HC Energie Karlovy Vary

Pět energetiků v reprezentaci. Budu šťastný, když to dotáhnu do konce, doufá Flek v MS

Národní tým pod vedením nového trenéra Kari Jalonena zahájil svůj úvodní kemp. V plzni se finskému kouči hlásilo hned pět energetiků v čele s Jakubem Flekem, který se v minulém roce z prvního srazu propracoval až do finální nominace na Mistrovství světa.

„Hrozně jsem se těšil. Byl jsem zvědavý, jak to všechno bude vypadat. Trénink trval kolem hodinky a musím říct, že to bylo super,“ okomentoval úvodní tréninkovou jednotku Flek.

Ten si společně se svými spoluhráči, kteří byli rovněž pozváni do prvního výběru, užil krátké volno. Pak už se ale začal připravovat opět na ledě v Karlových Varech, a to buď individuálně, nebo s hráči kategorie U16.

„Když jsme skončili, dal jsem si pár dní volno, ale posledních pět dní už jsme byli s klukama z Varů na ledě,“ popisuje rychlonohý útočník.

Jak už jsme uvedli, Flek není v Plzni z Karlových Varů jediný. Kromě něj se po leně proháněli i jeho kluboví spoluhráči – brankář Štěpán Lukeš a útočníci Jan Hladonik, Jiří Černoch a Ondřej Beránek. Všichni zmínění v reprezentaci naskočili ještě za bývalého trenéra Filipa Pešána, kterého ale po neúspěšné olympiádě vystřídal Fin Kari Jalonen.

„Neřekl bych, že je to výrazná změna. Věnovali jsme se systémovým věcem, tak je to vždycky. Systém je samozřejmě trošku jiný, ale výrazná změna v trénování nebyla,“ porovnal trenérské metody obou zmíněných trenérů Flek.

Jedná se sice teprve o první kemp, kdy do startu světového šampionátu zbývá ještě měsíc a půl, karlovarský útočník ale dobře ví, že i odtud se dá dostat až na vysněné mistrovství. Vždyť právě on sám takový příběh zažil v uplynulé sezoně, na šampionátu pak patřil k nejlepším českým hráčům a výrazně na sebe upoutal pozornost nejen předních českých klubů, ale i těch zahraničních.

„Být v reprezentaci je pro mě obrovská motivace. Pokud se to povede dotáhnout až do závěrečné nominace, budu hodně šťastný,“ potvrdil Jakub Flek to, že národní tým pro něj znamená nejvíc.