HC Energie Karlovy Vary

Válka, skoro jako play-off, ví Tomáš Havlín. Co říká na formu Lukáše Pulpána?

Nastoupil v první obraně, prostor dostal i na přesilovce a vyplatilo se, Tomáš Havlín se proti Zlínu parádně trefil! ,,Bylo to těžké utkání, Zlín hrál o všechno. Už to připomínalo zápasy play-off, byla to trochu válka,“ hodnotí důležitou výhru urostlý obránce.

Tomáši, gratuluji k výhře, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Bylo to těžké, připomnělo mi to už utkání v play-off, byla to bitva a Zlínu šlo o všechno, podle čehož také nastoupili. Měli jsme štěstí, že jsem proměnili šance ze začátku, Zlín hodně hrozil a měl spoustu šancí, trefili několikrát i tyč. Rozhodně to nebyl lehký zápas.

Je výsledek po duelu s Chomutovem uklidňující?
Nevím, jestli uklidňující. Jsme rádi, že jsme nechali za sebou zápas, který se nám vyloženě nepovedl. Hodili jsme to za hlavy a jsme rádi, že jsme dnes vrátili do bodové série.

Navíc jste díky prohře Litvínova a Olomouce poskočili na jedenáctou pozici, vnímali jste před utkáním stav tabulky?
Nevím, jak ostatní, já to moc nesleduji. Samozřejmě přibližně víme, jak to kolem nás vypadá, ale že bychom to před či během zápasu, to ne, soustředili jsme se na utkání. Pro nás je důležité sbírat body v každém souboji a doufat, že to po konci základní části nějak vyjde a dostaneme se do play-off.

Vaše trefa na 3:1 je vaším druhým gólem v sezoně po střetnutí s Vítkovicemi 24. října a navíc přidal ještě asistenci, takže musíte být extra spokojený, je to tak?
Hlavně jsem rád za výhru. Po tom Kladně jsme se potřebovali nakopnout, protože to bylo z naší strany opravdu špatné, takže pro nás je důležité, že jsme vyhráli. Ty body moc neřeším, obzvlášť protože góly moc nedávám, tak radost mám. Ale jak jsem říkal, pro nás je důležité, že jsme zápas uhráli.

V druhé části jste hráli v křeči, pomohl vám hodně výkon Vladislava Habala?
Haby chytal výborně už od začátku. Hned od první třetiny nás držel celý zápas až do konce. Takže mu za to děkuji.

Mluvilo se o tom, že tři body proti Zlínu jsou povinnost, cítili jste proto nějaký tlak?
Vůbec bych si netroufnul říct, že to jsou povinné body. Zlín v několika posledních utkáních dokázal, že to rozhodně tým, proti kterému jsou tři body jasné. Porazili Liberec a povedlo se jim několik zápasů před tím, takže to nemůžou být povinné body. Je to těžký soupeř, jako každý jiný. Čím víc se blíží základní část k závěru, tím víc každý kousá. Takže to rozhodně není soupeř, se kterým by byly body jasné.

Vašemu parťákovi Lukáši Pulpánovi se poslední dobou velmi daří, jak vnímáte jeho střeleckou formu vy?
Pro nás je to jedině dobře. Jsme rádi, že dává důležité góly, jako třeba ten dnešní v přesilovce pět na tři, což nás rozhodně uklidnilo, takže pro nás opravdu jedině dobře. Na druhou stranu je jedno, kdo ty branky dá, prostě musíme sbírat body a to je to nejdůležitější.

Čeká vás našlapaný program a budete hrát obden, vyhovuje vám to tak?
Já osobně to mám rád. Myslím si, že je to daleko lepší než hrát dvakrát v týdnu, nebo o víkendu a pak celý týden jen trénovat. Jsem za to docela rád, mně to vyhovuje a myslím si, že to je lepší, jelikož nás to svým způsobem připraví i na závěr sezony, když se nám podaří postoupit do toho předkola a případně potom do play-off, kde je to ještě rychlejší. Takže je dobře, že si to v závěru vyzkoušíme a myslím si, že i hra všech týmů se tomu přizpůsobí a bude se to blížit těm zápasům v play-off a v každém utkání to bude válka

Děkuji za rozhovor!

Související články