HC Energie Karlovy Vary

Turnaj pěti zemí: Sedmnáctka prošla turnajem v Chomutově neporažena a bere zlato

Posledním zápasem na Turnaji pěti zemí v Chomutově byl pro sedmnáctku duel s týmem Slovenska. I když to po první třetině vypadalo na jednoznačný triumf sedmnáctky, tak opak byl pravdou. Slovenští mladíci se dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky. Osudná se jim stala power-play, při níž inkasovali do prázdné klece.

Úterý 8. 8. 2023 | Slováci sedmnáctce šlapali na paty, ale nakonec padli 4:6

Český národní tým do utkání se svými slovenskými vrstevníky vstoupil víc než dobře, když skóroval už v první minutě. Slováci však nezůstali pozadu a v sedmé minutě bylo srovnáno. Jenomže pak měli lepší mušku svěřenci Pavla Patery a první třetina skončila za stavu 4:1. Slovenští mladíci se o přestávce otřepali a zhruba v polovině zápasu už Češi vedli pouze o gól. Po tomto inkasovaném gólu si trenéři českého týmu vyžádali oddechový čas a krátce poté padl pátý gól. Kontaktní gól Češi inkasovali v poslední sekundě druhé třetiny - 5:4. I přes snahu obou týmů padla branka v poslední části zápasu až v závěrečné power-play, kdy kotouč zaplul do prázdné slovenské branky. V úterním duelu opět v obranných řadách bojoval Matěj Pelikán. Útočník Vít Záhejský byl, po absenci kvůli zranění, na soupisce jako třináctý útočník. Pro oba mladíky šlo o první turnaj v dresu reprezentační sedmnáctky a rovnou o vítězný.

Pondělí 7. 8. 2023 | Češi si po dni volna poradili s Američany 7:4

Ačkoli svěřenci Pavla Patery už ve čtvrté minutě utkání prohrávali 0:2, nesložili zbraně a po první třetině se oba týmy rozcházely za stavu 2:2. Vedení si američtí mladíci vzali zpět v úvodu druhé části, ale ani ne za minutu národní tým opět srovnal. Do konce třetiny skórovala lvíčata ještě dvakrát. Na dostřel jednoho gólu se díky využití početní výhody dostali Američané ve čtyřicáté minutě - 5:4. Na rozdíl dvou gólů sedmnáctka svým soupeřům odskočila v šesté minutě třetí třetiny. Američtí mladíci vzali po polovině třetiny své hostitele pod tlak, ale paradoxně se z branky nakonec radovali Češi - 7:4. V obraně byl opět k vidění Matěj Pelikán. V útoku však kvůli zranění chyběl Vít Záhejský.

Sobota 5. 8. 2023 | Sedmnáctka si v Chomutově připisuje druhou výhru. Německo porazila 5:3

Němečtí mladíci se z branky radovali jako první, ale před polovinou první třetiny svěřenci Pavla Patery v početní výhodě srovnali. Druhou branku Němci přidali poté co proměnili trestné střílení. I tentokrát čeští mladíci dokázali skóre vyrovnat ještě před polovinou třetiny. Vedení si sedmnáctka vzala na svou stranu krátce před koncem prostřední části. Na rozdíl dvou gólů se Češi svým soupeřům vzdálili v úvodu třetí třetiny. Pátá odbila necelých šest minut před koncem zápasu. Na dostřel dvou branek se Němci přiblížili díky gólu ve vlastním oslabení. Do sobotního utkání nezasáhl Vít Záhejský. Na ledě tak byl k vidění pouze karlovarský obránce Matěj Pelikán.

Pátek 4. 8. 2023 | Sedmnáctka porazila Švýcary po čtvrté v řadě. Turnaj pěti zemí zahájil národní tým výhrou 4:3

Ani ne týden po posledním zápase ve Švýcarsku, se svěřenci Pavla Patery s reprezentanty země helvétského kříže utkali znovu. Švýcaři se do toho opřeli a už v páté minutě poprvé skórovali. Srovnáno bylo po pár minutách, ale ještě před polovinou první části si Švýcaři vzali vedení zpět. Do šaten se nakonec šlo za stavu 2:2. Ve druhé třetině odskočili svěřenci Pavla Patery o dvě branky. Krátce před koncem prostřední části se švýcarští mladíci dostali na dostřel jedné branky. Češi si však své vedení pohlídali a tak po čtvrté v řadě Švýcaři padli. V prvním útoku do utkání nastoupil Vít Záhejský. V obraně se činil Matěj Pelikán, který rozdal i pár pěkných hitů.

Našemu národnímu týmu mohou fanoušci fandit přímo v Chomutově. Utkání bude rovněž možné sledovat prostřednictvím livestreamů nebo online přenosů. Aktualizované informace ze zápasů našeho týmu budeme přinášet v tomto článku.

Turnaj pěti zemí v Chomutově můžete sledovat prostřednictvím livestreamu zde.

Online přenosy naleznete zde.