HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Vaníček se blýskl sedmi body. Sedmáci se vyhoupli na druhé místo


Ve druhém únorovém týdnu přerušila soutěže dorostu a juniorů reprezentační pauza. Žákovské soutěže však byly v plném proudu. Karlovarští žáci odehráli na svém ledě a na ledě soupeřů osm zápasů. Deváťáci dvakrát čelili Dynamu Pardubice, oba duely jim vynesly čtyři body. Nejvíce gólů padlo v zápase šesťáků, ale pozadu za nimi nezůstali ani páťáci. V osmi odehraných utkáních energetici čtyřikrát zvítězili, jednou brali body za prohru v nájezdech a třikrát vyšli bodově naprázdno. Každopádně ve svých soutěžích se stále drží na stejných pozicích. Výjimkou jsou sedmáci, kteří poskočili na druhé místo.

Soutěž 9. tříd (U15)

Svěřenci Tomáše Marišky přivítali na domácím ledě deváťáky týmu Dynama Pardubice. První utkání odehráli v sobotu a své hosty v první třetině zaskočili čtyřmi góly. Skóre hned ve druhé minutě otevřel Jonáš Vaníček, kterému šanci připravil Ondřej Bednář. Po třech minutách Jonáš společně s Filipem Žaludem poslali do akce Matyáše Šedivce. Ještě před polovinou třetiny lovil pardubický gólman ze své klece kotouč potřetí. Postaralo se o to, v početní výhodě, trio Pavel Kůrka, Marek Jílek a zakončoval opět Jonáš Vaníček. Ten si stihl v čase 19:45 zkompletovat hattrick. Asistovali mu při tom Filip Žalud a Ondřej Bednář. Hosté se v první části neprosadili a do šaten se šlo za stavu 4:0. Ve druhé třetině se naopak prosadili pouze pardubičtí deváťáci. První branka hostů padla v čase 33:23 a v čase 35:23 využil početní výhodu Melichar Kovář. Ten byl v úvodu třetí třetiny autorem i třetí branky Dynama. Posledním střelcem utkání se stal Pavel Kůrka, kterému sekundoval Jonáš Vaníček a energetici si připsali výhru 5:3.

V neděli energetici nastoupili v rámci dohrávky 14. kola opět proti Dynamu. I tentokrát padl první gól do pardubické klece. Po polovině první třetiny se o to postaral obránce Marek Jílek, který zakončil souhru Jonáše Vaníčka a Lukáše Slavíka. Posledně jmenovaný útočník byl pak autorem druhé branky třetiny. Jemu naopak sekundoval obránce Ondřej Bednář a třetím do party byl Maik Mähler. Ve druhé třetině žádná branka nepadla, ale pardubičtí deváťáci se rozjeli ve třetí třetině. Nejprve ve třetí minutě snížil na 2:1 Ondřej Vaško. Poté sice vrátil energetikům dvou brankové vedení Filip Žalud, jemuž asistovali Jonáš Vaníček a David Schrottenbaum. Jenomže do konce třetiny už góly padaly jenom z hokejek hráčů Dynama. Druhou branku vstřelil opět Ondřej Vaško a zápas do prodloužení poslal v čase 59:10 Šimon Řivnáč. V prodloužení se žádný z týmů neprosadil a tak se o výsledku utkání rozhodovalo v samostatných nájezdech. V nich si bonusový bod vystřelili pardubičtí deváťáci. Bodový zisk z tohoto víkendu upevnil svěřencům Tomáše Marišky třetí místo nadstavby se ziskem třiceti sedmi bodů.


21. kolo, 11. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 5:3 (4:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Vaníček (Bednář), 4. Šedivec (Žalud, Vaníček), 8. Vaníček (Jílek, Kůrka), 20. Vaníček (Bednář, Žalud), 60. Kůrka (Vaníček) – 34. Vaško, 36. Kovář (Šurc), 52. Kovář (Šimonek)


14. kolo, 12. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 3:4sn (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Jílek (Vaníček, Slavík), 15. Slavík (Bednář, Mähler), 49. Žalud (Vaníček, Schrottenbaum) – 43. Vaško (Novák), 59. Vaško (Řivnáč), 60. Řivnáč (Joska), rozh. náj. Kovář (TS)

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmákům druhý únorový týden nevyšel úplně podle představ. V úterý do Karlových Varů přijeli k dohrávce 11. kola litvínovští osmáci. Ti sice otevřeli hned sedmnáct sekund po začátku zápasu skóre, ale v sedmé minutě bylo díky srovnáno díky Jiřímu Kubátovi, kterému nabil Vojtěch Horáček. Necelých šest minut před koncem třetiny udeřili litvínovští v početní výhodě a vzali si vedení zpět. V posledních třech minutách zaúřadovali energetici, když se prosadil Marek Kubík, poté co ho svou přihrávkou našel Vojtěch Horáček. Ten to následně v čase 19:22 vzal na sebe a vstřelil třetí branku energetiků. Tím se však energetici na celou jednu třetinu odmlčeli a ve druhé třetině lovil kotouče ze své branky pouze karlovarský gólman a to čtyřikrát. Sedmou branku litvínovští přidali v úvodu třetí třetiny. Poté se opět radovali karlovarští mladíci. Nejprve akci Marka Kubíka a Maika Mählera zakončil Jiří Kubát. Ten o zhruba sedm minut později připravil šanci pro Lukáše Gerstnera. Osmáci se tak necelých osm minut před koncem dostali na dostřel pouhých dvou branek. Do konce utkání se jim ale nepodařilo vyzrát na hostujícího gólmana, a naopak v čase 58:22 ještě jednou inkasovali.

I druhý duel odehráli osmáci na svém ledě, kde přivítali tým Bílí Tygři Liberec. V tomto utkání padl první gól z holí energetiků. V páté minutě ho vstřelil Šimon Haak. Ani ne po dvou minutách se prosadili hráči Bílých Tygrů a ti do konce třetiny skórovali ještě dvakrát. Do kabin se po první třetině odcházelo za stavu 1:3. Ve druhé třetině liberečtí deváťáci přidali další dvě branky. Šestý gól karlovarští mladíci inkasovali v úvodu třetí třetiny. Těsně před polovinou třetí třetiny, po nahrávce od Šimona Lucoviče, využil početní výhodu Lukáš Gerstner. Třetí gól energetiků vstřelil Josef Suchý necelé čtyři minuty před koncem, když dostal namazáno od Jiřího Kubáta. Poslední slovo měli Tygři v čase 59:06 a energetici se tak museli popasovat se čtvrtou prohrou v řadě. Osmáci jsou stále na čtvrtém místě tabulky nadstavby své skupiny

.
11. kolo, 7. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 5:8 (3:2, 0:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Kubát (Horáček), 18. Kubík (Horáček), 20. Horáček, 46. Kubát (Kubík, Mähler), 53. Gerstner (Kubát) – 1. Butka (Cvrček), 15. Baudyš (Kváš), 23. Gimmler, 32. Butka (Baudyš, Žejdl), 34. Kváš (Baudyš, Butka), 34. Gimmler, 44. Štrach (Gimmler), 59. Cvrček

13. kolo, 11. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 3:7 (1:3, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Haak, 49. Gerstner (Lucovič), 57. Suchý (Kubát) – 7. Čančík (Al-Dhaief), 13. Volavka (Fadrhonc), 19. Beneš (Jančařík), 30. Tomka (Telyčko, Fadrhonc), 40. Al-Dhaief (Čančík, Krechler), 43. Al-Dhaief (Čančík, Tomka), 60. Volavka (Čančík)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci hostili na svém ledě hráče týmu Čerti Ostrov. A sedmička byla očividně jejich šťastným číslem, neboť v sedmém kole soutěže sedmáků nadělili energetici svým soupeřům sedm gólů. O jedinou branku první třetiny se postaral Jakub Zrzavecký, který zakončil akci Daniela Psohlavce a Robina Simmera. Posledně jmenovaný byl autorem první branky druhé třetiny, když využil pobídky Matyáše Stezky. Tato dvojice připojila svůj podpis i pod třetí branku Energie. V čase 39:24 zaúřadovala letka ve složení Hugo Konz a Matěj Žák a o zakončení se postaral Daniel Psohlavec. Hugo Konz ve třetí minutě třetí třetiny zužitkoval početní výhodu poté, co k němu doputoval kotouč přes Matěje Žáka a Matyáše Vrbase. Těsně před polovinou třetiny připravil Šimon Jessl o čisté konto Lukáše Kalčíka. V čase 52:45 našel Matyáš Stezka připraveného Daniela Psohlavce a udeřili v oslabení. Po souhře Danielů Psohlavce a Bradleyho sedmou branku Energie vstřelil Matěj Žák. Sedmáci jsou aktuálně se sedmi body na druhém místě tabulky.


7. kolo, 11. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Čerti Ostrov 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Zrzavecký (Psohlavec, Simmer), 24. Simmer (Stezka), 27. Simmer (Stezka), 40. Psohlavec (Koncz, Žák), 43. Koncz (Vrbas, Žák), 53. Psohlavec (Stezka), 57. Žák (Bradley, Psohlavec) – 50. Jessl (Šneberger, Resanzew).


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Do severních Čech vyrazili karlovarští šesťáci. Ve čtvrtek se utkali s týmem Slovan Ústí nad Labem a své hostitele porazili 11:6. Zajímavostí v tomto duelu bylo to, že třetí třetina v rozložení gólů přesně kopírovala tu první. Skóre otevřeli ve druhé minutě utkání ústečtí šesťáci. O srovnání se v čase 3:05 postaral Lukáš Bláha po přihrávce Lukáše Hoška. Vedení v čase 3:43 Energii vystřelil Tomáš Rödig. Poté energetici dvakrát inkasovali, přičemž jeden gól padl z trestného střílení. Vedení karlovarským šesťákům vrátil ve čtrnácté minutě Deniel Kaputa. Asistence u tohoto gólu si připsali Lukáš Hoško a Filip Reichelt. Lukáš připravil i šanci pro Patrika Tomáška, který vstřelil čtvrtý gól Energie. Posledním střelcem třetiny byl Mikuláš Gregor. Ve druhé třetině padla pouze jedna branka. Trestné střílení proměnil Mikuláš Gregor. Čtvrtou branku Slovan vstřelil v úvodu třetí třetiny. V čase 43:37 trestné střílení proměnil Deniel Kaputa. Ve čtyřicáté šesté minutě se ke slovu opět dostali ústečtí šesťáci. Náskok po polovině třetiny navýšil Patrik Tomášek ve spolupráci s Jakubem Radáčem. Následovala poslední branka hostitelského týmu a závěr utkání už byl v režii energetiků. Nejprve se prosadil Patrik Tomášek. Po něm opět udeřil Mikuláš Gregor, který dostal nabito od Adama Heidenreicha. O poslední zápis na střeleckou listinu se postaral Lukáš Bláha.

V neděli energetici vyrazili do Děčína, kde těsně podlehli svým hostitelům. První branku vstřelili děčínští šesťáci v první třetině. V ní už žádná další branka nepadla. Skóre vyrovnal až skoro v polovině druhé třetiny Josef Šlár. Do konce třetiny odskočili děčínští hráči o dvě branky. Po druhé třetině tak vedli 3:1. Karlovarské šesťáky nesrazily ani další dvě branky, které inkasovali v úvodu třetí třetiny. Ve čtyřicáté sedmé minutě se po nahrávce Patrika Tomáška prodsadil Mikuláš Gregor. Další díl z gólového rozdílu v čase 52:30 ukrojil Jakub Radáč. V čase 56:12 bodovalo duo Josef Šlár a roli střelce na sebe vzal Lukáš Bláha. Další gól už energetici nestihli přidat a tak svým hostitelům podlehli nejtesnějším rozdílem. Šesťáci jsou po uplynulém týdnu na pátém místě tabulky se ziskem dvaceti šesti bodů. Na čtvrté a třetí místo ztrácejí tři body.


31. kolo, 9. 2. 2023
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Energie Karlovy Vary 6:11 (3:5, 0:1, 3:5)
Branky a nahrávky: 2. Zikmund (TS), 9. Kušej (TS), 12. Zikmund (TS), 41. Hudec (Novotný, Steklý), 46. Hauzner (Zikmund), 55. Novotný (Patrmanová, Steklý) – 4. Bláha (Hoško), 4. Rödig, 14. Kaputa (Hoško, Reichelt), 18. Tomášek (Hoško), 20. Gregor, 28. Gregor (TS), 44. Kaputa (TS), 54. Tomášek (Radáč), 57. Tomášek, 58. Gregor (Heidenreich), 60. Bláha.


27. kolo, 12. 2. 2023
HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:0, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 9. Patrman (Koval), 34. Šejc (Koval), 38. Luka (Anděl), 42. Šejc (Koval), 45. Luka (TS) – 28. Šlár, 47. Gregor (Tomášek), 53. Radáč, 57. Bláha (Šlár).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci v minulém týdnu vyrazili do Nejdku. Své síly změřili s týmem Rebel Město Nejdek. Do utkání vkročili tím nejlepším způsobem, když po první třetině díky gólům Deniela Kaputy a Petra Koblížka vedli 2:0. Asistenci u první branky si připsal Patrik Tomášek a u druhé Elen Svobodová. Ostatně duo Deniel Kaputa a Patrik Tomášek bylo i u všech tří gólů energetiků ve druhé třetině. V čase 22:25 střílel Patrik Tomášek a nahrával Deniel Kaputa. Role si vyměnili v čase 24:00, kdy vstřelili čtvrtou branku Energie. U páté branky v čase 33:23 byl střelcem Patrik Tomášek a asistoval Deniel Kaputa. Dvojice Patrik Tomášek a Deniel Kaputa se společně postarali o čtyři branky Energie a navíc si své zásluhy rozdělili přesně napůl. První a třetí branku vstřelil Deniel a druhou a čtvrtou Tomáš. Myslím si, že takováto situace není tak často k vidění ani v žákovských soutěžích. Ale vraťme se zpět k utkání. Do konce druhé třetiny se dvakrát prosadili hráči Nejdku a tak skóre před poslední třetinou bylo 2:5. Třetí branku domácí vstřelili v první minutě třetí třetiny. Následně doplatili na svou nedisciplinovanost, neboť v čase 42:05 Energie získala trestné střílení, které proměnila Elen Svobodová a druhé trestné střílení v gól proměnil Patrik Tomášek v čase 42:37. Osmou branku vstřelili energetici v čase 44:28, když šanci pro Davida Hájka připravila Elen Svobodová. Třikrát pak musel kotouč ze své branky lovit karlovarský gólman. Jenže poslední slovo měli karlovarští páťáci, když po přihrávce Petra Koblížka nezaváhal Jan Havelka. Páťáci se sice stále drží na čtvrtém místě tabulky, ale na třetí místo už jim schází pouze jeden bod.


23. kolo, 11. 2. 2023
HC Rebel Město Nejdek - HC Energie Karlovy Vary 6:9 (0:2, 2:3, 4:4)
Branky a nahrávky: 39. Dutz (Kováč), 40. Iefremenko (Iefremenko), 41. Suchý (Dutz), 52. Iefremenko (Suchý), 58. Lalik, 58. Iefremenko (Iefremenko) – 10. Kaputa (Tomášek), 14. Koblížek (Svobodová), 23. Tomášek (Kaputa), 24. Kaputa (Tomášek), 34. Tomášek (Kaputa), 43. Svobodová (TS), 43. Tomášek (TS), 45. Hájek (Svobodová), 59. Havelka (Koblížek).