HC Energie Karlovy Vary

O čtvrtou výhru v řadě! Energetici vyzvou extraligového mistra

Čtvrtý letošní zápas čeká energetiky již v pátek, hostit budou třinecké Oceláře. Zatímco Energie v tomto roce ještě neprohrála a drží sérii vítězných duelů v řadě, Třinci to úplně nelepí. Oba dva předešlé duely ale na svém ledě Oceláři proti Energii zvládli a brali všechny body. Podaří se svěřencům trenéra Bruka prodloužit vítěznou sérii? Odpověď na tuhle otázku dostaneme již v pátek. Zápas začíná v 17:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti. Těšit se mohou i na turnaj v Air Hockey, kam se stále můžete přihlásit přes online formulář, nebo autogramiádu Tomáše Havlína a Dalimila Mikysky. Ta bude probíhat v čase 16:45 - 17:15.

V první přestávce budeme soutěžit s Grandhotelem Pupp, druhá pauza bude patřit tradiční soutěži o tepelné čerpadlo věnované společností Gienger Bohemia.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

O soupeři

Třinečtí Oceláři dokazují svou kvalitu i v letošní sezóně a opět patří k hlavním favoritům na titul. Aktuálně jsou na třetí příčce, na svém kontě mají 61 bodů. Vyrovnané výkony podávají v domácím prostředí a venku. Nemají velké výsledkové krize a pravidelně sbírají body. Rok 2024 ale nezastihl svěřence trenéra Zdeňka Motáka v úplné pohodě. Ze čtyř duelů mají stejný počet bodů. Po šedesáti minutách ještě nevyhráli a dá se tak očekávat, že se o to pokusí již v pátek na karlovarském ledě. Spoléhat budou na své stabilně dobré přesilové hry, aktuálně čtvrté nejlepší v celé soutěži. Pokud chtějí energetici uspět, musí být velmi disciplinování.

Produktivitě Třince vládne nestárnoucí Martin Růžička (14+18), jenž je zároveň nejlepším střelcem svého celku. Jen o čtyři body méně má na kontě nejlepší třinecký nahrávač Andrej Nestrašil (8+20). Pětadvacet bodů má na kontě reprezentační útočník Daniel Voženílek (11+14). Mezi třemi tyčemi nastupuje letos častěji Marek Mazanec, který patří s úspěšností 92,22% k extraligové špičce.

Na soupisce schází Ocelářům už delší čas útočné duo Libor Hudáček - Marko Daňo. Jejich zranění dokonale využil teprve osmnáctiletý Miroslav Holinka, který využil důvěru trenérů. V devíti odehraných duelech zaznamenal už tři kanadské body (1+2).

Z kabiny Energie

Energetici jsou naopak na vlně a v novém roce ještě neprohráli. Aktuálně drží sérii tří vítězných duelů v řadě, což se v téhle sezóně ještě nepodařilo. Karlovarskou formu odnesl v letošním roce dvakrát Litvínov a hradecký Mountfield. Svěřenci trenéra Bruka v těchto třech duelech nastříleli jedenáct branek, naopak inkasovali pouze čtyřikrát a potvrdili zlepšenou defenzivu. Natáhnou sérii v pátek proti Třinci?

„Třinec je velmi zkušený tým, který vždy v klíčové fázi sezóny dokáže najít cestu k vítězství. Pro nás bude ideálním scénářem dostat se do vedení, aby soupeř hru trochu otevřel, protože dokáže hrát velmi účelně v defenzivně. Momentum zápasu by v takovém případě šlo za námi. Jsme povzbuzeni třemi výhrami v řadě a uděláme vše proto, abychom našim skvělým fanouškům přidali čtvrtou“, říká o nejbližším utkání Václav Eismann.

Letošní výsledky mohou těšit o to víc, že se kádr Energie nenachází v ideálu. Naopak, rekordní marodka čítala v posledním utkání proti Litvínovu devět hráčů. Nutno pochválit zaskakující hráče z partnerského Sokolova, kteří podali parádní výkon a pomohli k cennému vítězství.

Do sestavy trenéra Bruka by se ale někteří z marodů mohli už v pátek vrátit. Jasno bude po pátečním dopoledním rozbruslení, kdy přineseme další informace na našem webu.

Související články