HC Energie Karlovy Vary

Černoch s Beránkem v nominaci národního týmu na Swiss Ice Hockey Games!

Hned dvojnásobné zastoupení bude mít karlovarská Energie na druhé reprezentační akci sezony. Hlavní trenér národního týmu Kari Jalonen ve své nominaci na další podnik Euro Hockey Tour totiž ukázal i na dva útočníky Energie, Ondřeje Beránka a Jiřího Černocha.

Oba hráči nechyběli už v nominaci na úvodní podnik EHT, kterým byl listopadový Karjala Cup ve Finsku. Zatímco Beránek odehrál všechny tři zápasy na turnaji, Černoch se kvůli zranění musel z akce omluvit. Nyní už by však měl dres českého národního týmu obléknout, poprvé od bronzového mistrovství světa.

Oba karlovarští útočníci patří již mezi pravidelné reprezentanty. Jiří Černoch poprvé nakoukl do seniorského národního týmu v přípravě na loňské mistrovství světa. Zatímco tehdy si nominaci v nabité konkurenci nevybojoval, letos už ano a výsledkem byly povedené výkony a především zisk bronzové medaile. Za reprezentační A-tým doposud odehrál 21 utkání s bilancí sedmi gólů a čtyř nahrávek. Za Energii letos zatím odehrál šestnáct utkání s bilancí čtyř gólů a stejného počtu asistencí.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje Ondřej Beránek rozehrál v národním týmu dokonce už pátou sezonu. Během dosavadních představení v českém dresu odehrál 24 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky a na dalších pět nahrál. Beránkovi se vyvedl náramně i vstup do letošní sezony na klubové úrovni, když v devatenácti duelech hned šestkrát skóroval a je druhým nejlepším střelcem Energie.

Česká nominace na Swiss Ice Hockey Games

Brankáři:
Šimon Hrubec (ZSC Lions, SWI), Aleš Stezka (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Obránci:
Tomáš Dvořák(HC Dynamo Pardubice), Martin Jandus, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), Jan Košťálek (HC Dynamo Pardubice), Radek Kučeřík (HC Kometa Brno), David Němeček (HC Sparta Praha), Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav), David Sklenička (Brynäs IF, SWE).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba HC Energie Karlovy Vary), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Petr Fridrich (HC VÍTKOVICE RIDERA), Kryštof Hrabík (HC Škoda Plzeň), Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta, SWI),, Adam Najman (Bílí Tygři Liberec),, Lukáš Radil (HC Dynamo Pardubice), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Tomášek (HC Sparta Praha), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Tomáš Zohorna (HC Dynamo Pardubice).

Rozpis Swiss Ice Hockey Games

Čtvrtek 15. prosince:
17:00 Finsko – Česko ;(Helsinky, ČT sport)
20:15 Švédsko – Švýcarsko (Fribourg)

Sobota 17. prosince:
13:30 Finsko – Švédsko (Fribourg, ČT sport Plus)
20:15 Švýcarsko – Česko (Fribourg, ČT sport)

Neděle 18. prosince:
13:00 Švýcarsko – Finsko (Fribourg, ČT sport Plus)
16:30 Česko – Švédsko (Fribourg, ČT3)