HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Kulich bodoval na All Stars. Dybal na Top Prospects vychytal nulu

Druhý únorový týden byl nabitý událostmi. Jiří Kulich i přes komplikace s leteckou dopravou dorazil na AHL All-Star Classic alespoň na turnaj. Adam Dybal svým čistým kontem přispěl v týmu Centrální divize k zisku titulu Top Prospects na turnaji NAHL Top Prospects Tournament 2024. Matteo Kočí byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Stejnou poctu si užil i Adam Csabi.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Minulý týden zahájil Jiří Kulich v San José na Ahl All stars game, kam byl nominován společně se svým parťákem Isakem Rosénem. Bohužel kvůli komplikacím s lety nestihli oba mladíci první den turnaje, kdy se konaly dovednostní soutěže. Oba se zapojili až do AHL All stars Challenge. V turnaji se utkaly výběry ze čtyř divizí AHL. V každém týmu bylo deset hráčů plus dva gólmani. Jednotlivé duely se hrály na dvě třetiny po pěti minutách a hrálo se 3 na 3. Jiří Kulich a Isak Rosén nastupovali za Severní divizi, kam tým Rochester Americans patří. Prvním soupeřem byl tým Pacifické divize. Toto utkání skončilo za stavu 1:1 a Jiří v něm jednou prověřil gólmana soupeřů.

Ve druhém duelu se Severní divize utkala s Centrální. Za tu nastupoval Matěj Blümel, který si zapsal jednu střelu na branku. Jiří Kulich v čase 0:58 asistoval Isakovi Rosénovi u vyrovnávacího gólu. Druhou asistenci si Jiří připsal v první minutě druhé části, kdy opět asistoval u vyrovnávacího gólu, který vstřelil Logan Mailoux. I v tomto utkání si Jiří připsal jednu střelu na branku. Vítězem turnaje se stal tým Pacifické divize. V minulém týdnu Jiří Kulich ani v jednom utkání týmu Rochester Americans nehrál. Jiří má po třiceti třech zápasech na kontě dvacet pět bodů (16+9) a stále je se šestnácti góly nejlepším střelcem týmu. V týmovém bodování je na pátém místě. Tým Rochester Americans je se čtyřiceti osmi body na čtvrtém místě Severní divize.

AHL All stars Challenge

5. února 2024

Pacifická divize - Severní divize 1:1 (0:0, 1:1)
Jiří Kulich 1 střela na branku

5. února 2024

Centrální divize - Severní divize 2:3sn (2:1, 0:1)
Jiří Kulich 0+2, 1 střela na branku

5. února 2024

Severní divize - Atlantická divize 1:6 (1:3, 0:3)
Jiří Kulich 1 střela na branku

9. února 2024

Rochester Americans - Syracuse Crunch 2:3p (2:0, 0:2, 0:0 – 0:1)

10. února 2024

Syracuse Crunch - Rochester Americans 3:2p (2:2, 0:0, 0:0 – 1:0)

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

V poslední době se týmu Kamloops Blazers daří a jeho hráči si stále častěji užívají vítěznou euforii. V prvním utkání minulého týdne se radovali z výhry nad celkem Seattle Thunderbirds. Matteo Kočí v čase 34:11 upravoval skóre na 2:0. Jak se později ukázalo, šlo o vítězný gól. Matteo ještě v úvodu třetí třetiny přihodil asistenci u třetího gólu svého týmu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V závěru týdne Blazers čekal dvojzápas s týmem Kelowna Rockets. V prvním zápase se z výhry radovali hráči Rockets, kteří do třicáté třetí minuty skórovali šestkrát. Blazers náskok svých soupeřů začali stahovat od třicáté sedmé minuty, ale do konce utkání stihli vstřelit pouze tři góly.

Proti Matteovi Kočímu a Vojtěchovi Vochvestovi stáli Marek Ročák (0+4) a Gabriel Szturc (1+0). Týden Blazers zakončili vítězně, když ve druhém vzájemném duelu týmu Kelowna Rockets oplatili porážku. Matteo Kočí si připsal tři střely na branku. V dresu Rockets tentokrát bodoval pouze Gabriel Szturc (0+1). Matteo Kočí má na kontě dvanáct bodů (3+9) a je čtvrtý mezi nováčky a dvanáctý v týmovém bodování. Tým Kamloops Blazers je se třiceti sedmi body na jedenáctém místě Západní konference.

Rozhovor Matteo Kočí.

7. února 2024

Kamloops Blazers - Seattle Thunderbirds 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Matteo Kočí 1+1, 1 střela na branku

9. února 2024

Kamloops Blazers - Kelowna Rockets 3:6 (0:4, 1:2, 2:0)
Matteo Kočí 1 střela na branku

10. února 2024

Kelowna Rockets - Kamloops Blazers 3:7 (2:1, 0:3, 1:3)
Matteo Kočí 3 střely na branku

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Robin Sapoušek je stále mimo sestavu kvůli zranění z mistrovství světa. Tým Victoria Royals je s padesáti osmi body na pátém místě Západní konference.

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Tak jak Everett první únorový týden zakončil, tak ve druhém pokračoval, neboť se opět utkal s týmem Wenatchee Wild. Tomu i tentokrát hráči Everettu nadělili šest gólů a sami inkasovali pouze dvakrát. Dominik Rymon byl autorem čtvrtého gólu, který vstřelil ve dvacáté páté minutě. Týden Dominik se svými spoluhráči zakončili na domácím ledě, kde přivítali tým Spokane Chief. Napínavý duel, ve kterém padlo dohromady dvanáct gólů, rozsekly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější střelci Everettu. Dominik asistoval u prvního a posledního gólu. Dominik Rymon má po čtyřiceti pěti zápasech na kontě šedesát čtyři bodů (30+34) a je na druhém místě týmového bodování. Se třiceti góly je nejlepším střelcem týmu. V rámci WHL je Dominik na dvacátém místě v kanadském bodování a na čtrnáctém mezi střelci. Tým Everett Silvertips je se sedmdesáti body na třetím místě Západní konference.

9. února 2024

Wenatchee Wild - Everett Silvertips 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Dominik Rymon 1+0, 4 střely na branku

10. února 2024

Everett Silvertips - Spokane Chief 7:6sn (3:2, 1:1, 2:3 – 0:0 – 1:0)
Dominik Rymon 0+2, 4 střely na branku

United States Hockey League (USHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Minulý týden zahájil Adam Dybal v Pensylvánii, kde se zúčastil turnaje NAHL Top Prospects Tournament 2024. Hrálo se ve sportovním komplexu UPMC Lemieux, který je tréninkovou halou týmu Pittsburgh Penguins. Turnaj byl sledovaný skauty NCAA a NHL. Za Wings byli na tuto akci kromě Adama vybráni také obránce Wes Turner a útočník Riley Sharun. První turnajový den se výběr Centrální divize utkal s týmem Jižní divize a do branky se postavil Klayton Knapp, kterému Adam kryl záda.

Jediný gól utkání vstřelil Wes Turner, Adamův spoluhráč z Wings. Ve druhém utkání nastoupil tým Centrální divize proti Východní divizi. Do branky se postavil Adam Dybal, který si vychytal čisté konto, když zastavil všech dvacet dva střel. Zazářili i jeho spoluhráči z týmu. Autorem druhého gólu byl Wes Turner, který zároveň asistoval u čtvrtého gólu, který vstřelil Riley Sharun. Díky výkonu obou gólmanů tým Centrální divize ani jednou neinkasoval. Turnaj výběr Centrální divize zakončil s bilancí 2:0 a získal titul Top Prospects.

Být nominovaný na turnaj NAHL Top Prospects Tournament 2024 je pro mladé hokejisty zajímavá zkušenost. Jak si tuto příležitost užil Adam Dybal? „My jsme hned po sobotním zápase odjeli na hotel v Minneapolis. Odtud jsme ráno odletěli do Pittsburghu. Turnaj jsem si užil na sto procent. Bylo zajímavé, když jsme s klukama, se kterýma normálně hrajeme proti sobě seděli v jedné šatně,“ usmívá se šikovný gólman. „Nervózní jsem nebyl ani trošku. O nic v podstatě nešlo a všichni jsme si zápas užívali, což bylo i vidět,“ odpovídá Adam na otázku ohledně trémy a dodává. „V úterý večer hráli Penguins proti Jets, takže jsme se šli s klukama podívat na zápas. Byl to můj první zápas NHL a moc jsem si ho užil,“ uzavírá Adam s úsměvem vzpomínku na turnaj.

Sérii domácích zápasů odstartoval tým Aberdeen Wings dvojzápasem s celkem North Iowa Bulls. V prvním utkání se do branky postavil Croix Kochendorfer a Adam Dybal nastoupil v pozici druhého gólmana. Mezi tři tyče se Adam postavil ve druhém zápase, kdy si připsal osmnáct zákroků. O čisté konto přišel až v čase 42:22. Do tohoto zápasu hráči Wings vyjeli ve speciálních dresech v rámci kampaně YMCA Strong Kids, která slouží na podporu podpůrných programů pro děti a mládež. Adam Dybal odchytal třicet zápasů s úspěšností 91,6 %. Aberdeen Wings jsou s padesáti dvěma body na třetím místě Centrální divize.

NAHL Top Prospects Tournament 2024

5 února 2024

Jižní divize - Centrální divize 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Adam Dybal 0/0

6 února 2024

East – Central 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Adam Dybal 22/22

9 února 2024

Aberdeen Wings - North Iowa Bulls 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Adam Dybal 0/0

10. února 2024

Aberdeen Wings - North Iowa Bulls 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Adam Dybal 18/19

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

V prvním duelu minulého týdne si hráči Vipers změřily síly s týmem Victoria Grizzlies z Pobřežní divize. V dresu Grizzlies nastoupili slovenský útočník Tobias Pitka a obránce Richard Baran, který hrál na mistrovství světa dvacítek. Adam Csabi si připsal asistenci u třetího gólu Vipers. Také druhý soupeř byl opět z Pobřežní divize. Tým Cowichan Valley Capitals schytal na domácím ledě devět gólů. Jeho střelci se prosadili třikrát a tak výhru slavili hráči Vipers. Adam Csabi byl v čase 15:24 autorem čtvrtého a tedy vítězného gólu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Adam Csabi má po třiceti devíti zápasech na kontě dvacet pět bodů (15+10) a je šestý v týmovém bodování a druhý mezi nováčky. S patnácti góly je na děleném druhém místě mezi střelci. Vernon Vipers je se ziskem čtyřiceti devíti body na čtvrtém místě divize.

9. února 2024

Victoria Grizzlies - Vernon Vipers 4:6 (2:3, 0:1, 2:2)
Adam Csabi 0+1

10. února 2024

Cowichan Valley Capitals - Vernon Vipers 3:9 (1:4, 2:4, 0:1)
Adam Csabi 1:0

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

V prvních dvou duelech minulého týdne se do branky Toleda postavil John Lethemon. Jako druhý brankář byl připraven Jan Bednář. Ten branku Toleda hájil v posledním utkání, kdy tým Kalamazoo Wings nakonec vyhrál v prodloužení. Jan zastavil osmnáct střel. Jan Bednář zatím odchytal dvacet dva zápasů s úspěšností 88,7 %. Tým Toledo Walleye má na kontě šedesát tři bodů a je na třetím místě Západní konference.

4. února 2024

Toledo Walleye - Norfolk Admirals 9:1 (3:1, 3:0, 3:0)
Jan Bednář 0/0

9. února 2024

Toledo Walleye - Kalamazoo Wings 4:3 (1:3, 1:0, 2:0)
Jan Bednář 0/0

3. února 2024

Kalamazoo Wings - Toledo Walleye 3:2p (0:0, 1:0, 1:2 – 1:0)
Jan Bednář 18/21

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) odehrají další zápasy v rámci JWHL od 16. do 19. února 2024.