HC Energie Karlovy Vary

České juniorky jsou ve finále MS, o zlato si zahraje Lucie Velinská!

Poprvé v historii porazily na světovém šampionátu Kanadu. O kom je řeč? No přece o českých hokejistkách do 18 let! Svěřenkyně trenéra Dušana Andrašovského budou dnes od 19 hodin bojovat ve švýcarském Zugu o historické zlato a bude u toho i naše odchovankyně Lucie Velinská! Přímý přenos finále odvysílá ČT Sport Plus.

Češky v sobotním semifinále porazily Kanadu 4:2, ačkoliv je soupeřky výrazně přestřílely. Mladé reprezentantky ale bojovným výkonem dokázaly soka zdolat a oplatit mu porážku ze základní skupiny 1:8. Co je ale nejpodstatnější, Češky poprvé v historii postoupily do finále mistrovství světa!

O zlatou medaili si v sestavě českých hokejistek zahraje i odchovankyně Energie Lucie Velinská. Sedmnáctiletá hráčka, která hraje v obraně, naskočila i v semifinále proti Kanadě ve druhé obranné dvojici. I díky jejímu přínosu Češky vylepší dosud nejlepší historická umístění, kterými byla dvě třetí místa z let 2008 a 2014. Na aktuálně probíhajícím šampionátu naskočila do všech pěti utkání a vstřelila jednu branku.

Velinská hraje už třetím rokem v zahraničí. Šikovná hokejistka strávila poslední dvě sezony ve finském Rovaniemi, načež letos v létě si splnila sen a hraje zámořskou juniorku v dresu týmu Balmoral Hall sídlícím ve Winnipegu. Snem Velinské je kromě zisku medaile z probíhajícího mistrovství svět také dostat se v zámoří na univerzitu. Více v našem nedávném rozhovoru.

Oba své sny si může brzy splnit. O ten zlatý medailový bude bojovat s českým týmem už dnes večer!