HC Energie Karlovy Vary

Zpátky do školy! Kapitán Černoch učil dějepis na základní škole

Energetici čerpali v úterý jednodenní volno, ne však všichni. Karlovarský kapitán Jiří Černoch totiž vyrazil zpátky do školy. Ne však jako kdysi před lety do lavic pro žáky, nýbrž za katedru. Na partnerské ZŠ Krušnohorská si totiž vyzkoušel roli učitele dějepisu!

Že historii miluje, to se o našem kapitánovi dlouhodobě ví. Jiří Černoch se vyžívá v četbě knih o naší minulosti, mezi jeho oblíbené patří téma druhé světové války. Když se tak na jedné z akcí klubu potkal s ředitelem partnerské školy Josefem Šrámek, slovo dalo slovo a vznikl unikátní nápad. Karlovarská jednadvacítka tak vyrazila v úterý ráno zpět do školy!

„Nápad vznikl během jedné akce, kterou pořádala Energie. S Jirkou jsme se bavili, že ho baví dějepis, že by si to chtěl zkusit. A jak je na naší škole zvykem, tak jsme se toho chytli a už byl tady,“ popsal úterní učitelskou akci ředitel školy Josef Šrámek.

V rámci dopoledne odučil Jiří Černoch dějepis ve třech devátých třídách. Hlavním tématem byla Bitva u Stalingrad.

„Samozřejmě jsem se na to těšil. Ale jak to přicházelo, začal jsem být nervózní, protože už jsou to deváťáci, mají nějaký věk a najednou prostě dvacet dětí ve třídě. Nervozita byla, začátek byl hodně těžký. Ale jak se to rozjelo, tak už to bylo v pohodě a na konci už byla i sranda,“ zhodnotil svou učitelskou roli Jiří Černoch.

Svou premiéru samozřejmě neabsolvoval sám, na jeho učitelskou premiéru dohlížela i učitelka dějepisu, Klára Šrámková. Jak zhodnotila výklad karlovarského kapitána?

„Byl moc šikovný. Bylo vidět, že děti zaujal a naslouchaly mu. Kluky navíc zaujal i jako hokejista, děvčata samozřejmě jako mladý muž,“ říkala s úsměvem.

A měla pravdu. Zeptali jsme se totiž i samotných žáků, jak se jim výklad od nového pana učitele líbil.

„Bylo to zábavné, něco nového. Učil to dobře, možná bylo trochu vidět, že byl lehce nervózní, ale zvládl to dobře,“ řekl o Jiřím Černochovi Šimon z deváté třídy. Stejná slova volil i jeho spolužák Martin.

„Hodina mě moc bavila. Pan Černoch to zvládl dost dobře.“

Kam povede kariéra Jirky Černocha, až jednou skončí s hokejem, už je tedy skoro jasné. Už v pátek ale bude opět s céčkem na hrudi bojovat za karlovarskou Energii, a to ve speciálním zápase určeném pro žáky a studenty.