HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Premiérový střelec Kůrka a dvougólový Tomek. Dvacítka veze stříbro

Předposlední srpnový týden vyrazily do akce reprezentační dvacítka a šestnáctka. Náš nejstarší reprezentační výběr absolvuje Turnaj pěti zemí ve švédském Nyköpingu. V utkání s týmy Švýcarska, Slovenska, Finska a Švédska budou k vidění obránce Matteo Kočí a útočníci Dominik Rymon a Robin Sapoušek. Do Salzburgu k zápasům s výběry tamní akademie vyjel tým šestnáctky. V té si reprezentační premiéru užijí další karlovarští mladíci brankář Martin Psohlavec, obránce Pavel Kůrka a útočník Petr Tomek. Lukáš Slavík, jeden z původně nominovaných útočníků, se bohužel k týmu nemohl připojit.

Neděle 27.08.2023 | Dvacítka porazila Švédsko 4:2 a veze stříbro

Začátek turnaje ve švédském Nyköpingu přinesl dvacítce komplikaci v podobě ztracených dresů a poslední duel musel být zhruba ve své polovině přerušen kvůli problémům s ledem. Zápas se nakonec dohrával na vedlejší hale.

Ale popořádku, Češi poprvé inkasovali ve čtvrté minutě. Do třiceti sekund vybojoval Dominik Rymon kotouč a jeho pobídku ke skórování využil Jakub Štancl. Před koncem třetiny šli švédští mladíci opět do vedení, ale ani tentokrát jim dlouho nevydrželo. Ještě před závěrečnou sirénou bylo díky Jakubovi Hujerovi srovnáno.

Před polovinou utkání museli svěřenci Patrika Augusty bránit pětiminutové oslabení. Krátce po jeho skončení se z úniku prosadil Eduard Šalé, který ve třetí třetině poslal do švédské branky kotouč ještě jednou. V obraně byl k vidění Matteo Kočí, ale do utkání nezasáhl Robin Sapoušek.

Neděle 27.08.2023 | Bílí poprvé padli se starším výběrem Salzburku. Červení zůstali stoprocentní

Povedený vstup do sezony má za sebou reprezentační šestnáctka. Mladí hokejisté, kteří si poprvé v kariéře oblékli reprezentační dres odjíždějí ze Salzburku s jedinou porážkou.

Tým šestnáctky označovaný jako bílí ve svém posledním duelu nestačil na tým Red Bull Salcburk U17. Češi poslali na soupeřovu branku 44 střel, ale porážce 3:7 to nezabránilo. V polovině první třetiny prohrávali čeští mladíci 0:3, ale ve dvanácté minutě svou ztrátu dvěma slepenými góly stáhli. Jedním ze střelců byl karlovarský obránce Pavel Kůrka, pro kterého šlo o premiérovou trefu v reprezentaci. Další bod si připsal za asistenci u poslední branky českého týmu.

Rakouští mladíci své vedení navýšili gólem do šatny a do konce zápasu skórovali ještě třikrát. Svěřenci Milana Razýma dokázali na inkasované branky odpovědět pouze jednou.

Neporažený zůstal tým šestnáctky označovaný jako červení. Ti si v posledním zápase změřili síly s mladším výběrem akademie Salcburku. Čeští mladíci nedali svým soupeřům téměř žádnou šanci, což potvrzuje i poměr střel 42:12. Skóre zápasu otevřel karlovarský útočník Petr Tomek, který byl i autorem čtvrté branky. Do rakouské sítě poslali svěřenci Milana Razýma kouč celkem šestkrát a sami inkasovali pouze jednou a s turnajem se rozloučili výhrou 6:1. Brankář karlovarského dorostu Martin Psohlavec, dnes kryl záda svému parťákovi Matyáši Javorkovi.

Sobota 26.08.2023 | Dvacítka zvítězila ve federálním derby. Tým Slovenska porazila 3:2

Svěřenci Patrika Augusty šli do vedení už ve čtvrté minutě utkání. Další branky v první části už k vidění nebyly a to i přestože byli čeští mladíci střelecky hodně aktivní a své soupeře přestříleli v poměru 12:2. Slováci srovnali až krátce po polovině zápasu a tato branka byla ve druhé části opět jediná. Čtyřka byla v tomto zápase pro naše mladíky očividně šťastným číslem, neboť vedení si vystřelili ve čtyřicáté čtvrté minutě. V padesáté minutě Češi skórovali znovu, když šanci připravili Dominik Rymon a Robin Sapoušek. Slovenský tým na rozdíl jedné branky upravil skóre třináct sekund před závěrečnou sirénou. I v tomto utkání se v obraně činil Matteo Kočí.

Touto výhrou se čeští mladíci vyhoupli na druhé místo turnaje. Mají stejný počet jako vedoucí Finové, ale ti mají jeden zápas k dobru. Poslední utkání odehrají naši mladíci v neděli, kdy je čeká souboj s týmem Švédska.

Sobota 26.08.2023 |Oba týmy šestnáctky vstřelili osmnáct gólů! Naši mladíci si připsali premiérové body v reprezentaci

V sobotu šel do boje jako první tým šestnáctky označovaný jako červení. Ti tentokrát vyzvali starší výběr Red Bull Salcburk. I přestože čeští mladíci byli opět střelecky aktivnější, dokázali jejich rakouští soupeři ve druhé třetině skóre nejen srovnat, ale dokonce jít do vedení. To jim však vydrželo zhruba tři minuty než čeští mladíci srovnali. O dvě branky odskočili svěřenci Milana Razýma ve třetí třetině a pod jeden z těchto gólů se podepsal Petr Tomek, který si ke své premiérové brance v reprezentaci přidal ještě asistenci u třetího gólu. Do konce třetiny padlo po jednom gólu na každé straně a tak český výběr nakonec slavil výhru 7:6. Branku červených střežil Martin Psohlavec, který si připsal dvacet tři zákroků.

Sobotní podvečer byl ve znamení duelu šestnáctky označované jako bílí a týmu Red Bull Salcburk U16. A toto utkání bylo poměrně jednoznačné. Čeští mladíci už po první třetině vedli 3:0. Ve druhé části skórovali dokonce sedmkrát a jednou inkasovali. Skóre na stav 11:1 upravili jednou brankou v poslední třetině. První bod v reprezentačním dresu si připsal karlovarský obránce Pavel Kůrka za asistenci u osmého gólu. Což byl jeden ze tří gólů, které padly ve třicáté osmé minutě během pouhých dvaceti čtyř sekund. Poslední zápasy sehrají oba týmy šestnáctky opět v neděli, kdy si naposledy vymění soupeře. Bílí vyzvou Red Bull Salcburk U17 a červení pak Red Bull Salcburk U16.

Pátek 25.08.2023 | O výhře Finska rozhodly dvě minuty v poslední třetině

Po volném dnu naskočili čeští mladíci do zápasu s týmem Finska. V na ledě byli opět k vidění obránce Matteo Kočí a útočníci Dominik Rymon a Robin Sapoušek. Dalo by se říci, že v tomto duelu šlo o souboj gólmanů. Ti si udrželi čistá konta zhruba do poloviny třetí třetiny. Jako první kapituloval strážce finské branky. Radost z vedení však svěřencům Patrika Augusty nevydržela ani minutu a bylo srovnáno. Neuběhly ani dvě minuty a finští mladíci si vystřelili vedení. To si pohlídali až do konce zápasu. Na stavu skóre nic nezměnila ani power-play dvacítky. V sobotu čeká naše mladíky federální derby, neboť ve 14:00 hodin vyzvou reprezentační tým Slovenska.

Čtvrtek 24.08.2023 | Šestnáctka si připisuje další výhry. Martin Psohlavec málem oslavil reprezentační premiéru čistým kontem

Ve čtvrtečních duelech si oba české týmy vyměnily soupeře. Jako první šel tentokrát na led červený tým, který vyzval Red Bull Salcburk U16. Do branky se postavil karlovarský brankář Martin Psohlavec, který si při své reprezentační premiéře připsal 24 zákroků a o čisté konto přišel v poslední minutě utkání. Na výhře 5:1 se společně s ním podílel i útočník dorostu Energie Petr Tomek.

Za bílý tým nastoupil proti výběru Red Bull Salcburk U17 i karlovarský obránce Pavel Kůrka. Toto utkání bylo vyrovnanější. Poměr střel byl 36:31 pro české mladíky a tomu odpovídalo i závěrečné skóre 4:3. Oba týmy šestnáctky jsou po dvou zápasových dnech stále neporaženy. V pátek mají týmy volný den a v sobotu nastoupí bílí proti Red Bull Salcburk U16 a červení proti Red Bull Salcburk U17.

Středa 23. 8. 2023 | Něco půjčeného pro štěstí? Dvacítka porazila Švýcarsko 5:2

Začátek turnaje byl pro svěřence Patrika Augusty mírně komplikovaný. Při přesunu do Švédska totiž do Nyköpingu nedorazila část zavazadel. V jednom z nich měli naši mladíci reprezentační dresy. Naštěstí pořadatelský klub Nyköpings SK svým hostům vypomohl a zapůjčil dvacítce pro utkání se Švýcarskem své dresy.

Po zahřívacím úvodu zápasu se čeští mladíci rozjeli a do konce první třetiny vedli nad Švýcarskem 3:0. Přičemž třetí gól vstřelili ve vlastním oslabení. V úvodu druhé třetiny švýcarští mladíci využili početní výhodu a připravili českého gólmana o čisté konto. Tří gólové vedení národnímu týmu vrátil v závěru prostřední části Robin Sapoušek. Pátý gól z holí našich reprezentantů padl v úvodu poslední části zápasu. Do konce prvního turnajového duelu stihli Švýcaři ještě jednou využít početní výhodu a skóre se tak zastavilo na stavu 5:2 pro české mladíky. Ty čeká ve čtvrtek volný den a snad do pátečního utkání s Finskem dorazí ztracené dresy.

Středa 23. 8. 2023 | Nejmladší výběr zvládl premiéru úspěšně. Oba týmy šestnáctky jsou po prvních duelech stoprocentní.

Na první akci nové sezony vybral Milan Razým, trenér reprezentace do šestnácti let, třicet čtyři hráčů. Někteří z nominovaných mladíků se nemohli k týmu připojit a tak byli povoláni náhradníci. Hráči, kteří vyrazili do Rakouska byli rozděleni do dvou týmů, označených jako červení (Red) a bílí (White). Čeští mladíci se v Salzburgu utkají s týmy Red Bull Salcburk kategorie U16 a U17. S každým výběrem sehrají dva zápasy.

První se představili bílí, kteří vyzvali šestnáctku Red Bull Salcburk. Čeští mladíci nedali svým vrstevníkům moc šancí a zvítězili 8:3, i když ve druhé třetině byl jednu chvíli stav vyrovnaný. Svěřenci Milana Razýma si však vzali vedení zpět a svůj náskok do konce utkání ještě navýšili. V obraně byl k vidění energetik Pavel Kůrka. Jak bílí, tak i červení své protivníky přestříleli. Bílí v poměru 46:21 a červení 42:14.

Červení ve středečním duelu vyzvali rakouskou sedmnáctku. I druhá polovina reprezentační šestnáctky si se svým soupeřem poradila a připsala si výhru 7:1. Na ledě byl k vidění útočník Petr Tomek, který je nováčkem v karlovarském dorostu. Petr si při svém prvním zápase v reprezentačním dresu připsal bod za asistenci u třetí branky svého týmu. K červenému týmu patří i Martin Psohlavec, brankář dorostu Energie. Toho reprezentační premiéra čeká ve čtvrtek v utkání s týmem Red Bull Salcburk U16. Bílí si naopak změří síly se sedmnáctkou.