HC Energie Karlovy Vary

Mládí ve Varu: Adrenalinové souboje a první úspěchy na celorepublikových turnajích

Odškrtli jste si ve svých kalendářích další týden? Výborně, tak teď se společně podíváme, jak si v něm vedla mládež Energie. A nebudeme ztrácet čas, protože kluci měli hodně napilno. Osmákům sice začne sezona až koncem září, ale už mají na kontě první ostré boje v rámci DTS. Deváťáci pak za sebou mají první turnaj VTM. Celkem energetici odehráli jedenáct zápasu a bodovali v desíti. Takže když přimhouříme oči, tak skoro stoprocentní úspěch.

DHL Extraliga juniorů

Jak hodnotit týden naší juniorky? Je to hodně těžké. Ne že by se kluci nesnažili, ale pořád to není ono. Tým má sílu, a i přestože se snaží, tak zatím nemůže najít způsob, jak ji dostat na led a do zápasů. I když v uplynulém týdnu tam záblesky byly. Ale celkem to nakonec stačilo na tři body ze dvou zápasů. To je přitom, že za chvilku se základní část přehoupne do druhé třetiny pořád málo. Zvlášť mrzí ztráta plného počtu bodů v poslední minutě utkání s týmem Banes Motor České Budějovice. O další body junioři zabojují tento týden ve východních Čechách. Bylo by fajn, kdyby si nějaký bodový suvenýr přivezli, protože po sedmi zápasech mají sedm bodů a jsou na dvanáctém místě soutěže.


6. kolo čtvrtek 19. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:3sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0 – 1:0)
Reportáž k utkání


7. kolo sobota 21. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 0:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Maličko za uši dostal rozjetý dorost. V předehrávce šestého kola proti Spartě bylo vše zalito sluncem a body putovaly do Varů. V tomto utkání bylo vidět, že není špatné dělat chyby, když se z nich poučíte. To se týká defenzivní hry dorostu, která se proti Spartě poměrně zlepšila. Jenomže hned druhý den to vypadalo, že nakonec v Praze i zůstala. Tedy hlavně ve druhé třetině, kdy Bílí Tygři, kteří mají kádr složený téměř celý z loňského zlatého týmu deváťáků, ukázali že s nimi bude potřeba v této sezoně počítat. Zjistili to i energetici, když jim místo tří gólového vedení najednou zbyly prázdné ruce. Nakonec tedy úplně ne, protože vyhráli v nájezdech, ale mají rozhodně o čem přemýšlet. Ztráta bodu stála dorost první místo ve skupině, na které se nastěhovala Škoda Plzeň, která má také sedmnáct bodů, ale lepší gólovou bilanci. A o první místo svedou oba týmy souboj už tento pátek v KV Areně. A troufnu si říct, že to bude derby jako řemen. Tak snad energetici svou defenzivní hru opět nebudou schovávat a předvedou ji v plné síle.


6. kolo čtvrtek 19. září 2024
Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
Reportáž k utkání


5. kolo pátek 20. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Bílý Tygři Liberec 5:4sn (3:0, 1:4, 0:0 – 0:0 – 1:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

První ostré boje za sebou má také šestnáctka. V úvodním duelu energetici přivítali nováčka soutěže HC Poděbrady. Naši mladíci začali otěže zápasu pomalu přebírat ve druhé třetině a ve třetí už ho měli pod kontrolou a vybojovali si tak první body sezony. S výhrou v kapse vyrazili kluci do Chomutova. Motivací uspět byl nejen zisk bodů, ale i odplata za porážku na turnaji v Sokolově, která energetiky připravila o stříbro. Vidina na srovnání účtů se začala rozplývat jako dým ve druhé třetině, kdy Piráti odskočili o dva góly. Toto manko energetici nedohnali a ve třetí třetině ještě jednou inkasovali. Svou sbírku bodů si kluci mohou rozšířit o tomto víkendu, kdy na domácím ledě vyzvou nejprve tým Příbrami a v neděli pak celek Hvězda Praha.


1. kolo sobota 21. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Poděbrady 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Benda (Vaňourek), 33. Michalov (Pech, Vaňourek), 42. Vaňourek (Schrottenbaum, Michalov), 44. Michalov (Vaňourek), 54. Vaňourek (Krček) – 15. Hložek (Beň, Paďour), 28. Hložek, 35. Šimáček (Záveský, Mansfeld)


2. kolo neděle 22. září 2024
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Krejčík (Kharboutli, Beran), 12. Witoš (Danihelka), 28. Kharboutli, 35. Matýšek (Beran, Krejčík), 52. Pátek – 8. Franc (Krček), 18. Hruška (Vaňourek, Krček)


Extraliga 9. tříd

V jediném extraligovém zápase, který deváťáci odehráli v uplynulém týdnu to vypadalo, jako by se inspirovali svými staršími kolegy z karlovarské juniorky. Utkání s týmem Banes Motor České Budějovice mělo skoro stejný průběh jako duel juniorek obou týmů, který skončil před zápasem devítek. Jediným a vlastně podstatným rozdílem bylo to, že deváťáci Energie byli v nájezdech úspěšní. Možná i to, že energetici dotáhli napínavý duel do vítězného konce mělo vliv na jejich výkony v neděli, kdy se v Praze konal první turnaj projektu Výchova talentované mládeže. Výběr Karlovarského kraje vyhrál oba své zápasy a stal se tak vítězem turnaje. Tým Energie je aktuálně s osmi body na čtvrtém místě skupiny. V závěru tohoto týdne narazí na chomutovské Piráty a Litvínov.


Reportáž k turnaji VTM


4. kolo sobota 21. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Klempíř (Křivánek, Hüttl), 27. Klempíř (Mariaš), 55. Hüttl (Pavlis), rozh. náj. Hanson (TS) – 17. Albrecht (TS), 40. Przeczek (Volf, Hruška), 59. Albrecht (Hruška, Przeczek)



VTM neděle 22. září 2024
Karlovarský kraj - Plzeňský kraj 5:2 ( 2:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Pavlovic (Pavlis), 11. Klempíř (Hüttl, Hanson), 25. Pavlis (Hüttl, Křivánek), 41. Klempíř (Hanson), 45. Hüttl - 35. Novák, 45. Jahn (Zbořil)


VTM finále neděle 22. září 2024
Hlavní město Praha - Karlovarský kraj - 2:5 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky:1. Rous (Andrushchenko, Kubík), 11. Kucer (Dvořák) - 6. Hanson (Mariaš, Hütl), 25. Hanson (Pavlovic), 28. Hanson (Hüttl), 44. Hüttl (Hanson), 45. Hüttl (Pavlis)


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci sice odstartují novou sezonu až v závěru září, ale první body už na kontě mají. Získali je na prvním turnaji Dlouhodobé turnajové soutěže (DTS) pro kategorii U14. Ten se konal 11. září v Litvínově a regionální výběrové družstvo nastupující pod hlavičkou HC Energie Karlovy Vary ”2011” porazilo Chomutov 5:2 a Litvínov 5:3 a bere tak první body v soutěži.

Sestava HC Energie Karlovy Vary ”2011”:

Kryštof Hostek, Tomas Mensator - Lukáš Bláha, Matěj Cozma, Mikuláš Gregor, Lukáš Hoško, Jakub Jirota, Max Kalčík, Jan Kýna, Fabio Peter, Martin Rejthar, Tomáš Rödig, Josef Šlár, Michal Topolančin, Tadeáš Tuchyňa, Jakub Veselý, Jiří Cédl (RAK)