy starších žáků "A" zatím nasbírali jedenáct bodů a jsou na čtvrtém místě.


10. kolo, 29.01.2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 6:4 (2:3, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Falis (Krejčík), 20. Snopek (Gombár, Pospíšil), 31. Jíra (Snopek), 32. Sojčík (Pospíšil, Řepka), 41. Krejčík (Řepka), 48. Pospíšil (Řepka) – 10. Gerstner (Mähler), 18. Mähler (Gerstner), 19. Kubík, 37. Mähler

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci vyrazili na utkání s týmem HC Stadion Cheb. Na první branku se čekalo až do druhé třetiny, kdy v čase 39:33 jako první skóroval Robin Simmer. Srovnáno však bylo hned v čase 39:43. V poslední třetině se již žádný z energetiků neprosadil, zato chebští sedmáci si užili gólovou radost čtyřikrát. Sedmáci se z Chebu sice vrátili bez bodů, ale v tabulce o umístění sk. 9 jsou na třetím místě.


4. kolo, 29.01.2023
HC Stadion Cheb - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 32. Hüttl (Brichcín, Moučka), 40. Hüttl (Brichcín), 46. Brichcín (Postl), 48. Brichcín (Postl), 52. Krištof (Postl) – 40. Simmer (Dan).

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci hostili své vrstevníky z týmu Mostečtí Lvi. A doslova se řídili pořekadlem můj dům, můj hrad. Nedali totiž svým hostům moc šancí a díky výhře 6:1 zůstaly všechny body v Karlových Varech. Během prvních dvanácti minut lovil ze své branky hostující gólman kotouč celkem třikrát, poté co se prosadili Ondřej Cvačka a Mikuláš Gregor. Ten byl autorem druhého a třetího gólu Energie. O snížení karlovarského vedení se krátce před koncem třetiny postaral Daniel Elznic. Ve druhé třetině energetici skórovali také třikrát. Dva góly ve dvou minutách vstřelili David Moches a Lukáš Hoško. V čase 39:48 proměnil trestné střílení Filip Reichelt. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla. Energetici se v tabulce sk. 1 – Ústecká drží na šestém místě, ale bodový rozdíl mezi jednotlivými místy je takový, že na třetí místo sedmáci ztrácejí pět bodů.


21. kolo, 28.01.2023
HC Energie Karlovy Vary – Mostečtí Lvi 6:1 (3:1,3:0,0:0)
Branky a nahrávky: 6. Cvačka (Martínek), 11. Gregor, 13. Gregor (Šlár), 28. Moches, 30. Hoško, 40. Reichelt (TS) – 19. Elznic (Sedlák).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Do Chebu se vypravili také karlovarští páťáci a stoprocentně si v tomto utkání vylepšili gólovou bilanci, po předchozím nevydařeném utkání v Klášterci. Vždyť si zapsali rovnou dvacet čtyři branek. Nekorunovaným králem střelců se stal Patrik Tomášek, autor pěti gólů. Po čtyřech gólech si připsali Vojtěch Příplata a Vojtěch Souček. Třikrát se trefil Petr Koblížek. Dvakrát skórovali Deniel Kaputa a Jakub Kuchta. Jeden gól vstřelili David Hájek, Jan Havelka, Marek Havlík a Jakub Pelikán. O čisté konto Samuela Baláže připravil v šesté minutě Michael Jaksch. Páťáci i nadále drží čtvrté místo ve sk. 9 – Karlovarská a na třetí místo jim chybí tři body.


21. kolo 29.01.2023
HC Stadion Cheb - HC Energie Karlovy Vary 1:24 (1:8, 0:10, 0:6)
Branky a nahrávky: 6. Jaksch (Jakubka) – 1. Tomášek, 3. Příplata (Kaputa), 4. Hájek (Příplata), 5. Souček (Koblížek), 6. Kaputa (Příplata), 12. Pelikán (Tomášek), 17. Kaputa, 19. Havlík (Koblížek), 21. Souček (Svobodová), 24. Příplata (Dvořák, Pelikán), 25. Tomášek, 26. Koblížek (Souček, Havlík), 27. Příplata (Dvořák), 31. Příplata, 31. Tomášek (Kosina, Pelikán), 33. Kuchta (TS), 38. Tomášek (Pelikán, Svobodová), 38. Souček (Havlík), 48. Havelka (Příplata), 50. Tomášek (Kaputa), 52. Souček (Kothera), 56. Koblížek (Kothera), 57. Kuchta (Tomášek), 58. Koblížek (TS).