HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Rozhodla oslabení, musíme je zlepšit

Karlovarská Energie se vrací z Brna s prázdnou. Po vydařené první třetině, kde poslal energetiky do vedení Petr Koblasa, přišla druhá dvacetiminutovka, ve které Kometa otočila zápas na svou stranu a vedení si již zkušeně pohlídala. Přesto svěřenci trenéra Bruka ukázali mnoho světlých momentů a mají do dalších utkání na čem stavět.

Petře, ustáli jste úvodní tlak Komety a dokonce šli do vedení. Co se s vámi stalo ve druhém dějství?
Já si myslím, že první třetinu jsme celkově měli slušnou. Nejen, že jsme dali gól, ale ani herně to nebylo špatné. Pak jsme bohužel dostali dva góly v oslabení a jeden ve hře čtyři na čtyři… Byly to z naší strany blbé góly. Musíme se na to podívat a rozebrat si to. Soupeř vedl o dvě branky, byl v laufu, naopak pro nás to už pak bylo hrozně těžké.

Vaše lajna vypadala hodně dobře. Může to být i tím, že jste jako jediný útok zůstali pohromadě?
Určitě to na to má vliv. S Kohym a Čečem hrajeme spolu už třetí rok a myslím, že je naše hra slušná. Měli jsme tam nějaké šance, bohužel je nevyužili. Kdyby se nám podařilo dát na 2:3, bylo by to jiné. Ale bohužel, dnes nám koncovka nevyšla.

Třikrát jste inkasovali v oslabení, což je jistě zdvižený prostředníček do dalších utkání…
Určitě, tři góly je hrozně moc. Trenéři už nám k tomu v šatně něco málo řekli a určitě si to ještě pořádně rozebereme na videu. A něco v oslabeních budeme muset určitě změnit.

Dají se z utkání odnést také nějaká pozitiva?
Myslím, že první třetinu jsme měli dobrou. Vlastně do stavu 1:3 to nebylo, myslím, herně špatné. Tam nám to bohužel napadalo v oslabení a Brno se dostalo na koně.. Ty poslední branky už vyplynuly z euforie domácích. Celkově si ale myslím, že výsledek neodpovídá předvedené hře a je pro nás až krutý.

Máte nový realizační tým, nový herní systém. Stihlo si už vše sednout?
Myslím si, že jo. Na ledě už trénujeme skoro dva měsíce. To je dlouhá doba na to, abychom si systém, který po nás chtějí trenéři, osvojili.

Děkuji za rozhovor.

Související články