HC Energie Karlovy Vary

Omlazené Dračice zahájily sezonu. Holky bojují, ale máme co zlepšovat, ví kapitánka Pátková

S výrazně omlazeným kádrem vstoupily do nové sezony karlovarské hokejistky. Tým vedený kapitánkou Kateřinou Pátkovou má po pěti zápasech na svém kontě sedm bodů. Po odchodu několika opor to na úvod ročníku 1. Ligy žen není špatný výsledek, i když děvčata ví, že mají na čem pracovat.

Katko, máte za sebou vstup do soutěže. Z pěti zápasů jste dva vyhráli a jednou dotáhli utkání k remíze. Panuje spokojenost?
Určitě je co zlepšovat. Máme ale zase omlazený tým. V kádru jsou holčiny, co teprve začínají hrát Ligu žen.

Začaly jste dvěma výhrami, poté následovaly tři prohry. Výsledkově to ale nebyly žádné divoké výsledky. Je to dobrý signál pro Vás, že i s takto mladým týmem dokážete hrát vyrovnané zápasy?
To stoprocentně. Zatím se bohužel v zápasech rozkoukáváme dost pozdě, takže to musíme vždy dohánět ve třetí třetině. Se sestavou, kterou máme, jsou to ale super výsledky.

V podobném duchu se nesl i poslední zápas, kdy jste s Pardubicemi prohrávaly 0:4 a 1:5, přesto jste dokázaly vybojovat remízu. Značí to určitou sílu týmu?
Konkrétně v tomto zápase jsme ve třetí třetině udělaly drobné změny v sestavě, takže se to trochu protočilo a zamakaly jsme.

Patříš mezi nejzkušenější hráčky v sestavě. Jak vnímáš mladé holky, které teprve začínají s Ligou žen. Jak náročné to pro ně je?
Myslím si, že jsou ještě trochu bojácné. Je to ale pochopitelné. Je to Liga žen, která je přeci jen víc silovější než žákovské ligy, které hrály doteď. Holky ale bojují a moc se snaží.

Po odchodu několika zkušenějších spoluhráček patříš mezi ty, na kterých tým letos stojí. Cítíš za tým větší zodpovědnost než dřív?
Určitě. Tím, že jsem v týmu nejstarší a asi i nejdéle, co kdo z holek hraje, tak se snažím holky podporovat, motivovat je, radit.

Je ti to vlastní z Tvé povahy?
Ano, sama mám tři děti, takže to sama vnímám, jako by byly holky moje (úsměv).