HC Energie Karlovy Vary

Lukeš: Důležité bylo, že jsme to nezabalili

V minulém utkání vychytal čisté konto a strůjcem úspěchu byl také v Pardubicích. Řeč je o Štěpánu Lukešovi, který si v zápase s Dynamem připsal úctyhodných devětatřicet zákroků. V pozápasovém rozhovoru vypráví mimo jiné i tom, co po nevydařeném úvodu sezony změnil.

Štěpáne, vyhráli jste na ledě aktuálního lídra. Jak těžké to bylo utkání?
Přijeli jsme na led prvního celku, který doma snad ještě neprohrál. My jsme potvrdili dobrou venkovní formu. Důležité bylo, že jsme to za stavu 0:2 nezabalili. Naopak, dali jsme do toho vše a zápas otočili.

Pardubice měly chvílemi drtivý tlak. Asi jste si zachytal…
Jo, měli jsme tam místy i štěstí, ale to k tomu patří. Na druhou stranu jsme i my zahodili plno šancí. Takže je to podle mě fifty – fifty.

Když jste otočili na 3:2, propukla veliká radost?
Jednoznačně. Na druhou stranu zbývalo do konce ještě asi osm minut. Takže jsme v hlavách rozhodně neslavili a snažili se i nadále dodržovat herní plán.

Zdálo se, že vám přerušení utkání a chvilkové veřejné bruslení prospělo. Od té doby jste byli lepším týmem, souhlasíte?
Hned potom jsme dali branku, což nás nakoplo. Nevím, jestli soupeř třeba trochu vytuhnul. Ale stalo se a my jsme za to samozřejmě strašně rádi. Třeba nám to nakonec vážně i pomohlo.

Druhé utkání v řadě jste zachytal perfektně. Změnil jste něco oproti úvodu sezony?
Musel jsem trochu upustit páru. V tom začátku sezony jsem hrozně moc chtěl a paradoxně ty výkony nebyly dobré. Teď se tím hokejem snažím víc bavit hlava najednou funguje líp.

Zatím ukazujete, že budete pro soupeře nebezpeční…
Doufáme, my rozhodně chceme být nepříjemní. A hlavně už se nechceme vrátit tam, kde jsme byli před zápasem. Musíme hrát rychlý, tvrdý hokej a žádného soupeře se nezaleknout. Liga je strašně vyrovnaná a jedině takto můžeme získávat body.

Děkuji za rozhovor.

Související články