HC Energie Karlovy Vary

Velké loučení. Jakub Flek končí v Karlových Varech

Elitní karlovarský útok přichází definitivně o svého tahouna. Útočník Jakub Flek se rozhodl pro změnu a bude příští sezonu oblékat dres jiného extraligového mužstva.

„Karlovy Vary o mě měly veliký zájem a patří jim velký dík, že čekaly na moje rozhodnutí, netlačily. Nabídku jsem od nich dostal velmi slušnou,“ uvedl nyní již bývalý karlovarský útočník ke svému odchodu.

„Aby si někdo nemyslel, že utíkám za penězi, nějaký lehký rozdíl mezi nabídkami je, ale nic kvůli čemu by člověk během pěti minut balil kufry,“ dodal muž, který odvedl pro Energii vynikající služby.

Na velký rozhovor s Jakubem Flekem se můžete těšit již v sobotu.


Příběh rychlonohého útočníka asi není třeba připomínat. Do Karlových Varů přišel před sezonou 2012/13 aby se porval v rámci přípravného kempu o místo v juniorském týmu a zahrál si MHL. To se podařilo, de facto ihned se stal oporou, a v následující sezóně vedl mládežnický celek do konce jako kapitán.

Svými výkony si řekl o šanci také v prvním týmu a v sezóně 2013/14 si připsal prvních šest extraligových startů. Vstřelil dokonce i svůj první extraligový gól, bylo to do sítě Zlína. Další rok pendloval mezi áčkem Energie a sokolovským Baníkem, jenž tehdy ještě hrál druhou ligu. V té nasbíral skoro dva kanadské body na zápas. Přesto se Sokolovu nepodařilo v baráži postoupit.

Do sezóny 2015/16 vstoupil v dresu jihlavské Dukly a získal potřebné prvoligové zkušenosti. Od následující sezóny už se stal plnohodnotným členem kádru karlovarské Energie, kde se vypracoval v elitního útočníka a pronikl také do reprezentace.

V Energii odehrál celkem 9 sezon, ty rozdělil mezi extraligu a první ligu, ze které pomohl Karlovým Varům k okamžitému návratu zpět mezi elitu. S éčkem na prsou odehrál celkem 367 zápasů, v nichž nasázel 121 branek a přidal 118 asistencí. Největší a nejvydařenější část své kariéry odehrál vedle Tomáše Rachůnka a Dávida Grígera. V nadcházející sezóně už ale na svou dřívější souhru nenavážou.

Přesto patří Jakubovi velké poděkování za vše, co pro klub udělal a jak jej reprezentoval také na mezinárodní scéně, kde s českým národním týmem vybojoval bronzové medaile na právě skončeném mistrovství světa.

Flíčku, děkujeme za vše a přejeme hodně štěstí v dalším angažmá.