HC Energie Karlovy Vary

Skolí Energie dalšího favorita? Jede se do Pardubic


Náročný týden pro energetiky pokračuje v neděli venkovním utkáním na ledě Pardubice. Před sezonou takřka extrémně posílený tým bude pro energetiky velkou výzvou a ačkoliv půjdou do zápasu jako veliký outsider, budou chtít navázat na předchozí venkovní úspěchy. Zápas začíná v pardubické hale v 18 hodin.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O soupeři

Po vstupu nového majitele v předchozích letech se Dynamo snaží být nejúspěšnějším současným týmem v české lize. Před letošní jubilejní 100. sezonou se do toho opřeli ještě více a přivedli mnoho velmi kvalitních posil, počínaje brankářem Willem, obráncem Peterem Čerešňákem či útočníky Tomášem Zohornou a Lukáši Radilem a Sedlákem. Dynamo vsadilo na zkušenosti, vesměs jde o posily s reprezentačními zkušenostmi, které by měly pomoct v boji o titul, to je totiž jednoznačný cíl do letošní sezony.

Zkušenosti se projevily ihned, na ledě je to znát, Dynamo jede jako velmi dobře namazaný stroj. V novém ročníku Tipsport extraligy během osmi zápasů Dynamo vždy bodovalo, zapsalo šest výher a dvě prohry po prodloužení a i díky tomu vede tabulku, na energetiky tak nečeká nic snadného.

Lídrem bodování týmu a i celé extraligy je právě posila Tomáš Zohorna. Útočník s mnohaletou zkušeností z KHL má na kontě 12 bodů a díky 8 brankám je i na čele tabulky střelců. V bráně zatím dostává více prostoru Roman Will a s úspěšností lehce přes 90 % se řadí mezi letošní průměr. Pardubice ani nemají moc štěstí v přesilovkách, na to jakou mají v útoku kvalitu je jejich úspěšnost velmi malá, jen o něco málo lepší než karlovarské Energie. Dynamo má i další slabinu a to oslabení. Ačkoliv je jedním z nejméně faulujících týmů, tak v úspěšnosti bránění jde o čtvrtý nejhorší tým. Energetici tak mohou najít skulinky, kudy Pardubice přelstít.

Poslední zápasy

Pardubice ve čtvrtek přivítaly doma Vítkovice a šlo o velmi těsné utkání. Přetahovaná o skóre nebyla dlouhá, domácí vedli, srovnalo se a poté opět vedli až do konce, zvítězili 2:1.

Energetici vyjeli do Boleslavi a už nutně potřebovali bodovat, což se jim podařilo. V celém utkání padla jediná branka, kterou vstřelil Dávid Gríger a přiřkl Energii tři body.

Z tábora domácích

Karlovarským se v letošní sezoně zatím moc nedaří, nachází se na samotném chvostu tabulky, pomalu se ale zvedají. Výkony nejsou vždy špatné, problém je ale spíše v koncovce, energetici se na každou branku hodně nadřou. Štěstí ani nepřináší domácí aréna, tam se nepodařilo získat ani bod. Dosavadní úspěchy zatím zaznamenali karlovarští na ledě Třince, Sparty a Mladé Boleslavi, tedy v zápasech, kdy se to čekalo prakticky nejméně. Ačkoliv sázkové kanceláře karlovarským hokejistům nevěří, soupeř by se měl pořádně připravit.

Energetici do zápasu nastoupí již bez asistenta trenéra Jakuba Grofa, který tým z rodinných důvodů opustil a vrátil se domů na Moravu.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 9.10.2022

Lukeš: Důležité bylo, že jsme to nezabalili