HC Energie Karlovy Vary

Skromný Koblasa: Musíme to teď hlavně potvrdit doma

Bohatým brali a chudým dávali. Energetici opět skolili favorita, tentokrát lídra celé tabulky Pardubice. Ačkoliv to už nevypadalo, karlovarští hokejisté zabrali a předvedli neskutečný čtyřbrankový obrat, na kterém se podíleli hned čtyři různí střelci, mezi nimi i Petr Koblasa.

Petře, měl dnes váš výkon vůbec nějakou chybu?
Těžko říct, nějaké chyby tam určitě byly. Dlouho jsme prohrávali, jsem hrozně rád, že jsme to takhle zvládli otočit, myslím, že nám to pomůže do dalších zápasů.

Nebuďte tak skromný, ve třetí třetině jste soupeře vyloženě přehrávali...
To je jasné, že jsme hrozně rádi, zase ale nechci říkat, že jsme je nějak přejeli. Samozřejmě máme ale radost velikou.

Cítili jste, že jim dělalo problém vaše klasické karlovarské, tedy pohyb?
Myslím, že už první dvě třetiny, kdy jsme prohrávali, nebyly úplně špatné a nějaké šance jsme měli. Dostali jsme i celkem smolný gól a proto jsme chtěli hrát pořád stejně, ani jsme nic extra nezměnili. Ve třetí třetině nám to tam prostě napadalo.

Ten vítězný gól, to už bylo spíš o to to tam domlátit, ne?
To ani nebylo zakončení, možná že jsme to ani nehrál hokejkou. Možná mě to dvakrát trefilo do brusle a oni si to tam nešťastně hodili sami. To bylo pro nás obrovské štěstí.

To bylo co rozhodčí zkoumali na videu?
Nevím, co zkoumali. Někdo říkal, že zkoumali, jestli vůbec puk přešel brankovou čáru, ale to jsme viděli my určitě, protože to bylo viditelné, třeba možná o třicet centimetrů za čárou. Takže nevím co zkoumali.

Co v dalších zápasech? Asi předvést něco podobného doma, ne?
To potřebujeme, protože my jsme doma ještě nevyhráli, neuhráli jsme defacto ani bod doma. Jsme hrozně rádi, že jsme to urvali venku, ale teď by to chtělo potvrdit doma, protože tam máme teď dva zápasy v řadě, abychom tohle nehodili do koše.

Bude v těchto zápasech nějaký větší tlak? Nebo jaká bude atmosféra?
Atmosféra bude určitě lepší. Máme z venku dvě výhry v řadě s těžkými soupeři, máme celý týden volno, hrajeme až v pátek, takže to v kabině bude určitě lepší.

U mladších týmů bývají časté výkyvy ve výkonech, kdy by tedy měl následovat "pád s někým slabším". Jak tomu vy zkušenější zabráníte?
My jsme to tak teď měli, vyhráli jsme v Třinci, prohráli doma, výhra na Spartě, zase prohra doma, to nás určitě mrzí. Nemyslím si, že v zápasech, kdy jsme prohráli, nás soupeř nějak přehrál, možná jsme měli i trochu smůly, taky hodně vyloučení, což mělo vliv.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 9.10.2022

Lukeš: Důležité bylo, že jsme to nezabalili