HC Energie Karlovy Vary

David Kaše a Jakub Lauko v nominaci národního týmu na Channel One Cup!

Dvojnásobné zastoupení bude mít karlovarská Energie na nadcházejícím turnaji Euro Hockey Tour. David Kaše a Jakub Lauko nechybí v sestavě trenéra Filipa Pešána pro moskevský Channel One Cup, mezi náhradníky pak figurují jména Jakuba Fleka a Ondřeje Beránka.

David Kaše (útočník)

Třiadvacetiletý David Kaše debutoval v národním týmu dospělých v sezoně 2017/18, kdy ještě jako hráč švédské Mory odehrál čtyři utkání v nichž dvakrát skóroval. Po vydařeném ročníku vyrazil do zámoří a další starty v reprezentaci tak může přidat až nyní. Ještě bohatší zkušenosti však má z mládežnických reprezentačních výběrů, ve kterých nastoupil celkem k 93 zápasům a zaznamenal v nich parádních 71 bodů (28+43). Zúčastnil se dvou MS do 18 let, přičemž v roce 2014 přivezl senzační stříbro, o rok později pak vedl osmnáctku jako kapitán a ve stejném ročníku vybojoval stříbro na Memoriálu Ivana Hlinky. Kaše také nechyběl na třech šampionátech do 20 let.

V extralize se Kašemu zatím skvěle daří. V 16 utkáních zaznamenal 13 bodů (4+9) a po Jakubu Flekovi je druhým nejproduktivnějším hráčem Energie.

Jakub Lauko (útočník)

Na dvacetiletého Jakuba Lauka čeká premiéra v reprezentačním týmu dospělých. Mladík patřící do organizace Bostonu má stejně jako Kaše bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentačních výběrů, kde odehrál 82 utkání s bilancí 28+26. V sezoně 2017-18 vybojoval stříbro na Hlinka Gretzky Cupu, ve stejném roce se pak také zúčastnil MS této věkové kategorie. I on patří mezi hráče, kteří byli hned třikrát v sestavách trenérů pro MS do 20 let.

Nominace Česka na Channel One Cup

Brankáři: Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Minsk, KHL).

Obránci: Filip Hronek (Mountfield HK), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Ondřej Vitásek (Dinamo Riga, KHL), Dominik Mašín (Chabarovsk, KHL), Jakub Zbořil (HC Kometa Brno), Pavel Pýcha (Madeta Motor České Budějovice), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín).

Útočníci: Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk, KHL), Lukáš Radil, Robin Hanzl (oba Spartak Moskva, KHL), David Šťastný (BK Mladá Boleslav), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha), David Kaše, Jakub Lauko (oba HC Energie Karlovy Vary), Filip Zadina, Lukáš Jašek (oba HC Oceláři Třinec), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice).

Beránek s Flekem mezi náhradníky

Ondřej Beránek

Čtyřiadvacetiletý forvard už patří ke zkušenějším hráčům co se reprezentačních startů v A-týmu národního mužstva týče. Důrazný útočník má na svém kontě už jedenáct utkání, ve kterých posbíral dva body. Premiéru si odbyl na stejném turnaji před dvěma lety, premiérové branky se pak dočkal v dubnu loňského roku na domácím ledě, kde v zápase proti Německu v sérii Euro Hockey Challenge přispěl k výhře 5:4.

V letošní sezoně Beránek chyběl na úvodním turnaji, kterého se český národní tým zúčastnil ve Finsku, byl však společně s Filipem Novotným mezi náhradníky. Odchovanci havlíčkobrodského hokeje se letos opět daří i v nejvyšší soutěži, kde v 18 zápasech posbíral 10 bodů (5+5).

Jakub Flek

Také druhý z karlovarských útočníků už má na svém kontě několik startů za národní mužstvo. Sedmadvacetiletý Jakub Flek se po smůle, kdy dvakrát kvůli zranění přišel o debut v národním týmu, dočkal v loni na třetí pokus, kdy startoval poprvé na švédských hrách. A zazářil. Tři zápasy, dva body, premiérový gól v národním týmu.

V letošním roce, stejně jako Beránek, na první start v reprezentaci čeká, i on byl mezi náhradníky na listopadový Karjala Cup. Flekovi se letos znovu náramně vede i nejvyšší české soutěži, kde zaznamenal již 14 bodů (7+7) a je nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů.

Náhradníci:

Brankáři:
Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň), Petr Kváča (HC Oceláři Třinec), Matěj Machovský (HC Sparta Praha).

Obránci: David Bernad (BK Mladá Boleslav), Vojtěch Budík (HC Škoda Plzeň), Tomáš Dvořák, Petr Kalina, Jan Košťálek (všichni HC Sparta Praha), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec), Filip Pyrochta (HC Kometa Brno), Radim Šalda (Mountfield HK).

Útočníci: Ondřej Beránek, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Filippi (Bílí Tygři Liberec), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Pavel Kousal, Ondřej Najman, Adam Zbořil (všichni BK Mladá Boleslav), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Matěj Stránský (všichni HC Oceláři Třinec), Jan Mandát (HC Dynamo Pardubice), David Tomášek (HC Sparta Praha), Marek Zachar (Mountfield HK), Patrik Zdráhal (HC Verva Litvínov).