HC Energie Karlovy Vary

EHL: Karlovarští gameři bojují o play-off, v tuhé bitvě udolali Kometu

Základní část ENYAQ Hockey League míří do svého finiše. Karlovarské gamery čekají tři bitvy během čtyř dní a tu první mají úspěšně za sebou. Ve čtvrtečním předehrávaném 12. kole, stejně jako o den dříve hokejisté, srazili brněnskou Kometu.

Papírové prognózy před utkáním 12. kola hovořily pro energetiky. Devátí gameři Energie vyzvali třináctou Kometu. Jenže nic snadného kluky nečekalo, což se také v samotné bitvě, kterou mohli fanoušci sledovat živě i s komentářem na oficiálních kanálech soutěže, ukázalo. Energetici však napínavý duel zvládli a po výhře 3:2 na zápasy posílili své naděje na play-off.

„Do zápasů jsme šli s tím, že musíme vyhrát, pokud chceme bojovat o postup do play-off. Svůj zápas jsem začal dobře, když jsme hned v první minutě vedl, jenže Blade odpověděl kanonádou, při které skóroval prakticky z každé situace. V závěru jsem sice v přesilovce snížil, jenž soupeř už si výhru pohlídal,“ zhodnotil úvodní duel kapitán týmu Jakub „Kubin“ Černo, ve kterém v souboji jedniček prohrál.

„Ve druhém utkání musel Almon kvůli streamu odjet do studia a vyplatilo se. Rychlejší hra mu prospěla a porazil silného Andreho, když zahrál neskutečně do obrany a k ničemu soupeře nepustil. Ve třetím zápase hrál Pepik s Chlebynem, kdy sice prohrával 0:1, následně ale potrestal soupeřovy chyby a otočil na 4:1. I přes snížení soupeře ale výhru udržel a podal výborný výkon,“ chválil oba své spoluhráče Kubin.

Po úvodních třech duelech tak vedli energetici 2:1 na zápasy a stačila jim jediná výhra k celkovému triumfu. Jenže… „V úvodním 2v2 zápase s Almonem jsme dokázali dorovnat vedení brněnské dvojice, ale po sérii mých chyb a nešťastných odrazů soupeři zvítězili 5:1,“ zhodnotil úvodní „debl“ Jakub Černo. Za stavu 2:2 na zápasy tak o vítězi duelu rozhodl až závěrečný souboj 2v2.

„Do posledního zápasu jsem se potřeboval uklidnit, moje nervy a psychika nebyly na tom v tu chvíli nebyly dobře. Kometa hrála výborně do obrany, ale i přesto jsme dali dvě branky. Úvodní jsem vykombinoval a vstřelil sám, na druhou mi to Pepik naservíroval až do kuchyně do prázdné, jak to mám rád. Kometa měla šance, ale dlouho jsme dobře bránili a zachytal nám brankář. Minutu před koncem jsem ale udělal chybu a bylo to jen o gól. Závěr jsme ale udrželi a těsně vyhráli,“ popsal rozhodující bitvu čtvrtečního večera Kubin.

Energetici tak zvítězili nad Kometou 3:2 na zápasy a po dvě kola před koncem mají ve vyrovnané tabulce 15 bodů za pět výher z jedenácti zápasů. Vítězná bitva s Brnem tak posílila naděje karlovarských gamerů na postup do play-off! „Musím poděkovat Almonovi i Pepikovi, oba dnes odehráli super zápasy a dotáhli dnes Energii, i přes moji neformu, k výhře. Doufám, že takhle budou kluci hrát i dál. Jestli ale chceme postoupit do play-off, tak musím zabrat i já, jelikož moje výkony jdou poslední dobou od desíti k pěti. Věřím, že se to v sobotu zlomí a nakročíme do play-off!“ uzavírá hodnocení týmový kapitán.

Další bitva tak čeká na energetiky s ovladači v ruce už za dva dny, kdy v sobotu 20. února vyzvou v západočeském derby od 18 hodin Plzeň.

EHL, 12. KOLO: KOMETA - ENERGIE 2:3

bladeito 7:4 Kubin
Andremeister 1:3 AlmonCZE
Chlebyn 2:4 Pepik001
bladeito & Andremeister 5:1 Kubin & Almon
bladeito & Chlebyn 1:2 Kubin & Pepik001