HC Energie Karlovy Vary

Jsem rád, že to tam spadlo, říká Černoch po premiérovém gólu v reprezentaci

V národním týmu debutoval loni právě proti Rakousku, proti stejnému soupeři takřka o rok později zapsal Jiří Černoch svůj premiérový reprezentační gól. „Jsem samozřejmě moc rád, že to tam spadlo,“ hodnotil s úsměvem pětadvacetiletý útočník.

Černoch naskočil při premiéře nového reprezentačního kouče Kariho Jalonena na centru druhé formace, na křídlech měl klubového spoluhráče Ondřeje Beránka a také vítkovického Petra Fridricha. A právě po spolupráci dvou praváků padla úvodní branka zápasu, kterou vsítil už v 8. minutě po důrazu právě karlovarský forvard. Oba si své role pak otočili ve druhé třetině, kdy Černoch nahrál právě Fridrichovi na jeho první trefu v národním týmu.

„Jeli jsme dva na jednoho. Bek mi do toho vložil hůl, takže já si puk stáhnul a plácnul do něj. Naštěstí to tam spadlo. Myslím, že první gól prolomil ledy a vlil nám do žil trochu života. Na Rakušany jsme si věřili a od té doby jsme hráli celý zápas to, co jsme chtěli. Za mě to byl super zápas,“ popsal důležitý první gól ze svého pohledu.

Kromě povedené spolupráce ve druhém útoku se karlovarský centr ukázal i v přesilové hře společně s Jakubem Flekem. „Měl jsem tam velikou šanci, to musím proměňovat. Pan Erat nám ale k přesilovkám hodně říká a tohle byla spíš jeho práce,“ ocenil práci nového reprezentačního asistenta Martina Erata, který přesilovky skvěle režíroval ještě během své hráčské kariéry.

Bývalý Sparťan ale nebyl jediným energetikem, který se ve středu podvečer dočkal premiérové branky. Jen pár minut po Černochovi se totiž dokázal prosadit Jan Hladonik. „Dělal jsem si z Hladoše srandu, že teď je na řadě on, tak jsem rád, že mu to tam taky padlo (úsměv),“ prokázal Černoch, že kromě hraní hokeje by se mohl živit i vykládáním budoucnosti.

Utkání s Rakouskem nakonec nabídlo více úsměvných momentů, ten první přišel ještě před startem samotného utkání. Na předzápasové rozbruslení totiž vyrazily oba týmy shodně v bílých dres. Pohotoví čeští kustodi ale nakonec situaci bravurně zachránili.

„Nevím, co se stalo. Po rozbruslení jsme ale přišli do kabiny a už jsme měli druhou sadu připravenou včetně stulpen, tak to byla taková hektická přestávka. Zvládli jsme to ale evidentně dobře,“ uzavřel Černoch rozhovor vzpomínkou na netypickou situaci.