HC Energie Karlovy Vary

Jisté předkolo? Nechtěli jsme v Boleslavi nic vypustit, říká Stříteský

Matěj Stříteský jakožto autor třetí branky energetiků dopomohl karlovarským hokejistům alespoň k jednobodovému zisku na ledě Mladé Boleslavi. „Podíval jsem se nahoru a všiml jsem si, že tam nikdo z domácích hráčů není. Letěl jsem tedy na propíchlý kotouč a naštěstí to vyšlo," popisuje svůj gól bek s jedenáctkou na zádech.

Matěji, kde se utkání zlomilo na stranu Mladé Boleslavi? Mohlo to být po inkasované brance na 2:3, kdy Bruslaři zvýšili své tempo?
Nemyslím si, že by zvýšili tempo. Dostali přesilové hry, což nám vzalo vítr z plachet, jelikož jsme si říkali, že jediné góly, které můžeme inkasovat, jsou v početní převaze. Ve hře pět na pět domácí nepředváděli nic extra. Pustili jsme je do čtyř přesilovek, z čehož nás ve dvou potrestali.

Osobně jste vstřelil gól na 3:1 z vašeho pohledu, těsně po střídání brankářů. Bylo to něco, s čím jste šli na led?
Já ani nevím, že střídali (smích). Následně se ale otevřela šance, kdy jsme jeli snad čtyři na jednoho. Myslím si, že příliš nezáleží na tom, jak dlouho byl Peters v bráně. Gólman takových kvalit musí být připravený, i když se do branky dostal v polovině zápasu.

Vy jste se objevil na pravém křídle, když jste vstřelil gól. Jak jste se tam vůbec dostal?
Jel jsem dopředu a bylo to all-in (smích). Viděl jsem, že bek jde zavřít mantinel u nás v rohu spolu s naším útočníkem, kterým tam byl s ním. Podíval jsem se nahoru a všiml jsem si, že tam nikdo z domácích hráčů není. Letěl jsem tedy na propíchlý kotouč a naštěstí to vyšlo.

V první chvíli to byla situace pět na jednoho, to se zřejmě moc často nevidí…
Myslím, že to bylo na mistrovství světa. To na nás jeli také v pěti. V našem podání to byl va bank, buď to vyjde nebo to bude průšvih na druhé straně.

Vlastně všechny vstřelené góly Karlových Varů byly do prázdné brány…
Konečně se nám kotouč odrazil tak, jak jsme potřebovali. Nádherný byl náš druhý gól, před kterým následovaly tři přesné nahrávky přes pásmo. Jsme za to samozřejmě rádi, ale bylo to pouze k jednomu bodu, což je škoda.

Jak jako hráč vnímáte situaci, kdy Energie má předkolo play-off zajištěné a soupeři také nejde o nic zásadního, pouze o body navíc? Je motivace o něco nižší?
Ne, to určitě není. Bylo to vidět na samotném utkání, kdy oba celky předváděly rychlý hokej. Každý tým hraje o nějaké prémie, nebo nevím, jak to mají kluci v Mladé Boleslavi, ale my rozhodně ano a nechtěli jsme vůbec nic vypustit i vzhledem k tomu, že nás brzy čeká předkolo play-off. Tyto zápasy bereme jako kvalitní přípravu na blížící se předkolo.

Přinesla jistota předkola do kabiny uvolnění?
Nevím, jestli přímo uvolnění, ale něco z nás určitě spadlo, že se už nemusíme spoléhat na někoho jiného a uhráli jsme si to sami. Dalšími zápasy se můžeme připravovat na nadcházející předkolo.

Mladá Boleslav může být potenciálním soupeřem pro Karlovy Vary ve čtvrtfinále. Byla příprava na utkání tedy v něčem speciální?
Ne. My jdeme do předkola a stále nevíme, s kým budeme bojovat. Jednoznačně chceme předkolem projít a následně je jedno, koho dostanete.

Sledujete, jak si vedou ostatní týmy a na koho byste mohli narazit?
Osobně to nesleduji a příliš mě to nezajímá. Spíš mě zajímá spodek tabulky a jak se to tam nakonec vyvrbí, protože se to tam neustále přelévá. Nesledujeme, koho dostaneme.

Díky za rozhovor!

Související články