HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Zápas o vše Jiřího Kulicha a druhé kolo play-off pro Jana Bednáře

V zámoří už aktuálně z našich krajánků bojují už pouze Jiří Kulich a Jan Bednář. Jiřího a jeho tým čeká rozhodující čtvrtý duel. Jan se svými spoluhráči bez ztráty bodu prošli prvním kolem play-off a nyní už za sebou mají první dva zápasy druhého kola a série se za stavu 2:0 pro Toledo stěhuje na led soupeře.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

První dva duely série se odehrály na ledě Americans. Ti vyhráli první zápas. Ve druhém se pak z výhry radoval tým Syracuse Crunch. Na jeho led se série stěhovala za stavu 1:1. První domácí zápas vyhrál díky gólu ve druhém prodloužení celek Syracuse Crunch. První gól utkání vstřelili jeho hráči ve třicáté druhé minutě. O srovnání se postaral v čase 39:05 Isák Rosen, když proměnil trestné střílení. Jiří Kulich prověřil domácího gólmana dvěma střelami. Druhé utkání zahájili lépe hráči Syracuse Crunch, kteří v čase 27:02 vedli 3:0. Jenomže ve třetí třetině se trefovali už jenom střelci Rochester Americans. U všech tří gólů asistoval Lukáš Rousek. Gól, který zápas poslal do prodloužení padl v čase 54:48. Výhru Americans vystřelil ve dvanácté minutě prodloužení Brett Murray. Jiří Kulich si tentokrát připsal sedm střel na branku. To že v hlavních roli serie jsou hlavně gólmani potvrzuje i poměr střel 44:47. Stav série je aktuálně 2:2. V pátek 10. května se na ledě Rochester Americans odehraje rozhodující 5. zápas.

2. května 2024

Syracuse Crunch - Rochester Americans 2:1pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Jiří Kulich 2 střely na branku

4. května 2024

Syracuse Crunch - Rochester Americans 3:4pp (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)
Jiří Kulich 7 střel na branku

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Hráči Toleda už za sebou mají první kolo play-off v němž porazili celek Kalamazoo Wings a postoupili nejrychlejším možným způsobem, když vyhráli všechny čtyři zápasy. Nyní se jim do cesty postavil tým Wheeling Nailers. První dva zápasy se hrály na ledě Toleda. V tom úvodním se do branky postavil John Lethemon, který si připsal dvacet tři zákroků a Toledo vyhrálo v prodloužení. Druhý zápas už dopadl jednoznačněji ve prospěch Toleda, které vyhrálo 5:3. Branku tentokrát hájil Jan Bednář, který si připsal 30 zákroků. Série se nyní za stavu 2:0 stěhuje na led soupeře.

3. května 2024

Toledo Walleye - Wheeling Nailers 2:1pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0 )
Jan Bednář 0/0

4. května 2024

Toledo Walleye - Wheeling Nailers 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Jan Bednář 30/33