HC Energie Karlovy Vary

Zpátky domů! Udělají energetici z tygrů neškodná koťátka?

Teprve v šestém kole se energetici představí podruhé doma. Jejich soupeřem bude trochu se trápící Liberec. Soupeř, kterému se v letošní sezoně nedaří bránit a branek také moc nestřílí, ale určitě nebude pro karlovarské hokejisty jednoduchým soustem. Páteční utkání začíná standardně v 17:30.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Vstupenky stále v prodeji

Vstupenky v online předprodeji kupujte ZDE Parkování pod KV Arenou

Doprovodný program

Během zápasu s Libercem se na tribuny KV Areny po dlouhých letech vrátí roztleskávačky. Této úlohy se zhostí děvčata z taneční skupiny One Crew, které diváci mohli vidět už v rámci přestávkového programu úvodního domácího duelu sezony s Kometou.

Pauza mezi třetinami tentokrát bude patřit soutěžení. Fanoušci, kteří budou mít štěstí, mohou během přestávek vyhrát tepelné čerpadlo v hodnotě 355 tisíc korun od partnera klubu, firmy Gienger Bohemia.

O soupeři

Libereckým se sice samotný vstup do soutěže vydařil, když v lokálním derby porazil velmi těsně Mladou Boleslav, následné tři zápasy už ale radost nepřinesly. V závěru ztracené utkání v Hradci Králové, těsná porážka v Třinci a jasná prohra v Litvínově. Opravdový průšvih zachránili Tygři v pátém utkání na domácím ledě s Kladnem. V poslední části se sice museli bránit tlaku Rytířů, ale vše dopadlo v jejich prospěch. Po pěti zápasech tak jsou na 6 bodech, shodně jako karlovarští.

Za prohrami může stát klidně neúspěch speciálních formací. Liberečtí odehráli největší množství přesilových her, hned 26, z toho ale využili pouhopouhé dvě. Podobně je na tom úspěšnost oslabení. Severočeši poměrně dost faulují a následně z toho také často inkasují. Liberec má všeobecně problém s bráněním, inkasoval druhý největší počet branek - 18.

Zemětřesení se v kádru Tygrů před sezonou nedělo, odešlo sice dost hráčů, přišly však adekvátní náhrady. Kariéru ukončil Petr Jelínek, na Kladno se stěhoval Michael Frolík. Na tuzemský přestup zamířili Ordoš, Štibingr a Nedomlel, do zahraničí se stěhovali Kváča s Balinskisem. Brakářskou pozici poté obsadil brankář Hrenák, obranné řady vyztužili Ian McCoshen s Vojtěchem Budíkem a Ronaldem Knotem. O přísun kanadských bodů by se měli postarat Kelly Klíma, a Miroslav Mucha.

Vzájemná utkání

Energetici musí letos zabrat, z loňské sezony totiž dluží Liberci hned tři porážky. Ani z předešlých sezon nevychází statistika nijak pozitivně, Liberec zkrátka oblíbeným soupeřem zatím není.

Z kabiny domácích

Druhé ze tří po sobě jdoucích utkání po víkendové zápasy vrací energetiky do KV Areny. Tam je čeká teprve druhý letošní zápas a fanoušci jsou na něj natěšeni. Karlovarští se budou zcela jistě snažit odčinit dvě poslední porážky. Přestřelka v Olomouci byla ztracena díky nešťastným vyloučením v poslední části, utkání proti Mladé Boleslavi se poté nevydařilo celé. Energetici se trápili střelecky a nepodařilo se jim ani jednou skórovat. Do jejich brány sice prošel pouze jeden puk, ani tak se ale domů žádné body nepřivezly.

O utkání s Tomášem Havlínem

Do pátečního zápasu naskočí také obránce Tomáš Havlín. Exlibereckému hráči se náramně vydařil poslední vzájemný duel, kdy zapsal tři kanadské body, teď už se ale musí soustředit na nastávající souboj. ,,Příprava je standardní, něco jsme si ukázali. Hlavně věci ze zápasu s Boleslaví, které nebyly úplně ideální dle našeho plánu, těch se budeme chtít vyvarovat. Věřím že náš výkon půjde nahoru a zápas s Libercem odehrajeme slušně a vyhrajeme," uvádí karlovarský bek.

Na první domácí utkání přišla výborná návštěva a fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. ,,Je to super, domácím publikum je hodně znát. Máme tu skvělou podporu a žene nás to dopředu i v momentech, kdy se třeba úplně nedaří. Po psychické stránce nám to ohromně pomáhá," dodává Havlín směrem k fanouškům.

Sestava energetiků už je takřka kompletní. Zdravotní trable opustily Lukase Zetterberga, do sestavy se proti Mladé Boleslavi vrátil i obránce Joona Huttula. Na marodce tak zůstává už jen bek Tomáš Bartejs a útočník Jan Bernovský

Související články