HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Osmáci postoupili do nadstavby. Dařilo se i energetikům v reprezentaci

Druhý listopadový týden byl ve znamení reprezentačních akcí, kterých se zúčastnili národní týmy kategorií U16 až U20. Ve všech kategoriích měla svá želízka v ohni i Energie. S ohledem na reprezentační pauzu pokračovali pouze žákovské soutěže. Karlovarští žáci v předchozím týdnu sehráli sedm utkání a zvítězili hned v pěti z nich. Karlovarští osmáci víkendovými zápasy uzavřeli základní část své soutěže a se ziskem dvaceti dvou bodů obsadili 1. místo ve skupině 1 – Ústecká a tím si zajistili postup do nadstavby Ligy starších žáků "A".

DHL Extraliga juniorů

Extraligu juniorů přerušila reprezentační pauza během níž se konal Turnaj pěti v Porubě. České reprezentační týmy kategorií U20 a U19 se utkaly s týmy U19 a U20 Finska a U20 Švédska. Za kategorii U20 nastupoval karlovarský útočník Robin Sapoušek. V kategorii U19 si reprezentační dres oblékli obránci Tadeáš Tůma a Filip Krajčík. První zápas po pauze odehrají karlovarští junioři ve středu 16. listopadu na domácím ledě proti týmu BK Mladá Boleslav.

Extraliga dorostu

Prestižního turnaje World Hockey Challenge se zúčastnili hráči kategorie U17. Trenérem tohoto reprezentačního týmu je Václav Eismann, kouč karlovarských juniorů, a ten si do své družiny vybral brankáře Adama Ebenstreita a útočníka Jakuba Galnora. Z pozice mezi náhradníky se do týmu dostal rovněž obránce Pavol Cipko. I hráči kategorie U17 k prvnímu zápasu po pauze nastoupí doma. Ve čtvrtek 17. listopadu budou hostit tým HC Slavia Praha.

Liga dorostu (U16)

Prvním soupeřem, s nímž svěřenci Adama Sýkory změří po reprezentační pauze své síly, bude tým HCM Warriors Brno. Zápas se odehraje v KV areně v sobotu 19. listopadu.


Soutěž 9. tříd (U15)

Svěřenci Tomáše Marišky ve druhém listopadovém týdnu nastoupili pouze k jednomu utkání. Vyrazili na východ Čech, aby svedli bitvu o body s deváťáky pardubického Dynama. Skóre zápasu otevřel v šesté minutě Melichar Kovář. Energetici však stihli v polovině třetiny díky střele Jonáše Vaníčka skóre vyrovnat. Domácí se však o vedení nechtěli nechat připravit a minutu na to poslal svůj tým do vedení Matěj Novák. Druhá třetina nenabídla žádné branky a to i přes početní výhody, které si oba týmy navzájem nabídly. Zato v prvních pěti minutách poslední části skórovali energetici hned dvakrát. Nejprve stav srovnal Jakub Žalud a následně vedení pro karlovarské zajistil Jonáš Vaníček. Zápas poslal do prodloužení krátce po polovině poslední části Vít Katzer. Protože prodloužení o výsledku zápasu nerozhodlo, přišla na řadu nájezdová loterie. V ní své nájezdy proměnili pouze energetici Jonáš Vaníček, jehož nájezd byl vítězný a Damián Franc. Deváťáci si z Pardubic odvezli dva body a nyní jsou se ziskem třinácti bodů na čtvrtém místě. Na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí pouhé čtyři body.


7. kolo, 12.11.2022
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kovář, 12. Novák, 51. Katzer (Novák, Řehořek) – 11. Vaníček, 42. Žalud (Šedivec), 45. Vaníček (Michalov), rozh. náj. Vaníček

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

V uplynulém týdnu měli napilno energetici kategorie U14. Odehráli rovnou tři utkání. Tím prvním byl odložený duel s osmáky z Litvínova. Skóre v podkrušnohorském derby sice otevřel litvínovský Kevin Kváš, ale ani ne minutu potom se o vyrovnávací branku postaral Marek Kubík. Ten byl rovněž autorem gólu, který ve druhé třetině poslal energetiky do vedení. Třetí branku karlovarských vstřelil Maik Mähler. Jak se později ukázalo, tak šlo o vítězný gól. Ve třetí třetině zvýšil vedení Jakub Kyncl. Necelou minutu na to se opět prosadil Kevin Kváš, ale ten se pouze postaral o korekci výsledku. Osm minut před koncem uzavřel Josef Suchý pátým gólem střeleckou bilanci energetiků.

Další dva zápasy odehráli osmáci na domácí půdě. V pátek 11. listopadu hostili své protějšky z nedalekého Sokolova. Nejspíš to byla jen náhoda a s datem zápasu to nesouviselo, ale sokolovské osmáky ti karlovarští sestřelili jedenácti góly. Hattrick si zkompletoval Maik Mähler a po dvou gólech si připsali Josef Suchý, Jonáš Vaníček a Marek Kubík, který byl autorem prvního a zároveň vítězného gólu.

Druhým soupeřem, kterého energetici přivítali na svém ledě byli osmáci z týmu Stadionu Litoměřice. V tomto zápase to zpočátku na žádnou přestřelku nevypadalo. Energetikům se v úvodu podařilo ubránit oslabení, přičemž přes minutu hráli ve třech. Skóre utkání otevřel v deváté minutě hostující Richard Hodek. Druhý gól energetici inkasovali hned v první půl minutě druhé třetiny a postaral se o něj Alex Pok. To však bylo naposledy, co litoměřičtí v tomto utkání zažili gólovou radost. Po necelých dvou minutách první gól Energie vstřelil Jiří Kubát. V posledních čtyřech minutách druhé třetiny překonali hostujícího gólmana Lukáš Gerstner a Josef Suchý. Ve třetí třetině nabídli energetici svým soupeřům hned tři početní výhody, ale ani během nich se žádný z hostů neprosadil. Zato energetici pálili ostrými a síť v brance hostů rozvlnili v poslední části zápasu hned šestkrát. O dvě branky se postaral Lukáš Gerstner a Jiří Kubát a oba si díky nim zkompletovali hattrick. Jeden gól si zapsali Radek Šimka a Josef Suchý.

Víkendovými zápasy uzavřeli osmáci základní část své soutěže a díky zisku dvaceti dvou bodů si vybojovali 1. místo ve skupině 1 - Ústecká a postoupili do nadstavbové části Ligy starších žáků "A".


3. kolo, 8.11.2022
HC Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Kváš (Butka), 50. Kváš (Baudyš) – 16. Kubík, 25. Kubík (Chlapovič, Mähler), 35. Mähler (Kyncl, Suchý), 49. Kyncl (Kubík), 53. Suchý (Gerstner)

12. kolo, 11.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 11:0 (3:0, 3:0, 5:0)
Branky a nahrávky:10. Kubík (Vaníček), 11. Gerstner, 12. Mähler (Vaníček), 21. Mähler (Vaníček), 27. Suchý, 39. Vaníček (Kubík, Mähler), 48. Borůvka (Mähler), 50. Mähler (Vaníček), 58. Vaníček (Mähler), 58. Kubík (Mähler), 60. Suchý (Lucovič)

14. kolo, 12.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Litoměřice 9:2 (0:1, 3:1, 6:0)
Branky a nahrávky:23. Kubát (Balbyshkin, Lucovič), 37. Gerstner (Lucovič), 40. Suchý (Lucovič), 41. Šimka (Suchý), 44. Kubát (Gerstner), 50. Suchý (Gerstner), 58. Gerstner (Kubát, Suchý), 59. Gerstner (Suchý), 60. Kubát (Gerstner, Lucovič) – 9. Hodek (Rubeš), 21. Pok (Rubeš)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Karlovarští sedmáci ke svému jedinému zápasu minulého týdne vyrazili do Ostrova, kde byli hosty týmu Čerti Ostrov. V první třetině se prosadili pouze domácí hráči a do kabin oba týmy odcházely za stavu 3:0. V úvodu třetí třetiny zvýšil Matouš Appeltauer vedení domácího týmu, ale pak už se ke slovu dostali energetici, za které se postupně prosadili Matěj Žák, Daniel Psohlavec a Hugo Koncz. Karlovarští se tak dostali na dostřel jedné branky. Jejich naděje na obrat však v posledních dvou minutách zmařili Marcel Brezovský a Šimon Jessl. Energetici se však nevzdávali a rozdíl v úvodu třetí části snížil Maxim Dan. Ve zbývající části zápasu však skórovali už jenom domácí a energetici tak z Ostrova odjeli s prázdnou. Osmáci si však stále drží 5. místo ve skupině 9 – Karlovarská. Na paty jim však šlapou po svém vítězství právě ostrovští Čerti.


11. kolo, 12.11.2022
HC Čerti Ostrov - HC Energie Karlovy Vary 9:4 (3:0, 3:3, 3:1)
Branky a nahrávky:5. Hruška, 10. Brezovský (Bečka), 14. Hruška (Šneberger), 29. Appeltauer (Brezovský), 39. Brezovský (Chada), 40. Jessl (Hruška), 55. Chada, 56. Šneberger (Hruška), 60. Makovec (Smažík) – 31. Žák (Dan), 32. Psohlavec (Stezka), 35. Koncz, 54. Dan (Žák)

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Karlovarští šesťáci dohrávali v uplynulém týdnu odložený zápas s Litvínovem a i tentokrát byli úspěšnější litvínovští, kteří tak díky výhře 13:5 i napodruhé ovládli podkrušnohorské derby. K druhému zápasu šesťáci nastoupili na svém ledě a proti nim se postavili šesťáci ze sokolovského Baníku. Tentokrát si zastříleli energetici, kteří skórovali šestnáctkrát. Díky tomuto vítězství se v tabulce 1 – Ústecká posunuli o jedno místo výše a jsou aktuálně s jedenácti body na 5. místě.


2. kolo, 8.11.2022
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 13:5 (2:1, 5:3, 6:1)
Branky a nahrávky: 4. Topolančin (Štorkán), 8. Plaček (Topolančin), 26. Kýhos, 27. Topolančin (Plaček, Brettschneider), 36. Kafan (Štorkán), 39. Štorkán (Eliáš), 40. Semenyšín (Topolančin), 42. Topolančin, 51. Kafan, 53. Topolančin (TS), 53. Topolančin, 58. Miller (Kýhos, Kafan), 59. Topolančin – 16. Gregor (TS), 32. Gregor (Heidenreich), 33. Kalčík, 39. Cozma (TS), 54. Kalčík (TS)

12. kolo, 12.11.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 16:3 (4:0, 8:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 4. Hoško (Gregor), 12. Kalčík (Gregor, Hoško), 18. Gregor (Kalčík), 18. Bláha (Moches), 29. Kalčík (Cozma), 30. Hoško (Gregor), 35. Bláha (TS), 35. Rödig (Heidenreich), 36. Kalčík (Gregor), 36. Rödig (TS), 37. Rödig (TS), 38. Průcha (Radáč), 52. Hoško (Heidenreich), 52. Rödig (TS), 52. Gregor, 54. Kalčík – 33. Vlach (Dvořák), 40. Dubaj (TS), 41. Rohm (TS)

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci ve druhém listopadovém týdnu neměli na rozpisu žádný zápas. Nejbližší utkání je čeká v sobotu 19. listopadu, kdy na svém ledě přivítají tým HC Rebel Město Nejdek.