HC Energie Karlovy Vary

Mládí v repre: Je dobojováno! Poslední duely má za sebou osmnáctka a dvacítka

Poslední zápasy na svých turnajích odehrály osmnáctka a dvacítka. To nejlepší na konec rozhodně neplatilo pro osmnáctku, protože jejím posledním soupeřem na turnaji ve Finsku byl tým USA, kterému podlehla 3:11. Z výhry se ve svém posledním zápase na turnaji v Chomutově neradovala ani dvacítka, která padla v nájezdech se Slovenskem.

Neděle 12. listopadu 2023 | Dvacítka padla se Slovenskem v nájezdech 1:2

V posledním duelu na Turnaji pěti zemí V Chomutově brali naši mladíci bod poté, co je Slováci přestříleli v nájezdech. I když svěřenci Patrika Augusty otevřeli skóre v polovině první třetiny, tak další trefu už nepřidali, i když několik šancí si vytvořili. Slováci srovnali z úniku ve dvacáté sedmé minutě. Několikrát se sice halou rozeznělo zvonění tyčky u slovenské branky, ale podruhé už Češi neskórovali. Svou práci odváděli i oba gólmani a nebezpečnější střely likvidovali. Ani jeden z týmů si nedokázal pomoci početní výhodou, kterých bylo na obou stranách několik. Zápas tedy pokračoval prodloužením, ale ani to žádný gól nenabídlo. Došlo tak na nájezdy, kterých se nakonec jelo deset sérií. Češi proměnili tři nájezdy a slovenští střelci si připsali o jeden víc a tak se Slovensko radovalo z výhry. I v tomto zápase v obraně bojoval Ondřej Dorot.

Neděle 12. listopadu 2023 | Osmnáctka nestačila na USA

Bezbrankový stav vydržel až do sedmé minuty, kdy při hře čtyři na čtyři otevřeli skóre Američané. I když si čeští mladíci vytvořili pár šancí, tak na amerického gólmana nevyzráli a to ani ve dvou početních výhodách, kdy zhruba půl minuty hráli pět na tři. Zato Američané pár sekund poté, co byli v plném počtu udeřili podruhé. Navzdory výborným zákrokům Adama Ebenstreita si nakonec kotouč do jeho branky našel cestu desetkrát. Přičemž dva góly posvětilo až video. Češi se poprvé prosadili za stavu 0:4. Podruhé odpověděli na pátý inkasovaný gól a třetí branku přidali v padesáté čtvrté minutě. Chvíli předtím došlo ke střídání gólmanů a do české branky se postavil Matyáš Mařík. Poslední branku vstřelil výběr USA necelých šest minut před koncem utkání. Do utkání ve druhé formaci nastoupil Jakub Galnor.

Sobota 11. listopadu 2023 | Dvacítka těsně nestačila na Švédsko. Ve třetím zápase turnaje padla 1:2

Švédský tým dorazil na Turnaj pěti zemí v Chomutově s nadupanou sestavou, která před mistrovstvím už nedozná velkých změn. Přesto dvacítka se svými soupeři dokázala držet krok. Ovšem tak jak jim v zápase se Švýcarskem zlomila vaz oslabení, tak v utkání se Švédskem se jako achillova pata ukázaly přesilovky. Ty měli naši mladíci k dispozici čtyři a jedna z nich byla přes minutu dvojnásobná, ale všechny zůstaly nevyužity. Švédský tým naopak k otevření skóre využil v devatenácté minutě hned první výhodu, která byla rovněž dvojitá. I přes šance, které si oba týmy vytvářely se fanoušci dalšího gólu dočkali až ve dvacáté deváté minutě, kdy Adam Bareš srovnal skóre. Čeští mladíci předváděli úplně jiný výkon než v předchozích duelech, ale nedokázali vyzrát na švédského gólmana. Svůj tým několika výbornými zákroky podržel Michael Schnattinger. Kotouč za jeho záda podruhé v zápase propadl až v polovině poslední třetiny. Na tuto branku již naši mladíci nedokázali odpovědět a tak i přes zlepšený výkon museli kousat další porážku. Do obrany i v tomto zápase naskočil Ondřej Dorot.

Sobota 11. listopadu 2023 | Osmnáctka poprvé na turnaji bez bodů. Se Švédskem padla 0:4

Čeští mladíci hned v úvodu zápasu šli do čtyř a švédští střelci jejich vyloučení potrestali. Svěřenci Davida Čermáka se však smolný začátek snažili dohnat, ale své šance v gól nepřetavili. Blízko srovnání byl Jakub Galnor, jeho střela však neprošla přes švédského gólmana a stejně dopadli i jeho spoluhráči. Češi si v utkání nepomohli početními výhodami, ale naopak v nich inkasovali. Druhý gól Švédska z početní výhody padl po polovině druhé třetiny a třetí pak v úvodu poslední části během signalizované výhody pro švédský tým.

I přes veškerou snahu naši mladíci nedokázali vyzrát na strážce švédské branky. Naději na příznivější výsledek vzala za své necelých pět minut před koncem zápasu, kdy Švédové skórovali počtvrté. I přesto se osmnáctka nevzdala a pokračovala v dobývání švédské branky až do poslední minuty. V dnešním utkání nastoupil pouze útočník Jakub Galnor. Brankář Adam Ebenstreit byl tentokrát v roli dvojky.

Sedmnáctka na World Hockey Challenge

Reportáž k turnaji.

Sobota 11. listopadu 2023 | Šestnáctka zakončila soustředění výhrou! Napodruhé Švýcarsko porazila 5:2

Tři výhry a jedna prohra, tak to je velice slušná bilance šestnáctky ze soustředění v Kravařích, kde nastoupila poprvé v sezoně proti reprezentačním výběrům. Nad týmem Slovenska naši mladíci dvakrát vyhráli. Se Švýcarskem sice v prvním duelu padli v nájezdech, ale ve druhém slavili výhru 5:2. Šestnáctka sice inkasovala už pár sekund po úvodním vhazování, ale ve druhé minutě už bylo srovnáno. Čeští mladíci drželi švýcarského gólmana stále ve střehu. Vyrovnaný stav vzal za své v čase 19:53, kdy se prosadil Jan Kebler. Jedním z asistentů byl Pavel Kůrka.

Vedení na 3:1 navýšili Češi v páté minutě druhé třetiny. Následně se k několika akcím dostali i švýcarští mladíci, ale nároky na útočné pásmo si více dělali svěřenci Milana Razýma. Svůj nápor na soupeřovu branku zužitkovali po polovině třetiny, kdy čtvrtý gól vstřelil Petr Tomek. Gólové manko stáhli Švýcaři ve třicáté osmé minutě - 4:2. Ve třetí třetině bylo na ledě poměrně živo a oba týmy si nic nedarovaly nejen v šancích, ale i v soubojích a různých rozmíškách. Dvě minuty před koncem zápasu sáhli švýcarští trenéři k power-play. Jejich risk využil v čase 59:31 trefou přes celé hřiště Pavel Kůrka, který si tak připsal v tomto zápase první gól a asistenci v utkání s reprezentačním týmem. Ve třetí lajně do tohoto zápasu naskočil Lukáš Slavík.

Pátek 10. listopadu 2023 | Ani tentokrát se na osmnáctku neusmálo v nájezdové loterii štěstí a padla se Švýcarskem 2:3

Češi do utkání vletěli po hlavě a vytvořili si několik zajímavých šancí. Pod tu největší se podepsal Jakub Galnor v sedmé minutě. V osmé minutě byl sražen Matyáš Humeník a osmnáctka dostala k dispozici pěti minutovou početní výhodu. Tu si však zkrátila vlastním vyloučením. Do konce třetiny bránili naši mladíci oslabení ještě třikrát. Švýcaři se dostávali více do hry a Adam Ebenstreit musel být ve střehu. V sedmnácté minutě skončila gólová šance Jakuba Galnora na betonech švýcarského gólmana. Ve druhé třetině Švýcaři v početní výhodě otevřeli skóre utkání, ale před koncem třetiny bylo srovnáno. Ve třetí třetině využili naši mladíci početní výhodu a vystřelili si vedení. To však necelé čtyři minuty před koncem ztratili. Po nevyužitém prodloužení zápas pokračoval nájezdy, v nich se dvakrát prosadili švýcarští mladíci a tak osmnáctka brala opět pouze bod. S předvedenou hrou svých svěřenců nebyl David Čermák spokojený a v rozhovoru pro hokej.cz pochválil výkon Adama Ebenstreita.

Pátek 10. listopadu 2023 | Šestnáctka drží basu a duel se Švýcary dotáhla rovněž do nájezdů. V nich byli úspěšnější Švýcaři - 3:2

Na soustředění v Kravařích odehrála šestnáctka první ze dvou duelů s výběrem Švýcarska. V první třetině naši mladíci několikrát zahrozili, ale jejich akce gól nepřinesly. Museli také několikrát zasahovat proti únikům svých soupeřů. Podobně hra pokračovala i ve druhé části. Češi své šance nedokázali proměnit. Skóre tak nakonec ve vlastním oslabení otevřeli švýcarští mladíci. Naopak početní výhodu ke srovnání využil Jan Hrček. Jedním z asistentů u tohoto gólu byl Petr Tomek. Před koncem třetiny se šestnáctka dostala do vedení. Švýcaři srovnali ve čtyřicáté sedmé minutě. Do konce utkání se žádný ze střelců neprosadil a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm měly oba týmy velké šance na ukončení zápasu, ale ani jedna nevyšla a tak došlo opět na nájezdy. Ty skončily v osmé sérii výhrou Švýcarska. Proti švýcarským mladíkům nastoupili také obránce Pavel Kůrka a útočník Lukáš Slavík.

Čtvrtek 9. listopadu 2023 | Dvacítka nedohnala manko z první třetiny a s Finskem prohrála 2:5

Od prvních minut měli navrch finští hokejisté, kteří svou převahu podtrhli třemi brankami v první třetině. České mladíky téměř k ničemu nepustili a finský gólman tak spíše sledoval hru, než aby musel zasahovat. Ve druhé třetině si Češi vytvořili několik slibných šancí, ale ty nakonec skončily neproměněné. Ke změně skóre si dvacítka nepomohla ani početní výhodou. Naopak po jejím konci inkasovala počtvrté. Na tuto branku však tentokrát dokázal odpovědět Matěj Přibyl. Ten mohl před koncem třetiny snížit náskok Finů, ale jejich gólman zasáhl. Do třetí třetiny naši mladíci vstoupili opět s tří gólovým mankem. Svůj náskok Finové o další gól navýšili ve čtyřicáté páté minutě. Čeští střelci si vytvořili několik šancí, ale úspěšný byl až Jaromír Pérez Lisa necelé dvě minuty před koncem zápasu. Jako sedmý obránce do utkání s Finskem naskočil Ondřej Dorot.

Středa 8. listopadu 2023 | Dvacítka těsně padla se Švýcarskem! Vaz jí zlomila oslabení

Dvacítka se v následujících dnech představí v chomutovské Rocknet areně, kde se koná Turnaj pěti zemí. Prvním soupeřem našeho výběru bylo Švýcarsko. Diváci si na první gól počkali až do dvacáté čtvrté minuty, kdy Česko poslal do vedení Matěj Přibyl. Po necelých čtyřech minutách využili Švýcaři ke srovnání početní výhodu. Vedení si čeští mladíci vzali zpět v první minutě třetí třetiny zásluhou Sebastiána Redlicha. Vedení jim vydrželo necelých šest minut. I podruhé v utkání švýcarští mladíci využili ke srovnání početní výhodu. Třetí početní výhoda a třetí gól! Švýcaři v tomto utkání měli stoprocentní úspěšnost ve využití přesilovek a gólem v té třetí si poprvé v tomto zápase zajistili vedení. V čase 58:45 opustil Štěpán Vopravil svou branku a Češi to zkusili v šesti. Početní převahu jim vylepšila přesilovka, ale kotouč i přesto do branky nedostali. Těsnou výhru si připsali Švýcaři. Karlovarský obránce Ondřej Dorot v dnešním duelu nenastoupil. Dalším soupeřem dvacítky bude tým Finska, se kterým se utkají ve čtvrtek 9. listopadu.

Středa 8. listopadu 2023 | Osmnáctka srovnala šest sekund před koncem zápasu. V nájezdech uspěli Finové - 2:1sn

Prvním soupeřem osmnáctky na Turnaji pěti zemí ve Finsku byl domácí výběr. V první třetině měli svěřenci Davida Čermáka mírnou střeleckou převahu, ale ani jim se nepodařilo otevřít skóre zápasu. Jako první nakonec skórovali finští mladíci ve dvacáté třetí minutě. Krátce po polovině druhé třetiny se do úniku dostal Jakub Galnor, jeho střelu však finský gólman pouze vyrazil a tak to Jakub zkusil znovu, ale i tentokrát se domácí gólman nedal. V závěru druhé části měli Češi k dispozici dvě početní výhody za sebou, ale i přesto finskou branku nedobyli. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 1:0. Ve jejím úvodu ustáli naši mladíci oslabení i následný tlak po jeho skončení. Ani tentokrát Češi své početní výhody nevyužili, ale naopak jenom díky Matyáši Maříkovi v přesilovce neinkasovali.

Další velkou šanci českých mladíků spálil finský gólman v čase 57:41. Necelé dvě minuty před koncem upaloval Matyáš Mařík na střídačku a čeští mladíci to zkusili v šesti. A tento risk jim vyšel! V čase 59:54, tedy šest sekund před koncem, srovnal Oskar Lisler. V prodloužení předvedl parádní obranný zákrok Jakub Galnor, který svou pohotovou reakcí pomohl Matyáši Maříkovi pokrýt prostor u tyčky před nájezdem jednoho z finských hráčů. Jelikož se žádný z týmů v prodloužení neprosadil, tak i osmnáctka si ve svém prvním duelu vyzkoušela nájezdy. V těch se jako jediný z českého týmu prosadil Oskar Lisner, zatímco finští hráči proměnili dva nájezdy a brali tak bonusový bod. Karlovarský brankář Adam Ebenstreit v tomto utkání kryl záda Matyáši Maříkovi. Další utkání naše mladíky čeká v pátek 10. listopadu, kdy vyzvou reprezentaci Švýcarska.

Sedmnáctka bojuje na World Hockey Challenge

Reportáž k turnaji.

Středa 8. listopadu 2023 | Šestnáctka i podruhé zvítězila nad Slovenskem. Vyrovnaný duel rozhodly nájezdy - 5:4sn

Také ve svém druhém zápase si svěřenci Milana Razýma změřili síly s reprezentací Slovenska. Stejně jako v předchozím duelu byl prvním střelcem zápasu Petr Tomek, kotouč však skončil svou pouť na vyrážečce slovenského gólmana. Ten poprvé inkasoval ve druhé minutě. Před polovinou třetiny se čeští mladíci radovali podruhé. Asistenci si u této branky připsal Lukáš Slavík. V čase 10:31 se Slovensko dotáhlo na dostřel jedné branky. V poslední minutě se do akce dostal Lukáš Slavík, ale slovenští hráči si prostor před svou klecí dobře střežili. Ve dvacáté sedmé minutě Slováci, díky důrazu před brankou, srovnali skóre. O deset minut později si Češi vzali vedení zpět. Jedním z asistentů u tohoto gólu byl Petr Tomek.

V polovině poslední části bylo však opět srovnáno. Vedení šestnáctce vrátil Petr Tomek, který svůj brejk zakončil výborným blafákem a vstřelil první gól v reprezentačním zápase. Necelé dvě minuty před koncem zápasu sáhli slovenští trenéři k power-play. Tento tah jim vyšel a v čase 58:26 svítil na světelné tabuli stav 4:4. I přes několik šancí na obou stranách prodloužení rozuzlení nepřineslo a tak došlo na nájezdovou loterii. Petr Tomek vyjel ve třetí sérii a svůj nájezd proměnil. Stejně jako Lukáš Kachlíř a Šimon Katolický, který byl autorem rozhodujícího nájezdu. K výhře našich mladíků přispěl svými výkony také třetí z energetiků obránce Pavel Kůrka. České mladíky čeká volný den a v pátek 10. listopadu nastoupí proti Švýcarsku.

Úterý 7. listopadu 2023 | Šestnáctka vstoupila do soustředění vítězně. Slováci schytali bůra.

Prvním střelcem tohoto duelu byl Petr Tomek, kotouč si však cestu mezi tři tyče nenašel. Plné ruce práce měl chvíli poté slovenský gólman s nahozením Pavla Kůrky. Gól naši mladíci vstřelili ve čtvrté minutě a po první třetině vedli 1:0. Slováci v úvodu druhé třetiny srovnali. V polovině zápasu došlo na slovenské straně ke střídání gólmanů. Nový strážce branky se nestihl ani rozkoukat a už ze své klece lovil kotouč. Touto střelou si Češi zajistili vedení. Jedním z asistentů byl Petr Tomek. Po šedesáti devíti sekundách se v síti slovenské branky třepotal kotouč znovu - 3:1. Parádní šanci připravil ve třicáté sedmé minutě Petr Tomek pro Šimona Katolického - 4:1. V úvodu třetí části pálil Lukáš Slavík, ale jeho střelu bránící hráči vyrazili. Pátý gól šestnáctky padl v početní výhodě v čase 43:12. Do konce utkání se už žádný ze střelců neprosadil a tak federální derby skončilo výhrou českých mladíků 5:1.