HC Energie Karlovy Vary

Zavřel jsem oči a plácl do toho, raduje se Kohout z vítězné trefy

Martin Kohout vyprášil kohouty v Olomouci. Dvěma góly se zapsal na listinu střelců a trefou v poslední vteřině zajistil energetikům důležité vítězství. „Od modré čáry jsem řval, aby to Réďa alespoň vyndal za modrou čáru, protože jsem opravdu nevěděl, kolik času je do konce. Dostal jsem to naservírované na talíři, takže jsem zavřel oči, plácl do puku a zaplaťpánbůh to tam spadlo," popsal důležitý gól.

Martine, co říkáte na rozuzlení dramatického zápasu v poslední vteřině?
Popravdě jsem ani nevěděl, jaký je čas. Je to fantastické, vyšlo to náramně. Tři body z Olomouce jsou pro nás velice důležité. Lépe to vyjít nemohlo.

Už jste někdy zažil podobně dramatickou koncovku?
Myslím si, že ano, ale nedopadlo to tehdy dobře pro nás. Tudíž toto zažívám prvně a je to fantazie.

Když jste se vydali do posledního brejku, tušili jste, kolik času zbývá do konce?
Vůbec jsem to netušil. Kluci říkali, že řvali tři, dva, jedna ze střídačky. Modlili jsme se, aby to časově vyšlo. Rozhodčí nám to potvrdili, je to paráda. Jsem za to neskutečně rád, protože tři body jsou pro nás moc důležité.

Jak byste svou trefu popsal?
Od modré čáry jsem řval, aby to Réďa alespoň vyndal za modrou čáru, protože jsem opravdu nevěděl, kolik času je do konce. Dostal jsem to naservírované na talíři, takže jsem zavřel oči, plácl do puku a zaplaťpánbůh to tam spadlo.

Olomouc na vás ve třetí třetině vletěla, bylo náročné dohnat zápas ke třem bodům?
Bylo to hodně těžké, Olomouc hraje doma fantasticky. Ve třetí třetině jsme byli de facto pořád pod tlakem. To, že se nám podařilo srovnat na 3:3 a ještě otočit na 4:3,

Vstřelil jste někdy takto důležitý gól?
Dal jsem možná ještě důležitější. V semifinále proti Pardubicím, kdy jsme prohrávali 2:0. Potom jsme také čekali na rozuzlení od videorozhodčího, jestli to dopadne dobře nebo ne. Myslím si, že to je srovnatelné.

Měl jste blízko ke vstřelení hattricku…
Bohužel se to nepovedlo, ale nic se neděje. Jsme rádi, že jsme vyhráli a hattrick může přijít, doufám, kdykoliv jindy.

Zdálo se, že hrajete v pohodě bez velkého tlaku jako jeden tým…
Změnilo se to, řekl bych, že od konce roku. Měli jsme pasáž, kdy se nám vůbec nedařilo. Měli jsme velkou rozmluvu v kabině a myslím si, že nám to pomohlo. Od té doby hrajeme uvolněnější a lepší hokej než na začátku.

Díky za rozhovor!