HC Energie Karlovy Vary

Ve Varech se hraje dobrý hokej, je na svůj klub hrdý útočník Miloš Vimr

Béčko dorostu o víkendu zakončilo základní část Ligy dorostu. Posledním zápasem byl duel s týmem Kladna, který energetici porazili 9:1. K vítězství hattrickem přispěl útočník Miloš Vimr, který vede i týmové bodování. Za svým úspěchem však vidí spolupráci celého týmu a hlavně spoluhráčů z lajny. Šikovný útočník, stejně jako celý tým, ví že teprve nyní přijde na řadu nejnáročnější část sezony a i přesto se na nadcházející play-off těší. K prvnímu zápasu mladí energetici nastoupí už ve čtvrtek.

Miloši, o víkendu sis zkompletoval druhý hattrick v sezóně a opět proti Kladnu, i když tentokrát proti jiným brankářům..

Tentokrát se mi ten hattrick povedlo dát snadněji, protože hráči gólmanovi moc nepomáhali. To, že to byli jiní brankáři, v tom nehrálo roli.

Slavili jste v kabině?

Ten poslední zápas ani moc ne. My jsme věděli už dlouho, že postup máme jistý, ale řekli jsme si, že chceme i v závěru sezony zamakat a vyhrát a naladit se na play-off vítězně.

Ty máš vůbec úspěšnou sezonu. Ve třiceti šesti zápasech si nasbíral čtyřicet jedna bodů. Čím to podle tebe je?

Myslím si, že to je naší lajnou, kde jsme si se Šimonem Šilhanem, Šimonem Kožíkem, Ondřejem Příplatou a Šimonem Klímou sedli. V průběhu sezony se mi ty lajny trošku proházely, když se to kolem mě střídalo, ale vždy jsme si se všemi sedli. Myslím si, že se mi dařilo hlavně díky týmu.

Část sezóny jste se skoro každý týden střídali na prvním místě s Pískem. Sledovali jste s týmem kdo je zrovna v tom týdnu první, jestli vy nebo Písek?

(směje se) Sledovali jsme to pořád. Vždy v autobuse, když jsme jeli ze zápasu, tak jsme hned koukali, jak hraje Písek a s kým, jestli prohrává nebo ne. A když vyhrajou, jestli pořád budeme první. Celou dobu jsme to sledovali (úsměv).

Takže to byl pro vás takový adrenalin během sezony?

Určitě (úsměv). A ty zápasy s Pískem, to bylo vždy na ostří nože. Vždy jsme do utkání dali všechno, když jsme s nimi hráli.

Ke konci základní části jste si na prvním místě vypracovali docela náskok oproti ostatním týmům, nesnižovalo to trochu motivaci do zápasů?

To ani ne. Nešli jsme do zápasů s tím, že prohrajeme. Chtěli jsme vyhrávat dál. Čím větší bodový náskok, tím lépe (úsměv). Nikdy jsme nevěděli, jak bude Písek hrát, jestli nebudou mít hodně výher za sebou a zase to budou nervy (úsměv). Chtěli jsme mít pořád co nejvíce bodů.

Jaký byl váš týmový cíl před sezonou?

Postoupit do play-off (úsměv). A teď ideálně ho vyhrát (úsměv).

Oslavili jste první místo v základní části?

Určitě, oslavili jsme to v kabině pokřikem a tak. Byli jsme hrozně rádi, že jsme to první místo urvali.

Ve čtvrtek vás čeká první zápas play-off. Jak se v kabině těšíte?

Těšíme se všichni hodně, protože to je takové vyvrcholení letošní sezony. Víme, že to nebude nic lehkého. Sice jsme už Techniku doma porazili, ale každý zápas je jiný.

Technika Brno se netají tím, že se chce dostat do extraligy dorostu, takže vás čeká boj. Jak se připravujete?

My jsme se poslední týden na trénincích zaměřovali přímo na zápasová cvičení a taktické věci. Víme, že je to dobrý tým, ale chceme je prostě porazit.

Bereš jako výhodu, že už jste s Technikou hráli a nejdete tak úplně do neznáma?

Určitě. Trošku už víme, co čekat.

Jak dlouho hraješ za Energii?

Ve čtyřech letech jsem začal hrát hokej a od začátku jsem byl v Energii.

Věnuješ se nebo ses věnoval i jinému sportu než hokeji?

Ne, nikdy. Vždycky mě sice lákal tenis, ale nikdy jsem ho nehrál závodně. Hraju ho vždycky v létě. Když mám volno, tak chodíme na tenis každý den.

Proč sis vybral post útočníka?

Mě to vždycky táhlo k tomu dávat góly a útočit (úsměv). Všichni mi říkali, že mám výhodu, protože mám dobré ruce a to se také hodí na útočníka. Hlavně mě to vždy bavilo, takže jsem u toho zůstal (úsměv). Obránce jsem zkoušel také, ale to mi moc nesedlo, tam jsem nebyl spokojený a tak jsem šel zpátky do útoku.

Máš nějaký hokejový vzor?

No asi Davida Pastrňáka, ten má neskutečné ruce a je s ním legrace.

V NHL tedy fandíš Bostonu?

Ne to, ne (úsměv). Já fandím týmu Nashville Predators a u nás Energii.

Jaké máš plány do budoucna?

Do budoucna úplně nevím. Ale teď určitě vyhrát play-off (úsměv). No a potom bych se chtěl dostat do juniorky.

Je něco, co bys chtěl říct a na co jsem se nezeptala?

Doufám, že všichni vidí, když je juniorka druhá, áčko dorostu také a my jsme první, že se ve Varech hraje dobrý hokej. A i když Vary nejsou velké město, tak by se na ně nemělo zapomínat.

Děkuji za rozhovor.