HC Energie Karlovy Vary

Ze zápasu si musíme vzít to pozitivní, říká dvougólový Černoch

Poslední podkrušnohorské derby nakonec dopadlo lépe pro Litvínov. Energetici sice dokázali dorovnat dvoubrankové vedení soupeře, v nastaveném čase ale inkasovali, a tak berou po třech prohrách alespoň bod. Jiří Černoch se v utkání blýskl oběma karlovarskými góly a svůj tým motivuje do zbytku základní části: „Zítra musíme dobře potrénovat a hlavně si přenést co nejvíce pozitivních věcí ze zápasu. Hrát dobře odzadu a nedělat zbytečné chyby, nepouštět soupeře do tlaku. Věřím, že pokud to splníme, tak v úterý zvládneme vyhrát!“

Jiří, po třech prohrách se vám podařilo získat první bod. Myslíte si, že vás to dokáže nakopnout?
Určitě nám to pomůže. Ta prohra nás sice štve, ale je tam evidentní posun v našem herním projevu. V naší hře se objevují věci, které jsme chtěli dělat a co jsme si řekli, že musíme na konci sezony vylepšit. Musíme si z toho vzít to pozitivní, že jsme hráli vyrovnané utkání, které jsme mohli vyhrát.

Od začátku jste museli dotahovat, vyrovnat se vám podařilo ve třetí třetině. Jak moc vás mrzí, že se v nastaveném čase rozhodlo podobně rychle jako na konci loňského roku?
Je nepříjemné, když nestihnete ani protočit víc trojic. Bohužel se ale nedá nic dělat. Prodloužení je taková loterie a Litvínov to zahrál hrozně chytře. Vůbec nám nepůjčili puk a čekali na naši chybu, která nakonec přišla a využili toho.

Zápasy s Vervou jsou vždy velice vyrovnané a jinak tomu nebylo ani dnes. S čím jste do toho dnešního duelu šli?
Řekli jsme si, že se tu budeme snažit hrát dobře dozadu. Nedostat moc gólů od týmu, který má extrémně silný útok, není vůbec špatné. V závěru se nám ale nepodařilo dát rozhodující třetí gól, přičemž jsme tam šancí měli dost.

V posledních dvou utkáních jste asistoval svým spoluhráčům, dnes se vám podařilo vstřelit dva góly. Předpokládám, že se svojí aktuální formou jste spokojený…
Když to vezmu sobecky na sebe, tak já se na konci sezony cítím vždy nejlépe. Ne že by mi vyhovoval ten tlak, ale jakmile jde do tuhého, tak jsou všechny zápasy důležité. Já osobně mám rád ty konce sezóny a jsem rád, že mi to tam zase po dlouhé době padlo.

Nepomýšlel jste na hattrick?
Samozřejmě jsem nějak cítil, že by tam ten hattrick dnes mohl padnout. Chtěl jsem, abychom po té dlouhé době vyhráli, protože se nám aktuálně vůbec nedaří. Chtěli jsme to tu zlomit, to se nám ale nepodařilo.

V úterý vás čeká doma Olomouc, se kterou jste v aktuálním ročníku neprohráli. Jak se připravit, aby to nedopadlo jako v utkání proti Motoru?
Zítra dobře potrénovat a hlavně si přenést co nejvíce pozitivních věcí z toho dnešního zápasu. Hrát dobře odzadu a nedělat zbytečné chyby, nepouštět soupeře do tlaku. Věřím, že pokud to splníme, tak v úterý zvládneme vyhrát.

Bude to jedno z posledních jedenácti klání základní části. S jakou vizí do nich chcete nastoupit?
Blíží se play-off a samotný závěr sezony. Budeme se snažit hrát co nejvíce odpovědně do obrany a nedělat zbytečné ztráty. Chceme už začít hrát takový ten „playoffový“ hokej. Ať se do toho co nejvíce dostaneme a nabereme co nejlepší formu.

Aktuálně se český hokejový svět zapojil do akce O Kapku lepší hokej, což se vyznačuje kapitánskými dresy s oranžovým rukávem a ostatní hráči využívají jiných doplňku této barvy. Co na tento projekt říkáte?
Myslím si, že každý projekt, který se dostane do hokeje a někomu pomůže, tak je super. Samozřejmě jsme rádi, že jsme mohli touto cestou oranžových prvků tuto iniciativu podpořit. Doufám, že podobných projektů bude co nejvíce.

Související články