HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Rymon třetí hvězdou zápasu, Kočí zpět v týmu a Csabi na prestižním turnaji

Naši hokejisté a hokejistky se v zámoří rozhodně neztratí. Dominik Rymon si ve dvou utkáních připsal pět bodů. Matteo Kočí po návratu z mistrovství slavil s týmem vítězství. Adam Csabi má za sebou zápas v rámci 2024 Top Prospects Game. Lucie Velinská se pozdravila s fanoušky, kteří jí poděkovali za reprezentaci na mistrovství světa juniorek. Bodoval také Jiří Kulich.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Uplynulý týden hráči Rochesteru zahájili utkáním na svém ledě a slavili v něm výhru nad týmem Lehigh Valley Phantoms, poté co domácí gólman vynuloval hostující střelce. Jiří Kulich asistoval u čtvrtého gólu. Na hostujícího gólmana vyslal dvě střely. Vítězně skončil i druhý zápas Rochesteru, když loupil na ledě týmu Utica Comets. Třetí zápas a třetí výhra, kterou Jiří Kulich se svými spoluhráči oslavil s domácími fanoušky. Úvodní buly utkání s týmem Springfield Thunderbirds vhodily Bella Fanale a Megan Healy, hokejistky ze zlatého týmu z mistrovství světa juniorek do osmnácti let. Jiří v tomto utkání jednou prověřil gólmana týmu Springfield Thunderbirds.

V dresu hostujícího týmu se proti Jiřímu Kulichovi postavil Jakub Vrána, který si připsal asistenci u třetího gólu. Jiří Kulich ve dvaceti osmi zápasech nasbíral dvacet čtyři bodů (16+8) a je třetí v týmovém bodování. Se šestnácti góly je nejlepším střelcem týmu. Tým Rochester Americans je se ziskem čtyřiceti dvou bodů na třetím místě Severní divize.

17. ledna 2024

Rochester Americans - Lehigh Valley Phantoms 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Jiří Kulich 0+1, 2 střely na branku

19. ledna 2024

Utica Comets - Rochester Americans 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

20. ledna 2024

Springfield Thunderbirds - Rochester Americans 3:7 (2:2, 3:1, 2:0)
Jiří Kulich 1 střela na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Hned v prvním duelu tým Kamloops Blazers schytal sedm gólů od celku Portland Winterhawks. Za ten nastupuje Marek Alscher, který si připsal dvě asistence. Po dlouhé době se hráči Blazers z výhry radovali ve svém druhé duelu, kdy v prodloužení zdolali tým Wenatchee Wild. První zápas do kterého Matteo Kočí po návratu z Česka naskočil, byl první ze dvou duelů s týmem Victoria Royals. V němž však kvůli zranění chyběl Robin Sapoušek. Matteo si v tomto utkání připsal dvě střely na branku. Týden nakonec Matteo se svými spoluhráči zakončili výhrou, neboť ve druhém duelu tým Victoria Royals porazili. Matteo Kočí je se sedmi body (1+6) čtvrtý mezi nováčky. Tým Kamloops Blazers je s dvaceti sedmi body na jedenáctém místě Západní konference.

15. ledna 2024

Portland Winterhawks - Kamloops Blazers 7:1 (4:0, 1:0, 2:1)

16. ledna 2024

Wenatchee Wild - Kamloops Blazers 3:4p (1:1, 0:1, 2:1 – 0:1)

20. ledna 2024

Victoria Royals - Kamloops Blazers 7:2 (0:0, :1, 2:1)
Matteo Kočí 2 střely na branku

21. ledna 2024

Victoria Royals - Kamloops Blazers 2:6 (2:3, 0:0, 0:3)
Matteo Kočí 3 střely na branku

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Tým Victoria Royals odehrál pouze dvojzápas s celkem Kamloops Blazers s bilancí jedné výhry a jedné prohry. V týmu kvůli zranění z mistrovství světa juniorů chybí Robin Sapoušek. Tým Victoria Royals je s padesáti čtyřmi body na pátém místě Západní konference. Od čtvrtého místa ho však dělí pouze gólová bilance.

20. ledna 2024

Victoria Royals - Kamloops Blazers 7:2 (0:0, :1, 2:1)

21. ledna 2024

Victoria Royals - Kamloops Blazers 2:6 (2:3, 0:0, 0:3)

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Ani v tomto týdnu nepřestává Everett v kanonádě. Tentokrát jeho střeleckou formu schytal tým Spokane Chief, který na domácím ledě inkasoval jedenáct gólů. K této bilanci gólem a třemi asistencemi přispěl Dominik Rymon. Duel s týmem Tri-City Americans už nebyl taková přestřelka a hráči Everettu vyhráli rozdílem jedné branky. Právě pod vítězný gól se podepsal Dominik Rymon, který si mimo to připsal sedm střel na branku a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Dominik má po třiceti sedmi zápasech na kontě padesát čtyři bodů (24+30) a je druhý v týmovém bodování. S dvaceti čtyřmi góly je nejlepším střelcem týmu. Tým Everett Silvertips má na kontě šedesát jedna bodů a je na druhém místě Západní konference. Od prvního místa ho dělí pouze gólová bilance.

19. ledna 2024

Spokane Chief - Everett Silvertips 1:11 (0:3, 0:6, 1:2)
Dominik Rymon 1+3, 3 střely na branku

21. ledna 2024

Everett Silvertips - Tri-City Americans 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Dominik Rymon 1+0, 7 střel na branku

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Tým Des Moines Bucaneers si v minulém týdnu vítěznou euforii neužil. V obou svých duelech padl s dvou gólovým rozdílem. Kvůli zranění ani v jednom ze zápasů nenastoupil Ľubomír Kupčo. Tým Des Moines Bucaneers je s dvaceti osmi body na sedmém místě Západní konference.

19. ledna 2024

Des Moines Buccaneers - Waterloo Black Hawks 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

20. ledna 2024

Dubuque Fighting Saints - Des Moines Buccaneers 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

North America Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Dvojutkání s týmem Minot Minotauros měl v uplynulém týdnu na programu Adam Dybal se svými spoluhráči. Adam se postavil do branky v prvnímu duelu a ze třiceti čtyř střel jich třicet dva zlikvidoval, ale ani to na výhru nestačilo. Ve druhém utkání Adam kryl záda svému parťákovi Cameronovi Croix-Kochendorferovi. Tentokrát se střelci Aberdeen Wings prosadili. Adam Dybal odchytal dvacet pět zápasů s úspěšností 91,7 %. Tým Aberdeen Wings je se čtyřiceti dvěma body na čtvrtém místě Centrální divize.

19. ledna 2024

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Adam Dybal 32/34

20. ledna 2024

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Adam Dybal 0/0

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Tým Vernon Vipers neměl v uplynulém týdnu na programu žádné utkání. O víkendu se totiž v Pentictonu konal 2024 Top Prospects Game. Z obou konferencí British Columbia Hockey League byli hlavními trenéry a generálními manažery za přispění centrálního skautingu NHL vybráni nejlepší hráči ligy. Ti byli rozděleni podle konferencí do dvou týmů. Tentokrát byl úspěšnější tým Pobřežní konference. Adam Csabi byl v tomto podniku jediným českým hráčem a nastupoval za tým Vnitrozemní konference. Adam Csabi si zatím v lize nasbíral dvacet jedna bodů (13+8) a se třinácti góly je společně s Erikem Pastrem druhým nejlepším střelcem tým. Vernon Vipers má na kontě čtyřicet jedna bodů a je na čtvrtém místě divize.

19. ledna 2024

Team Interior - Team Coastal 3:10 (1:2, 0:3, 2:5)

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Oba své zápasy minulého týdne Toledo Walleye odehrálo na ledě soupeřů. V duelu s celkem Cincinnati Cyklones se do branky postavil John Lethemon. Z výhry se radoval domácí tým, který poslal do branky Toleda pět gólů. V utkání s týmem Indy Fuel nastoupil do branky Jan Bednář, který zlikvidoval třicet dva střel, ale ani to na výhru nakonec nestačilo. Jan Bednář odchytal devatenáct zápasů s úspěšností 89 %. Tým Toledo Walleye je na druhém místě Západní konference a na kontě má padesát tři bodů. Na vedoucí celek Kansas City Mavericks ztrácí tři body.

19. ledna 2024

Cincinnati Cyklones - Toledo Walleye 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Jan Bednář 0/0

20. ledna 2024

Indy Fuel - Toledo Walleye 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Jan Bednář 32/36

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Další sérii zápasů Junior Women's Hockey League odehrají Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) ve dnech 26. až 28. ledna 2024. Lucie Velinská byla před utkáním s týmem Dynamo Pardubice oceněna klubem za reprezentaci na mistrovství světa juniorek do osmnácti let. Kromě toho se Lucie setkala s fanoušky a také se zúčastnila akce Pojď hrát hokej!