HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Závěr roku přinesl bodové zisky, hattrick a čisté konto

Čekání na Vánoce si některé mládežnické kategorie Energie krátily v zápasovém nasazení. Junioři odehráli dva venkovní duely a zatímco v tom prvním předvedli parádní obrat, tak v tom druhém se jim to nepovedlo. Dorost vstoupil do nadstavby vítězně a Martin Psohlavec s čistým kontem. Výhru si nadělila také šestnáctka a Písek o body obrali rovněž osmáci. Ty aktuálně od postupu do bojů o titul dělí pouze gólová bilance. Z pěti utkání, které naše naděje poslední týden před Vánoci odehrály, zůstaly bez bodů pouze jednou.

DHL Extraliga juniorů

Další dvě kola z nadstavbových bojů v uplynulém ukrojili naši junioři. V prvním duelu vyrazili pod Ještěd. Tady dokázali stáhnout dvougólové manko a dostat zápas do prodloužení. To po necelé půl minutě rozsekl David Varvařovský a tak bonusový bod putoval do Karlových Varů. Ve druhém zápase už se juniorům tento husarský kousek nepodařilo zopakovat. S juniorkou Mladé Boleslavi energetici po první třetině prohrávali 0:2. Ve druhé třetině se sice dostali na dostřel jedné branky, ale Bruslaři své vedení dalšími dvěma góly navýšili. Jejich náskok energetici snížili v početní výhodě, vylepšené hrou bez brankáře. Při dalším odvolání brankáře mladoboleslavští zpečetili svou výhru trefou do prázdné branky a shrábli všechny body. Těch si karlovarští junioři zatím v nadstavbě vybojovali devět a jsou na pátém místě. Na čtvrté místo, které může zajistit přímou vstupenku do čtvrtfinále, energetici ztrácejí jeden bod.


II. 6. kolo středa 20. prosince 2023
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:4pp (0:0, 3:1, 0:2 – 0:1)
Reportáž k utkání

II. 7. kolo čtvrtek 21. prosince 2023
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Před Vánoci stihl extraligový dorost Energie odehrát první nadstavbový zápas. Cílem jejich výjezdu byl Hradec Králové. Omlazená sestava Karlovaráků navázala na vítězný konec základní části a svým hostitelům nadělila pět gólů. V brance se opět činil Martin Psohlavec, který si tím že zastavil všech třicet střel, které na něj hráči Mountfieldu vyslali, vychytal hned v úvodu nadstavbových bojů čisté konto. Energetici jsou nyní na druhém místě nadstavbové skupiny. Na vedoucí Třinec ztrácí dva body, ale odehráli o zápas méně.


II. 1. kolo pátek 22. prosince 2023
Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Už ve druhé minutě utkání si vedení vystřelili hráči Písku. I když energetici zkoušeli vyzrát na Patrika Bicana při každé příležitosti, tak se jim to povedlo až ve dvanácté minutě. Puk si na straně u střídaček vybojoval Šimon Kožík, který s ním projel za brankou a na úrovni kruhu ho poslal k modré, kde byl připravený Matěj Pavlis, který mířil přesně do vzdálenějšího rohu. U zrodu další gólové akce byl Marek Jílek, který získaný puk předal Šimonovi Kožíkovi, který se s ním vydal na cestu z pásma. Ve středu kluziště si pro něj sjel David Krček a vyrazil s ním k brance. Parťáka v přečíslení dva na jednoho mu dělal Matyáš Šedivec. Na úrovni kruhu David předal puk Matyášovi a ten ho střelou ke vzdálenější tyčce poslal do branky - 2:1.

Ve třicáté deváté minutě se však píseckým mladíků podařilo srovnat skóre a tak se ve třetí třetině začínalo znovu od nuly. To však platilo ani ne dvě minuty. Zhruba v čase 18:58 vyrazil do brejku Štěpán Köhler, kterého kousek od branky dojeli dva bránící hráči, přičemž jeden z nich se ho snažil zastavit hákováním a tak si se Štěpánovou střelou Patrik Bican poradil. Rozhodčí však za toto počínání nařídili trestné střílení.

Toho se ujal Štěpán Köhler, který si vzal na mušku bližší tyčku. Patrik Bican však jeho úmysl přečetl a tyčku si pokryl a puk tak narazil na jeho betony a vypadalo to, že Písečtí mají vyhráno. Jenomže puk po odrazu vyletěl do vzduchu a dopadl za Bicanova záda a přešel přes brankovou čáru - 3:2. Přes veškerou snahu obou týmů do konce utkání žádný gól nepadl a tak se z výhry radovali energetici. Ti si se ziskem třiceti osmi bodů drží třetí místo ve skupině Západ.


II. 19. kolo pátek 22. prosince 2023
HC Energie Karlovy Vary - IHC Písek 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:11:12 Pavlis (Kožík; 5/5), 21:01 Šedivec (Krček, Kožík; 5/5), 41:12 Kőhler (TS) – 01:27 Denk (Fleischman; 5/5), 38:43 Müller (Denk, Fleischman; 5/5).

Extraliga 9. tříd

Deváťáci neměli v plánu žádný zápas. Zato nový rok začnou pěkně zostra. V pátek 5. ledna odehrají odložený duel s týmem Pilsen Wolves a hned následující den je čeká na domácím ledě západočeské derby.

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Karlovarští osmáci si rovněž změřili síly s týmem IHC Písek. Z Písku si přivezli vánoční nadílku v podobě tří bodů, které získali díky výhře 8:5. Energetici po první třetině vedli 2:0, přičemž Eliáš Křivánek otevřel skóre ve vlastním oslabení. Asistenci si připsal Thomas Hanson, který asistoval i Vojtěchovi Hüttlovi u druhé branky Energie a navrch přidal dva góly ve druhé třetině. V té padly na každé straně čtyři branky. Jejich autory byli František Pavlovic, kterému asistoval Jan Pavlis a Vojtěch Hüttl, který si po polovině třetí třetiny zkompletoval hattrick a přidal i dvě asistence. Střelcem posledního gólu Energie v tomto utkání byl Matyáš Vrbas, který zakončil kombinaci Huga Koncze a Štěpána Mariaše. Šance u pěti gólů připravil Daniel Psohlavec. Osmáci jsou s dvaceti body na druhém místě nadstavbové skupiny 1 - Ústecká a od prvního místa je dělí pouze gólová bilance.


II. 5. kolo pátek 22. prosince 2023
IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 5:8 (0:2, 4:4, 1:2)
Branky a nahrávky:25:43 Kovářík (Řežábek; 5/5), 27:28 Kovářík (Hodík, Řežábek; 5/5), 30:31 J. Maroušek (O. Maroušek, Žák; 5/4), 36:58 J. Maroušek (Švadlena; 5/5), 58:36 Novák (Dušek; 5/4) – 06:15 Křivánek (Hanson; 4/5), 16:32 Hüttl (Psohlavec, Hanson; 5/5), 27:22 Hanson (Hüttl, Psohlavec; 5/5), 33:10 Pavlovic (Pavlis; 4/4), 35:42 Hanson (Psohlavec, Hüttl; 5/4), 37:29 Hüttl (Psohlavec; 5/5), 51:36 Hüttl (Psohlavec; 5/5), 54:45 Vrbas (Koncz, Mariaš; 5/5).

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sobotní duel sedmáků byl odložen a tak první zápas odehrají až 6. ledna, kdy budou hostit tým Čerti Ostrov.

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Zápasové volno měli také šesťáci. Další soutěžní duel je čeká 6. ledna, kdy budou hostit Baník Sokolov.

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Také páťáci v sobotu nehráli. První zápas v novém roce odehrají 6. ledna na domácím ledě, kde přivítají tým Čerti Ostrov.