HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Sedmnáctka si z Plzně veze třetí místo. Dvacítka skončila bez bodu

Klubová sezona energetikům již skončila, bohaté zastoupení má ale náš klub v reprezentačních výběrech od šestnáctky až po Áčko. Na následujících řádcích budeme průběžně informovat, jak si Karlovaráci v národním týmu vedou.

16.4.2023 |Dvacítku vynulovalo Slovensko

Turnaj na Slovensku se svěřencům Jiřího Kalouse vůbec nepovedl. V posledním zápase turnaje padli se Slováky 0:3. Mladým reprezentantům se opět lepila smůla na hokejky při zakončení. Ze Slovenska dvacítka odjíždí bez bodů.

16.4.2023 |Sedmnáctka zahájila obrat pozdě a skončila třetí

Sedmnáctce se střelecké štěstí vrátilo pozdě a vedení Švédů už čeští mladíci nedokázali stáhnout. Svěřenci Václava Eismanna i přes svou střeleckou převahu s týmem tří korunek prohráli 2:5 a se ziskem pěti bodů obsadili na turnaji v Plzni třetí místo. Do posledního zápasu turnaje zasáhl obránce Nick Mähler, který byl kromě obrany aktivní i v útoku. V šesté minutě za stavu 0:3 nastoupil do branky Adam Ebenstreit.

15.4.2023 | Střelci dvacítky stále mlčí

Dvacítka na turnaji v Popradě padla se Švýcarskem 0:3. Čeští mladíci byli herně lepší, ale opět je zrazovala koncovka a hlavně naráželi na bezchybného Lorise Ubertiho ve švýcarské brance. Čeští mladíci si dosud na turnaji připsali pouhé dva góly. Uvidíme zda se jejich střelecká smůla protrhne v neděli, kdy je čeká poslední zápas, který sehrají s týmem Slovenska. Turnaj kvůli zranění skončil po prvním zápase pro karlovarského obránce Filipa Krajčíka.

15.4.2023 | Po vítězství nad Lotyšskem vyráží osmnáctka směr Švýcarsko

Osmnáctka zakončila poslední kemp v Písku vítězstvím. V přípravném zápase svěřenci Jakuba Petra porazili tým Lotyšska 4:2. Do zápasu zasáhli útočník Adam Csabi a obránce Matteo Kočí, který si připsal asistenci u vyrovnávacího gólu, když jeho střelu ke vzdálenější tyčce dorazil do branky Dominik Petr. Krátce před koncem druhé třetiny mohl Matteo poslat tým do vedení, ale jeho střela skončila v Ozolsově lapačce. Po základní části se hrálo tréninkové prodloužení, ve kterém žádná branka nepadla. Oba týmy si vyzkoušely také nájezdy, ve kterých byli lepší čeští mladíci. Nyní osmnáctka vyrazí do Českých Budějovic odkud bude pokračovat vlakem do Švýcarska.

15.4.2023 | O výhře sedmnáctky ve federálním derby rozhodlo prodloužení

Svěřenci Václava Eismanna i přes svou střeleckou převahu prohrávali s týmem Slovenska ve čtyřicáté páté minutě 0:2. Obrat těsně po druhém gólu Slováků zahájil Vasyl Špilka. Bod za asistenci u této branky si připsal karlovarský obránce Nick Mähler, pro kterého šlo o první bod na mezinárodním turnaji. Branku českého výběru hájil energetik Adam Ebenstreit. Po třech odehraných zápasech je sedmnáctka na turnaji druhá za týmem Finska. Posledním soupeřem, kterému se český tým v neděli postaví je Švédsko.

15.4.2023 | Šestnáctku vynulovali Švédi

Ani poslední zápas na turnaji ve Švédsku svěřencům Milana Razýma nevyšel. Švédský tým nedal šestnáctce žádnou šanci a zápas vyhrál s přehledem 5:0. přičemž dvakrát skóroval v početní výhodě a dvakrát v oslabení. Na ledě byli v tomto utkání hodně vidět karlovarští hráči Matěj Pelikán a Vojtěch Čihař.

14.4.2023 | Dvacítka padla se Švédskem

Dvacítka už ve druhé minutě utkání prohrávala 0:2. Ve dvanácté minutě dostal Adam Šikl české mladíky na dostřel jedné branky, jenomže po pár minutách si Švédi vzali dvoubrankové vedení zpět. Svěřencům Jiřího Kalouse se už další branku nepovedlo přidat. Zato tým Švédska ve třetí třetině skóroval ještě dvakrát a radoval se tak nakonec z výhry 5:1. Na soupisce národního týmu chyběl karlovarský obránce Filip Krajčík, který kvůli zranění nedohrál již předchozí zápas.

14.4.2023 | Ani druhý zápas šestnáctce nevyšel

Svěřenci Milana Razýma ve druhém zápase ve Švédsku padli s Finskem 1:3. Finský výběr otevřel skóre ve dvacáté sedmé minutě. A ačkoliv si čeští mladíci vytvořili množství slibných šancí, na finského gólmana nevyzráli. Do dvoubrankového vedení Finové odskočili v první minutě třetí třetiny. V padesáté sedmé minutě, dostal tým Česka k dispozici početní výhodu a Ondřej Štěbeták byl poslán na střídačku. Finský gólman si poradil se šancí Jakuba Frola a vzápětí Češi inkasovali do prázdné branky. O čisté konto Jooa Sammalniemi přišel v šedesáté minutě díky střele Tomáše Poletína. V obraně českého týmu se činil Matěj Pelikán a v útočných řadách byl k vidění Vojtěch Čihař.

13.4.2023 | Reprezentační Áčko v přípravném zápase porazilo tým Německa 6:2

Němci se dostali do vedení v deváté minutě, když krátce před jejím vypršením využili početní výhodu. O srovnání se krátce před polovinou utkání postaral Jakub Flek. Svěřenci Kari Jalonena šli do vedení ve třicáté páté minutě díky střele Davida Tomáška. Na rozdíl dvou gólů Češi svým soupeřům odskočili v úvodu třetí třetiny, když se prosadil Roman Horák. V padesáté minutě střílel opět Jakub Flek. Němci svou druhou branku vstřelili zhruba osm minut před koncem. Pod pátou branku národního týmu se podepsali Ondřej Beránek, kterému asistoval Jiří Černoch. Šestým gólem do prázdné branky pečetil výhru českého týmu Filip Chlapík. Karlovarský gólman Štěpán Lukeš v dnešním utkání kryl záda Dominikovi Pavlátovi.

13.4.2023 | Osmnáctku decimuje marodka

Do odjezdu na mistrovství zbývají dva dny a vrásky na čele hlavnímu trenérovi Jakubovi Petrovi přidělává marodka. Na tréninku osmnáctky chyběli útočníci Eduard Šalé a Dominik Petr, kteří se léčí s virózou. Jisté je to, že do Švýcarska kvůli zdravotnímu stavu neodejdou obránce Dominik Badinka a útočník Jan Šprynar. Osmnáctka nastoupí k přípravnému zápasu s Lotyšskem 15. dubna, poté hráči vyrazí do Švýcarska, kde je 17. dubna čeká přípravný zápas s USA.

13.4.2023 | Sedmnáctka ztratila vedení nad Finskem

V jedenácté minutě využil početní výhodu k otevření skóre Dominik Pavlík. Finský tým srovnal skóre ve třetí minutě ve dvojnásobné početní výhodě. Čeští mladíci se svými soupeři drželi krok, ale jako by je opustilo střelecké štěstí, protože se neujala žádná z jejich tutovek. Finští mladíci se dostali do vedení v padesáté minutě a skóre 2:1 uhájili až do konce zápasu. V obraně byl k vidění Nick Mähler. Adam Ebenstreit místo v brance pro dnešní utkání přenechal Břetislavu Vystrčilovi. Sedmnáctku v pátek čeká volný den a v sobotu se utkají s týmem Slovenska.

13.4.2023 | Šestnáctka těsně padla se Slovenskem

V páté minutě poslal na slovenského brankáře dělovku obránce Matěj Pelikán a následně se o dorážku snažil Matouš Jan Kucharčík, ale slovenský gólman byl v pohotovosti. Tým Slovenska otevřel skóre v jedenácté minutě, ale vedení mu vydrželo pouze do sedmnácté minuty, kdy srovnal David Krčál. Ve druhé třetině slovenští mladíci přidali dvě branky. Na dostřel jedné branky dostal šestnáctku Tomáš Poletín, do konce zápasu však svěřenci Milana Razýma přes veškerou snahu žádnou branku nepřidali a tak turnaj ve Švédsku zahájili prohrou 2:3. Ve třetí formaci nastupoval útočník Vojtěch Čihař, který na ledě odvedl rovněž pořádný kus práce.

12.4.2023 | Reprezentační Áčko má za sebou trénink ve Frankfurtu

Ve čtvrtek 13. dubna národní tým čeká v první přípravný zápas v Kasselu. Sestava bude zveřejněna před utkáním, ale již nyní potvrdil asistent trenéra Libor Zábranský, že do branky se postaví Dominik Pavlát, pro kterého půjde o premiéru v reprezentačním dresu. Uvidíme, zda trenéři využijí souhru Jiřího Černocha a Ondřeje Beránka a postaví je ve stejné lajně.

12.4.2023 | Dvacítka poprvé v sezoně skórovala proti Finsku

Svěřenci Jiřího Kalouse zahájili Turnaj pěti zemí v Popradě soubojem s Finskem. Do týmu byl z pozice náhradníka povolán obránce Filip Krajčík. Finové se dostali do vedení už ve druhé minutě. Čeští mladíci nakonec inkasovali pět gólů, přičemž tři padly v početních výhodách. Početní výhodu ke skórování využil také debutant Adam Šikl, který ukončil téměř 222 minut trvající střelecký půst dvacítky v utkáních s finským týmem. Finští mladíci se tedy nakonec radovali z výhry 5:1. Pro Filipa Krajčíka bohužel utkání skončilo v čase 56:56, kdy ledovou plochu opustil v doprovodu lékaře. Dvacítka má ve čtvrtek volný den a další zápas český výběr čeká v pátek, kdy si změří síly s týmem Švédska.

12.4.2023 | Sedmnáctka zahájila turnaj v Plzni výhrou nad Švýcarskem

Svěřenci Václava Eismanna v sedmnácté minutě první třetiny prohrávali o dvě branky. Obrat české sedmnáctky zahájil v čase 19:15 Samuel Drančák. Do konce utkání byla gólová radost vidět už jenom na české střídačce. O šanci srovnat skóre a zároveň vstřelit premiérový gól v reprezentaci připravil švýcarský gólman obránce Nicka Mählera, když v čase 32:54 chytil jeho střelu z vrcholu kruhu. Srovnat se povedlo o pár sekund později Vasylu Špilkovi. Vedení sedmnáctce ve třetí třetině vystřelil Danny Chludil. Necelých sedm minut před koncem přidal čtvrtou branku David Svozil a výhru českého výběru 5:2 pečetil v čase 57:46 trefou do prázdné branky Samuel Drančák. Branku českého výběru hájil gólman karlovarského dorostu Adam Ebenstreit, který chvílemi doslova čaroval a svými zákroky spálil několik gólových šancí švýcarských mladíků. Už ve čtvrtek večer čeká českou sedmnáctku výzva v podobě týmu Finska.

8.4.2023 | Čtveřice energetiků pokračuje v mládežnických reprezentacích

Národní výběry do 16 a 17 let čeká v letošní sezoně ještě jeden turnaj. Šestnáctka i s energetiky Vojtěchem Čihařem a Matějem Pelikánem nastoupí ke klání ve švédském Tranas, sedmnáctku vedenou Václavem Eismannem čeká turnaj v Plzni, v sestavě budou i Adam Ebenstreit a Nick Mähler. Více informujeme v samostatném článku.

8.4.2023 | Reprezentační Áčko zahájilo přípravu na MS

V Plzni se reprezentační výběr vedený Kari Jalonenem sešel k prvnímu kempu před startem MS. V úvodním výběru nechyběli ani energetici Ondřej Beránek, Jiří Černoch a Štěpán Lukeš.

8.4.2023 | Šestnáctka nasázela Mannheimu jedenáct branek

V Sokolově si i v pátek otevřeli hráči reprezentačního výběru do 16 let střelnici. O rok starší tým Mannheimu tentokrát deklasovali 11:1. Jednu branku Česka vstřelil energetik Viktor Wardas, bojovali i Vojtěch Čihař a Matěj Pelikán..

8.4.2023 | Sedmnáctka podruhé Mannheim neporazila

Den po vysoké výhře 13:2 česká sedmnáctka na devatenáctku Mannheimu nestačila. V Chomutově sice inkasovala opět jen dvě branky, jenže naproti tomu vstřelila pouze jediný gól a padla 1:2. Celé utkání odchytal energetik Adam Ebenstreit, další bod za asistenci zapsal obránce Nick Mähler..

7.4.2023 | Osmnáctka přehrála liberecké juniory

Odehraný duel v rámci pokračující přípravy na mistrovství světa má za sebou i reprezentace do 18 let. Ta v Písku přehrála výběr libereckých juniorů vysoko 6:1, do utkání zasáhl i karlovarský útočník Matyáš Adámek.

7.4.2023 | Sedmnáctka rozdrtila Mannheim

Sedmnáctku čekal v Chomutově úvodní souboj s o dva roky starším výběrem Mannheimu. K výhře tým vedený koučem karlovarských juniorů Václavem Eismannem nakročil už v úvodní třetině, kterou vyhrál o tři branky, skóre se nakonec zastavilo až na hodnotě 13:2! Parádní premiéru v národním týmu prožil obránce Energie Nick Mähler , který zapsal tři asistence.

7.4.2023 | Šestnáctka deklasovala Mannheim, trefili se i energetici

Úvodní duel proti o rok staršímu výběru Mannheimu čekal na českou šestnáctku. V Sokolově byli Češi od začátku lepší a v poklidu dokráčeli k výhře 8:2. Jedním gólem se zapsal do statistik Vojtěch Čihař, dvěma Viktor Wardas a bod za asistenci bral i obránce Matěj Pelikán.