HC Energie Karlovy Vary

Vzhůru na Boleslav! Dostanou se energetici opět na vítěznou vlnu?

Energetikům se po víkendové pauze opět roztáčí zápasový kolotoč a načnou jej středečním duelem s Mladou Boleslaví. Hrát se bude opět venku a Karlovaráci budou útočit na třetí výhru v sezoně. Do zápasu půjdou dost odpočatí a podpoření pilným tréninkem, dá se tedy opět očekávat poctivý výkon. Navážou energetici na skvělá vzájemná utkání z loňské sezoně? Zápas ve městě automobilů startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Informace pro karlovarské fanoušky

Utkání s Mladou Boleslaví se odehraje ve ŠKOENERGO Areně. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji online ZDE, nebo na pokladně Areny od 16:30 hodin. Pro fanoušky hostí je vyhrazen sektor F, cena vstupenky je 250 Kč.

O soupeři

Mladoboleslavský kádr si v létě prošel poměrně dost velikou obměnou. Mezi dvanácti končícími hráči byl například brankář Krošelj, tvrďák Štich či produktivní David Šťastný. Druhým směrem však dorazilo hned osm noviců – Filip Suchý, Jan Štibingr, Zach Osburn, Jan Růžička, Filip Pyrochta, Pavol Skalický a finské velezkušené duo Juhamatti Aaltonen - Matti Järvinen. Hlavně od druhého jmenovaného si bruslaři slibují přísun kanadských bodů.

Středočeský klub má na kontě o jeden zápas více než Karlovarští, a to s bilancí dvou výher a dvou proher. Sezonu načali neúspěšně v lokálním derby s Libercem, poté neuspěli ani na ledě Vítkovic. Náladu už si ale zpravili v Hradci Králové, odkud si odvezli výhru po nájezdech. V neděli si nakonec zastříleli na domácím ledě proti trápící Kometě a připsali si jasnou výhru, ačkoliv v závěru zahráli fanouškům na nervy, když inkasovali dva slepené góly.

Dle dosavadního průběhu bychom se však mohli těšit na hezké branky, a to především od speciálních formací. Ačkoliv statistiky nemají takovou vypovídající hodnotu po teprve čtyřech odehraných zápasech, i tak jsou Boleslavští druhým nejproduktivnějším celkem v přesilových hrách s celkem osmi brankami! Jistotu mají bruslaři i v zádech, kde zatím do všech čtyři zápasů naskočil karlovarským fanouškům dobře známý Filip Novotný, při 11 inkasovaných brankách si drží úspěšnost téměř 92 %.

Vzájemná utkání

Oblíbený soupeř Energetiků? Dle posledních výsledků jednoznačně Mladá Boleslav, alespoň v posledním roce a půl. Energie vyhrála pět z posledních šesti soubojů, přičemž body si odnesla ze všech, jediná prohra totiž přišla letos v přípravě po nájezdech.

Z kabiny domácích

Zda energetikům přišla víkendová pauza vhod, to se teprve ukáže, síly na středeční zápas ale nastřádané mají. Po dvou skvělých a poměrně dominantních výkonech s Vítkovicemi a Kometou zaváhali karlovarští hokejisté a minulý pátek na ledě Olomouce. Zápas mnoha obratů se rozhodl až prakticky těsně před koncem, kdy energetiky srazila dvě vyloučení po sobě. Hráči byli hodně zklamaní, ale musí jít dál. „Je třetí kolo, zápasů před námi je ještě moc. Doufám, že se z toho poučíme a vyvarujeme se příště těch věcí, které jsme udělali špatně,“ hodnotil prohru hned po zápase brankář Frodl.

O utkání s Matějem Stříteským

Energetici měli díky volnu na přípravu více času, probíhala ale zcela standardně. „Absolvovali jsme klasický trénink, který už nás připravil na středeční utkání. Máme za sebou meeting, kdy nám byly ukázané určité prvky ze hry soupeře, abychom to měli v podvědomí a budeme pokračovat dalšími věcmi,“ uvádí karlovarská obránce a pokračuje o soupeři.

„Nečeká nás nic jednoduchého. Mají v bráně Novase (Filipa Novotného), kterému docela vyšly poslední zápasy. Mají i velmi dobré přesilovky, Kometě z nich dali čtyři branky, takže na to si musíme dát veliký pozor, zaměříme se na to při přípravě,“ uzavírá statný bek.

Z karlovarské kabiny

Energetici, jak už bylo řečeno, naskočí do zápasu po několikadenní pauze. Během ní ale nezaháleli a pilně se připravovali na příštího soupeře. „Do dalšího venkovního utkání půjdeme se snahou o zlepšení herních prvků, které byly předmětem olomoucké pozápasové analýzy. Boleslav je povzbuzena pětibodovým ziskem z posledních dvou kol, přesto věříme, že náš tým ukáže tvář ze vstupních zápasů a poctivou kompaktní hrou najdeme cestu k bodovému zisku,“ uvádí v předvečer utkání karlovarský asistent Václav Eismann.

Energetikům v posledním duelu v Olomouci chyběli ze zdravotních důvodů obránce Tomáš Bartejs a útočník Lukas Zetterberg, jinak je jejich sestava kompletní.

Související články