HC Energie Karlovy Vary

Výroční utkání se blíží, oslava 90 let hokeje ve Varech už ve středu 28. prosince

Zatímco Vánoce už jsou doslova za dveřmi, ještě pár dní zbývá do okamžiku, kdy karlovarský hokej oficiálně oslaví 90 let od svého založení. A na co se mohou fanoušci ve středu 28. prosince těšit?

Vstupenky na výroční utkání kupujte ZDE

Uvedení Karla Holoubka do Síně slávy karlovarského hokeje

Je plná bývalých vynikajících hokejistů, ale i dalších osob úzce spjatých s karlovarským hokejem. Řeč je o klubové Síni slávy, která aktuálně čítá 28 členů. A v rámci oslav 90 let hokeje v západočeském městě se rozroste o další velké jméno. Novým členem se totiž stane bývalý dlouholetý majitel klubu pan Karel Holoubek, který klub podporoval a posléze vlastnil téměř tři desetiletí.

Vyřazení čísla 34 ze sady dresů

Když se v souvislosti s karlovarským hokejem řekne číslo 34, všem fanouškům se okamžitě vybaví jediné jméno – Václav Skuhravý. Současný asistent trenéra A-týmu a klubová legenda, která za Karlovy Vary odehrála téměř tisícovku soutěžních utkání, se slavnostní chvíle dočká rovněž před zahájením středečního utkání s Litvínovem. Čtyřiatřicítka kapitána extraligových mistrů bude slavnostně vyřazena ze sady dresů A-týmu a v budoucnu už ji nikdo nebude moct na svém dresu nosit.

Speciální výroční dresy

Slavnostní chvíle si žádají slavnostní oděv, nejinak tomu bude i v rámci oslav výročí založení klubu. Energetici odehrají duel s Litvínovem ve speciální sadě dresů, přičemž část z nich poté poputuje do dražby, kde je budou moci získat i fanoušci Energie. Představení dresů proběhne v pondělí 26. prosince.

Legendy na stadionu

Z již zmíněných členů Síně slávy karlovarského hokeje jich účast na výročním utkání přislíbilo svou účast hned dvanáct. V KV Areně by se tak měli objevit Evžen Gál, Pavel Bláha, Zdeněk Celler, Marek Sýkora, Vlastimil Argman, Karel Janovský, Milan Mottl, Michal Vinš, František Potužák, Jaroslav Kliment, Jan Jánský a Karel Procházka.

Speciální merch

V den utkání budou v karlovarském fanshopu v omezeném počtu k dostání také speciální trika s výročním logem k 90 letům hokeje v Karlových Varech.