HC Energie Karlovy Vary

Hodit zápas za hlavu a příště vyhrát, říká Černoch

Energetici v pátek hostili v KV Areně Třinec a nebyl to vůbec snadný zápas. Karlovarští na soupeře nenašli recept a prohráli o tři branky. Soupeř má zkušených tým s vítěznou mentalitou, což potvrdil i kapitán Jiří Černoch.

Jirko, co k tomu zápasu říct?
Prohráli jsme zápas, kde soupeř byl lepší. Zasloužená prohra, chyb tam bylo hrozně moc, neměli jsme dobrý začátek a takhle proti takovému týmu hrát nemůžeme. Nezbývá nám nic jiného, než to hodit za hlavu, zápasů je teď hodně. Musíme se z toho vzpamatovat a příští zápas vyhrát.

Byl to ten klasický Třinec, kdy oni vedou a k ničemu vás nepustí?
Samozřejmě, to ví každý, že prohrávat proti Třinci je s prominutím na hovno. Bohužel jsme dostali brzy gól, proti takovému soupeři je to pak hrozně těžké. Měli jsme šance v přesilovkách, byly tam dvě tyčky. Jediná cesta, jak pak dostat Třinec, je v přesilovkách, ale to se nám nepodařilo.

Přišlo mi, že jste hodně sil nechali v přechodu do středního pásma. Čím to bylo, že vázla kombinace?
Těžko říct, ten start jsme měli opravdu špatný. Celý zápas jsme tlačili do kopce. Dneska prostě zápas blbec a neměli jsme nic dobře. Hodit za hlavu, zápasů je teď hodně. Snažit se zapomenout, vzít si z toho to podstatné a nevracet se k tomu.

Je dobře, že je program nabitý a nemáte čas se k tomu vracet?
Samozřejmě. Zápasů je hodně a čím se blíží konec sezony, tím jsou důležitější. Povíme si k tomu něco v kabině, zítra přijdeme a už se budeme chystat na neděli.

Měli jste za sebou tři výhry, s čím jste šli do zápasu? Jaké bylo mentální nastavení?
Vyhrát, ale jak jsem říkal, nepovedl se start a dostali jsme gól.

Myslíte, že kdyby vám tam padl gól, musel by Třinec hrát jinak?
Kdyby se nám podařilo vyrovnat, tak by museli začít hrát jinak. Oni ale umí hrát vítězný hokej a ten na nás praktikovali a vyšlo jim to.

Je tam vidět ta zkušenost hráčů, nebo v čem je největší rozdíl?
Mají plný tým zkušených hráčů, ale spíš si myslím, že je v tom, že ví jak ty zápasy vyhrát, když vedou. Každý ví, jaké to proti nim je. Jak jsem říkal, šance jsme měli v přesilovkách, nevyužili jsme je a řeknu klišé, když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát.

Související články