HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Makali jsme celý zápas, bez gólu se ale nedá vyhrát

Nehráli špatně, snažili se a bojovali, přesto odjíždí s prázdnou. Úterní zápas v Olomouci skončil pro energetiky porážkou a to navíc bez vstřeleného gólu. Vyrovnaný zápas rozhodla nemohoucnost karlovarských hokejistů v zakončení, byl to pro ně první zápas bez vstřelené branky v sezoně. To je také příčina, kterou za prohrou vidí Dávid Gríger.

Bojovné a vyrovnané utkání rozhodly dvě branky v karlovarské síti. Na druhé straně to však skončilo nulou, poprvé v sezoně se energetici nedokázali střelecky prosadit, což bylo hlavní příčinou úterní porážky. "Bez gólu se nedá vyhrát a nedali jsme žádný, soupeř dal dva... Největší problém byla efektivita v zakončení. Šance jsme měli, bohužel nám to tam nespadlo, zhodnotil centr první formace Dávid Gríger.

Produktivita opravdu trápila Karlovarské celý zápas. Během šedesáti minut si připsali šestadvacet střel na branku, z toho více jak polovinu ve třetí části. V čem byl ale problém? "Někdy je to trošku i o štěstí, možná větší tlak do brány. Jak říkám, šance na gól tam byly, ale nedali jsme ho. Musíme se na to ještě víc soustředit a být více hladoví po gólech, prostě to tam dorvat, ať to stojí, co to stojí, dodává slovenský forward.

Na první pohled to ale nebyl moc pohledný hokej. Mnoho soubojů, bodyčeků a málo pěkných kombinačních akcí. "Byl to urputný hokej a Olomouc má nepříjemný tým, velký a silný, takže se hodně bojovalo. Je to škoda, byla to přetahovaná až do konce, o jednom gólu, a bohužel jak dal soupeř na 2:0, tak už to bylo trošku složitější. Měli dost zkušený tým a času nebylo moc, už si to až do konce pohlídali."

Během prvních dvou třetin neměli energetici k dispozici ani jednu přesilovou hru, která by jim mohla pomoct ke vstřelení branky, první přišla až ve třetí třetině. Ke konci tam navíc byla v jednu chvíli i dvojitá."I když jsme na konci měli super příležitosti, ale bohužel, přesilovka 5 na 3 a když tam nedáme gól, nemůžeme vyhrát, dodal Gríger na stranu speciálních formací, které v posledních zápasech energetikům branky přinášely.

V Olomouci se nikdy nehraje příjemně, stejně tak se ale nebude hrát ani v pátek doma, kdy Energii čeká první domácí derby. Do zápasu se tak musí dát vše, i to, co dnes chybělo. "Myslím, že ta bojovnost tam musí být tak či tak, ale jak říkám, je to o gólech. Bez něj se nedá vyhrát. Smolný zápas, makali jsme celý šedesát minut, ale soupeř byl šťastnější. Musíme se z toho poučit a připravit na další zápas, dodává na závěr zkušený útočník.

Související články