HC Energie Karlovy Vary

Zlomené pádlo a opakovaný závod. Energie i tak ovládla Dračí derby!

V nevídanou bitvu se proměnil vložený souboj karlovarské Energie se sokolovským Baníkem na sobotním Závodu dračích lodí na Koupališti Michal v Sokolově. Urputnou řež ale nakonec ovládli energetici a domů do Karlových Varů vezou vítěznou trofej!

Vlídné počasí přivítalo obě posádky v sobotním odpoledni na sokolovském koupališti Michal. Ještě před samotným závodem si tak oba týmy užili společnou autogramiádu s početným zástupem fanoušků. To hlavní ale mělo teprve přijít.

Ještě předtím, než obě posádky svedly urputnou bitvu na vodě, musely absolvovat nezbytné rychloškolení před vstupem do lodi. Většina hráčů se totiž podobného závodu zúčastnila poprvé.

¨

Už samotná rozplavba přinesla do týmu energetiků menší potíže, když se pádlo zlomilo v rukách benjamínka Mattea Kočího. Po rychlé otočce zpět na pláž a výměně ale mohla posádka Energie krátký trénink úspěšně dokončit.

A pak už to vypuklo! Na trati dlouhé 250 metrů si v úvodu vedla lépe sokolovská bárka, jenže energetici mohutným finišem svého soka dohnali. Po projetí cílem se zdálo, že Karlovarští byli v cíli první, jenže cílová fotografie ukázala neuvěřitelnou vyrovnanost souboje a zrodila se neuvěřitelná remíza, nikdo tak nevyhrál!

Závod se tak musel opakovat. I napodruhé se jednalo o vyrovnaný střet obou posádek, jenže energetici nakonec dokázali svého soupeře o půl sekundy porazit a vybojovali krásný pohár pro vítěze.