HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Dorost ve čtvrtfinále extraligy, béčko krok od finále!


Mladí energetici mají za sebou opět úspěšný týden. Junioři si poradili s lídrem tabulky a z posledního tripu základní části přivezli tři body. Svěřenci Tomáše Andryse si v náročných osmifinálových soubojích s Kometou vybojovali postup do čtvrtfinále Extraligy dorostu. Svěřenci Adama Sýkory vedou s dvěma výhrami v semifinálové sérii nad Technikou Brno. Deváťáci ovládli Podkrušnohorské derby. Osmákům vyšla odplata Spartě. Bodovali i sedmáci a páťáci. Suma sumárum karlovarské naděje hájili barvy svého klubu v jedenácti zápasech a bez bodů vyšli pouze ze dvou.

DHL Extraliga juniorů

Poslední trip základní části za sebou mají karlovarští junioři. Vyrazili na Moravu a v podstatě šlo o souboje nejlepších týmů extraligy. Jako první přišel na řadu zápas s Třincem. Ve vyrovnaném souboji nakonec zvítězili třinečtí mladíci, kteří dali o jednu branku víc. Ne, že by energetici neměli šance, ale opět je zrazovalo zakončení. Obrat o sto osmdesát stupňů přišel ve Vítkovicích. Lídra tabulky skolili svěřenci Václava Eismanna čtyřmi góly, když ovládli první a třetí třetinu. Junioři před sebou mají poslední dva zápasy základní části. Ty odehrají na domácím ledě, kde budou koncem týdne hostit Spartu a plzeňskou Škodovku. Bude se jim velmi hodit podpora fanoušků, protože dvě kola před koncem základní části je v první čtyřce docela těsno. První čtyři místa od sebe dělí vždy pouze jeden bod. Energetici jsou na třetím místě se ziskem devadesáti dvou bodů.


53. kolo, 10. 3. 2023
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Reportáž k utkání


54. kolo, 11. 3. 2023
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Reportáž k utkání


Extraliga dorostu

První krůček na cestě k boji o mistrovský titul mají za sebou svěřenci Tomáše Andryse. V osmifinále extraligy hraném na dva vítězné zápasy bojovali o postup do čtvrtfinále s týmem Komety Brno. První vzájemný duel se odehrál v Karlových Varech a rozhodně bylo na co koukat. Po tuhé bitvě, která na ledě zuřila hlavně ve třetí třetině, zvítězili energetici. K nedělnímu utkání do Brna tak odjížděli s jistotou prvního vítězství. Hráči Komety do zápasu vstoupili nachystaní a po první třetině vedli 1:0. Zlom přišel v prostřední části, kdy energetici řádili jako uragán. Nasázeli pět gólů a tím posledním vyhnali z branky Ondřeje Matouška, kterého vystřídal Martin Fajmon. Svěřenci Tomáše Andryse sice neřeší, kdo sbírá body a zajímá je hlavně týmový výsledek, ale přece jenom pár čísel. Rovnou pět bodů si v nedělním zápase nasbíral Jakub Galnor (2+3). Pod dvě branky se podepsal Vojtěch Čihař. První a tedy vyrovnávací gól vstřelil Pavel Kůrka. Poslední gól, který tým uklidnil, pak vstřelil Vojtěch Váňa. Nejdůležitější však je, že si karlovarští mladíci vybojovali vstup do čtvrtfinále.


OF1 10. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Reportáž k utkání


OF2 10. 3. 2023
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (1:0, 0:5, 2:1)
Reportáž k utkání


Liga dorostu (U16)

V play-off aktuálně bojují také svěřenci Adama Sýkory. I oni mají soupeře z Brna, je jím tým Techniky. V semifinále Ligy dorostu se hraje na tři vítězné zápasy a první dva už mají energetici za sebou. K oběma nastoupili na domácím ledě. V tom prvním měli mírně navrch a skórovali čtyřikrát. Hráči Techniky se ve třetí třetině dotáhli na dostřel jedné branky a sáhli po hře bez brankáře. Ta sice gól přinesla, ale ze strany energetiků, když kotouč do opuštěné branky přes víc jak polovinu kluziště poslal Jakub Skuhravý. Druhý duel nebyl až tak jednoznačný. Skóre sice otevřel karlovarský Šimon Šilhan, ale vzápětí bylo srovnáno. O vítězství karlovarských mladíků rozhodl gól jejich kapitána Vladimíra Šumy, který padl v čase 39:13. S dvěmi výhrami v zádech vyjíždějí hráči Energie do Brna, kde v pondělí zabojují o třetí vítězství.


SF1, 9. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - TECHNIKA HOCKEY BRNO 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Reportáž k utkání


SF2, 10. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - TECHNIKA HOCKEY BRNO 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Reportáž k utkání


Soutěž 9. tříd (U15)

Úspěšný týden měli také deváťáci. Ti hostili hráče týmu Vervy Litvínov. Po polovině první třetiny vedli litvínovští deváťáci 2:0. Ve dvanácté minutě využil početní výhodu Filip Žalud, který zakončil akci Matyáše Šedivce a Jonáše Vaníčka. V osmnácté minutě udeřil František Nešvera, který nezaváhal po pobídce Adriana Bendy. Do vedení poslal svůj tým v čase 18:38 opět Filip Žalud, jemuž stejně jako u první branky asistovali Matyáš Šedivec a Jonáš Vaníček. Čtvrtou branku přidal Adrian Benda, jemuž šanci připravili Damián Franc a Ondřej Bednář. Pátá branka nesla podpis Damiána France a body za asistenci si připsali Ondřej Bednář a Martin Psohlavec.

Krátce na to sice litvínovští mladíci náskok Energie snížili, ale svěřenci Tomáše Marišky ještě neřekli poslední slovo. Ve vlastním oslabení udeřil Jonáš Vaníček, kterému sekundoval Marko Michalov. Do konce druhé části už místo gólů padaly pouze tresty, ale oba týmy svá oslabení ubránily a tak se do šaten šlo za stavu 6:3. Devatenáct sekund po začátku třetí třetiny se do akce dostali Marek Jílek a Maik Mähler a jejich kombinaci zakončil Josef Suchý. O poslední branku zápasu se v padesáté páté minutě postaral Maik Mähler, když nezaváhal po přihrávce Marka Jílka. Druhou asistenci si u tohoto gólu připsal Lukáš Gerstner hráč osmé třídy, který s v tomto utkání odbyl premiéru mezi deváťáky. Deváťáci jsou se ziskem čtyřiceti tří bodů na třetím místě nadstavby a ještě stále mají šanci zabojovat o postup.


26. kolo 11. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 8:3 (3:2, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Žalud (Šedivec, Vaníček), 18. Nešvera (Benda), 19. Žalud (Šedivec, Vaníček), 23. Benda (Franc, Bednář), 25. Franc (Bednář, Psohlavec), 27. Vaníček (Michalov), 41. Suchý (Jílek, Mähler), 55. Mähler (Jílek, Gerstner) – 2. Záruba (Vondráček), 5. Vladař, 26. Kváš (Vladař, Pecka).


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Na domácím ledě bojovali také karlovarští osmáci. Počtvrté v nadstavbě změřili síly s týmem Sparty. V posledním utkání měli na vrch Pražané, ale energetikům vyšla odplata na výbornou. První třetina skončila za vyrovnaného stavu, když na branku energetiků, kterou vstřelil Jonáš Vaníček za asistence Marka Kubíka a Maika Mählera, hostující hráči odpověděli po necelých čtyřech minutách. Ve druhé části padlo ze strany energetiků pět gólů. Pod první branku druhé třetiny se podepsala stejná sestava, jako u prvního gólu Energie, akorát tentokrát střílel Marek Kubík a Jonáš Vaníček a Maik Mähler asistovali. V čase 22:42 střílel Maik Mähler, který dostal nabito od Marka Kubíka. O čtvrtou branku Energie se postaral Šimon Haak, díky akci Josefa Suchého a Kirilla Balbyshkina. Pátý gól pro Jakuba Kyncla připravil Lukáš Gerstner. Z individuální akce Jonáše Vaníčka padl šestý gól. Lajna ve složení Jonáš Vaníček, Marek Kubík a Maik Mähler opět úřadovala v prvních minutách třetiny, tentokrát té poslední, kdy autorem sedmého gólu Energie byl Marek Kubík. Sparťané skóre zápasu korigovali necelé dvě minuty před koncem. Osmáci jsou aktuálně na čtvrtém místě tabulky, když nasbírali sedmnáct bodů.


17. kolo 12. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 7:3 (1:1, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Vaníček (Kubík, Mähler), 21. Kubík (Vaníček, Mähler), 23. Mähler (Kubík), 33. Haak (Suchý, Balbyshkin), 36. Kyncl (Gerstner), 36. Vaníček, 42. Kubík (Mähler, Vaníček) – 10. Stefaňuk (Sivek), 37. Vlk (Platil), 59. Platil (Jáchim).


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci vyrazili do Ostrova, kde sice udeřili jako první díky střele Matěje Žáka, jemuž asistoval Matyáš Vrbas, ale ostrovští sedmáci ve druhé třetině skórovali třikrát. Jediným střelcem energetiků ve druhé třetině byl Robin Simmer, který dostal nabito od Matěje Žáka. O tom, že body z utkání se rozdělí napůl rozhodl ve třicáté osmé minutě Maxim Dan, který zakončil kombinaci Matěje Žáka a Hugo Koncze. Sedmáci jsou aktuálně na druhém místě tabulky s dvanácti body.


12. kolo 11. 3. 2023
HC Čerti Ostrov - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (0:1, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: J. Boleslav (M. Mašek) — J. Bečka, D. Verovkin — V. Chada, A. Šiman, M. Appeltauer, M. Brezovský, L. Benda, M. Smažík, B. Prágrová, P. Šneberger, O. Jakoubek, Š. Jessl


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Bilanci ve vzájemných zápasech srovnali mostečtí sedmáci, kteří energetiky porazili rozdílem jedné branky. Za energetiky se prosadili Mikuláš Gregor a Max Kalčík, kteří proměnili trestné střílení. Šesťáci zatím ve své soutěži nasbírali dvacet devět bodů a jsou na pátém místě.


26. kolo 12. 3. 2023
MOSTEČTÍ LVI - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Starý (Elznic, Sedlák), 34. Elznic (Starý), 56. Elznic (Sedlák) – 16. Gregor (TS), 22. Kalčík (TS).


Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci přivítali na svém ledě vrstevníky z Klášterce. Ti v první třetině udeřili rovnou třikrát. Jejich náskok stihl snížit dvacet sekund před koncem třetiny Petr Koblížek po přihrávce Deniela Kaputy. Ve druhé třetině padla pouze jedna branka a to z holí energetiků. Jejím autorem byl opět Petr Koblížek, který tentokrát zakončoval akci Patrika Tomáška a Matyáše Dvořáka. Vyrovnávací gól vstřelili energetici zhruba v polovině třetí třetiny a podepsal se pod něj Matyáš Dvořák, kterému asistoval Marek Havlík. Díky zisku bodu za remízu poskočili páťáci v tabulce na čtvrté místo, když si zatím vybojovali třicet tři bodů.


26. kolo 12. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary - HC Tygři Klášterec nad Ohří 3:3 (1:3, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Koblížek (Kaputa), 31. Koblížek (Tomášek, Dvořák), 51. Dvořák (Havlík) – 14. Kobza, 18. Kubov (Kobza), 19. Sivák.