HC Energie Karlovy Vary

V přípravě na Brno. Energetici v repre pauze nezahálí

Reprezentační přestávka pro energetiky neznamená dlouhé nicnedělání. Po krátké pauze zkraje týdne už polykají tréninkové dávky a připravují se na zápasovou smršť konce prosince i následujících týdnů.

Od pondělí do středy svěřenci Davida Bruka čerpali krátké volno, od čtvrtka už jsou ale opět v plném zápřahu. Oproti původnímu plánu trenéři Energie naordinovali hráčům kontinuální tréninky až do středečního domácího duelu s Brnem.

„První tři dny v reprezentační přestávce jsme dali hráčům volno. Hráči potřebovali zregenerovat a vyléčit drobná či vážnější zranění. Nyní už trénujeme kontinuálně bez pauzy až do středečního zápasu, na který se intenzivně připravujeme,“ popisuje aktuální období hlavní trenér Energie David Bruk.

Zkušený kouč dále naznačil, co jeho trenérský štáb svým svěřencům naordinoval. Práce byla především na systému hry a speciálních formacích, výrazně v akci byla v úvodních dnech i posilovna.

„První tři dny tréninků byly pro hráče náročné. Byl tam silný kondiční aspekt, ode dneška se zabýváme organizací hry, přesilovými hrami a oslabením,“ uvedl po nedělním tréninku Bruk.

Hlavní trenér Energie mohl počítat takřka s kompletním kádrem. Chyběl mu pouze Ondřej Beránek, který vyrazil s národním týmem na Švýcarské hry, nebo Dalimil Mikyska, aktuálně jediný hráč na týmové marodce. V plném tréninku po zranění už je naopak jeden z nejzkušenějších beků Tomáš Bartejs, s týmem se připravovali i někteří z hráčů partnerského Sokolova či junioři Vít Záhejský a Vojtěch Čihař.

„Máme dobrou zprávu, co se týká Tomáše Bartejse. Ten absolvoval zatím všechny tréninky v plném režimu včetně kondičních a počítáme s tím, že by měl ve středu nastoupit proti Brnu,“ potěší jistě Bruk zprávou o návratu zkušeného obránce karlovarské fanoušky. Bartejs by se tak měl do zápasové sestavy vrátit po téměř dvou měsících.

Souboj s brněnskou Kometou čeká energetiky už ve středu 20. prosince. Na čtvrtečním setkání s fanoušky jednatel a minoritní vlastník klubu Daniel Tobolka a právě i kouč David Bruk avizovali, že podpora fanoušků je pro tým i celý klub obrovsky důležitá a potřebovat ji budou právě už ve středu proti Brnu.

„Těšíme se po delší době na domácí zápas a doufám, že konečně urveme plný počet bodů,“ věří v úspěšný start po reprezentační pauze David Bruk.

Středeční souboj s Brnem pak přinese hned několik akcí. Pro malé fanoušky si Energie připravila vánoční dárek, všechny děti do 15 let mají vstup na utkání zdarma. Fanoušci, kteří si naopak vstupenku zakoupí, ale podpoří dobrou věc. Část z výtěžku ze vstupného totiž pomůže handicapovaným dětem z našeho regionu.

Fotogalerie