HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: První bodové zisky a hattricky. Extraligový kolotoč mládeže nabírá obrátky

S novým školním rokem odstartovala i nová sezona a tak se opět vracíme s pravidelným týdenním přehledem o tom, jak si ve svých soutěžích vede mládež Energie. Zatím tedy pouze extraligové týmy. Jako první odpálili nový soutěžní ročník junioři, následoval dorost a nakonec vyrazili do bojů i deváťáci. Ze šesti duelů energetici vyhráli čtyři.

DHL Extraliga juniorů

Juniorce Energie se vstup do sezony úplně nepovedl podle představ. Kvůli zrušení skupin začali energetici nový ročník utkáním s Litvínovem namísto původního duelu s juniorkou Banes Motor České Budějovice. První třetina Podkrušnohorského derby juniorům vyšla na jedničku a díky gólům Davida Poizla a Davida Varvařovského vedli 2:0. Litvínovským hokejistům se v úvodu druhé části povedlo vyrovnat. Vedení Energii vrátil Vojtěch Váňa. Poté však už padaly góly jen do karlovarské branky a tak body za výhru 6:3 putovaly do Litvínova.

Díky výše uvedené změně v soutěži se do zapasového programu Energie vrátily zápasy s moravskými týmy. Po roce tak karlovarští junioři opět nastoupili proti juniorce Zlína. I tentokrát šli naši mladíci do vedení po střele Kryštofa Dyka. Ještě v první třetině zlínští junioři srovnali. Vedení Energii, prvním gólem v černobílém dresu, vrátil Radek Janata. Ve třicáté sedmé minutě Zlín opět vyrovnal, ale v té samé minutě energetikům vedení vystřelil Vojtěch Steklý. Po polovině třetí třetiny následovala necelá minuta a půl hrůzy, kdy energetici třikrát inkasovali a rázem byl stav 3:5. Kontaktní branku vstřelil v power-play v padesáté deváté minutě Radek Janata. Honba za srovnáním karlovarským mladíkům nakonec nevyšla a tak všechny body putovaly do Zlína.

Do třetice všeho dobrého platilo i pro naši juniorku. V utkání s Přerovem inkasovala jako první a na gólovou radost si energetici počkali až do dvacáté sedmé minuty, kdy svým prvním gólem za Energii skóre srovnal Pepino Langmeier. Ve třicáté páté minutě už energetici vedli 3:1 díky brankám Matyáše Váni a Samuela Šmajdy. Zlínští mladíci se na dostřel dostali v úvodu třetí třetiny. To však bylo naposledy, co překonali Ondřeje Špírka, který poprvé hájil branku celé utkání. Dvougólové vedení Energii vrátil v čase 46:49 David Varvařovský a pátá padla po šedesáti čtyřech sekundách z hole Samuela Šmajdy. Naši junioři tak první extraligový týden zakončili vítězně.


1. kolo neděle 1. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:6 (2:0, 1:3, 0:3)
Reportáž k utkání


2. kolo pátek 6. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - RI Okna Berani Zlín 4:5 (1:1, 2:1, 1:3)
Reportáž k utkání


3. kolo sobota 7. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC ZUBR Přerov 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Zostra do letošního ročníku soutěže vstoupil dorost Energie. V prvním utkání se střetl s týmem Banes Motor České Budějovice a k vidění bylo jedenáct gólů. Jen v první třetině jich padlo pět. Nejprve šli po střelách Davida Sedláčka a Jonáše Vaníčka do vedení energetici. Jihočeši se ze smolného tříminutového úseku rychle vzpamatovali a na dostřel se dostali ještě před polovinou třeniny. Díky dvěma slepeným gólům v posledních čtyřech minutách první části si nakonec Jihočeši do šatny odnášeli jednogólový náskok. Ten navýšili hned v prvních sekundách druhé třetiny a vyhnali z branky Martina Psohlavce. Toho mezi třemi tyčemi vystřídal Petr Kašpar. Kontaktní branku vstřelil ve dvacáté druhé minutě Jan Jäger, pro kterého šlo o premiérový gól v dresu Energie a zároveň i v extralize dorostu. O chvilku později bylo díky Davidovi Sedláčkovi srovnáno. Před polovinou utkání vystřelil energetikům vedení Jakub Kyncl - 5:4. Necelé dvě minuty na to však skóre srovnal Dominik Koníř, který si zároveň zkompletoval hattrick. Autorem vítězného gólu Energie byl Lukáš Slavík v čase 38:58.

První venkovní duel energetici odehráli na Kladně, kde Martin Psohlavec vynuloval kladenské střelce. Naopak karlovarský dorost skóroval sedmkrát. Pod dva góly se podepsal obránce Pavel Kůrka. O zbývajících pět gólů se podělili Matěj Bauer, Jan Jäger, David Sedláček, Lukáš Slavík a Petr Tomek. A energetici si tak připsali druhou výhru.


1. kolo čtvrtek 5. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 6:5 (2:3, 4:2, 0:0)
Reportáž k utkání


2. kolo sobota 7. září 2024
Rytíři Kladno - HC Energie KarlovyVary 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)
Reportáž k utkání

Extraliga 9. tříd

Do akademického hokeje vletěli deváťáci jako vítr a v prvním extraligovém utkání porazili tým Lev Slaný 12:3. Na první gól karlovarských mladíků hned vzápětí hokejisté Slaného reagovali. Jenomže na ty další už odpověď nenacházeli a tak energetici svůj náskok navyšovali. Karlovarského gólmana hostující hráči překonali už pouze dvakrát. Nejprve před polovinou utkání - 7:2 a pak ve třicáté deváté minutě - 9:3. V tomto utkání byly k vidění i dva hattricky, které si zkompletovali Vojtěch Hüttl a Matěj Žák. Dvakrát skóroval Maxim Dan. Po jednom gólu vstřelili Hugo Koncz, Jakub Zrzavecký, Thomas Hanson a Jakub Jirota, který do týmu přišel před sezonou, takže šlo o jeho první gól za Energii.


1. kolo neděle 8. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HK Lev Slaný 12:3 (5:1, 4:2, 3:0)
Reportáž k utkání

Branky a nahrávky: 3. Hüttl (Klempíř), 7. Jirota (Pavlis), 17. Zrzavecký (Pařízek), 19. Koncz (Dan), 20. Hüttl (Hanson), 22. Žák (Šimek), 23. Dan (Zrzavecký), 32. Žák (Pavlis, Jirota), 35. Dan (Hüttl, Křivánek), 47. Hüttl (Klempíř, Kalčík), 48. Hanson (Zrzavecký, Křivánek), 51. Žák (Pavlis) – 4. Podpěra, 29. Záhorec, 39. Zima (Podpěra)