HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Sedmáci ovládli základní část! Tři hattricky zkompletoval Kocián

Také třetí lednový týden se našim nadějím dařilo. Základní část své soutěže na vítězné vlně zakončili sedmáci, kteří do nadstavby postoupili z prvního místa. Vítězně se na mistrovství krajů naladili deváťáci. Osmáci jsou vládci Západu a stále vedou skupinu. Na vítězné vlně pokračují páťáci, kteří ve svých dvou duelech vstřelili sedmnáct gólů. Dorostu zisk bodů z tripu vynesl první místo skupiny. Mezi nejlepšími týmy skupiny jsou i junioři. Vítěznou šňůru protáhla také šestnáctka. K vidění bylo hned šest hattricků. Jeden vstřelil Viktor Wardas, dva Mikuláš Gregor a tři Tobiáš Kocián. Ze třinácti zápasů minulého týdne energetici jedenáctkrát bodovali.

DHL Extraliga juniorů

Také v uplynulém týdnu vyrazili junioři na trip. Jejich cílem byl tentokrát Třinec a Vítkovice. V duelu s třineckými Oceláři junioři za svými hostiteli pokulhávali v produktivitě. Z třiceti devíti střel padly Ocelářům čtyři góly, zatímco za energetiky na domácího gólmana vyzrál pouze Matyáš Váňa. Vypadá to, že zatím platí “můj dům, můj hrad”. Ve vzájemných duelech této sezony se totiž z výhry zatím vždy radoval domácí tým.

V duelu s Vítkovicemi to mezi oběma týmy jiskřilo a v určitých částech zápasu byl na trestných lavicích docela provoz. Také v tomto duelu se jako první prosadil domácí tým, ale po chvíli bylo díky střele Víta Záhejského srovnáno. Vedení ve druhé třetině vystřelil Vojtěch Čihař. Od této chvíle oba gólmani své branky zamkli a skóre přes veškerou snahu střelců obou týmů zůstalo nezměněno. Adam Ebenstreit dokonce v čase 59:59 ustál trestné střílení. Zisk bodů z tohoto duelu zajistil juniorům třetí místo ve skupině. Na kontě mají dvacet osm bodů stejně jako druhý Třinec a třetí Kometa.

II. 15. kolo pátek 19. ledna 2024

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Reportáž k utkání

II. 16. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Také dorost vyrazil do Třince a Vítkovic. V utkání s Třincem energetici svedli přímý souboj o první místo skupiny. Od první třetiny karlovarští mladíci dotahovali náskok svých hostitelů. Kdykoliv se dostali na dostřel, tak Oceláři vzápětí své vedení opět navýšili. Skóre bylo srovnáno necelých pět minut před koncem základní hrací doby. Dva góly vstřelil Vlastimil Blažek a pod zbývající tři branky se podepsali Lukáš Slavík, Jakub Habla a Viktor Wardas. Zápas došel až do nájezdů. V těch Ocelářům k zisku bonusového bodu stačil jediný proměněný nájezd.

Přesnou mušku měli energetici také v duelu s Vítkovicemi. V něm to nejiskřilo jen na ledě, ale i v hledišti. Karlovarští mladíci skórovali jako první a pak už své vedení pouze navyšovali. Hattrick si zkompletoval Viktor Wardas. Dvě přesné trefy zapsal Petr Tomek a autorem čtvrtého gólu Energie byl Lukáš Slavík. Jedním z asistentů u Lukášova gólu byl brankář Martin Psohlavec, který si první asistenci v dorostu připsal předchozí den v utkání s Třincem. Zisk bodů a jedenáct vstřelených gólů vyneslo energetikům první místo ve skupině. Aktuálně mají patnáct bodů jako druhá Plzeň.

II. 7. kolo pátek 19. ledna 2024

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 6:5sn (3:1, 2:2, 0:2 – 0:0 – 1:0)
Reportáž k utkání

II. 8. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

S plným počtem bodů ze svých dvou zápasů uplynulého týdne odkráčela šestnáctka. Nejprve na svém ledě přivítala výběr Polska do 17 let. Už ve třetí minutě se energetici radovali z gólu po kombinaci Šimona Šilhana, Filipa Žaluda a Matěje Pavlise. V čase 10:38 poslal Marek Jílek puk na Davida Krčka, který v početní výhodě vystřelil Energii dvougólové vedení. Marek Jílek ve dvacáté třetí minutě zakončil přesnou střelou přesilovkovou kombinaci Lukáše Pecha a Davida Schrottenbauma.

Ve dvacáté čtvrté minutě čtvrtou branku Energie vstřelil Filip Žalud, kterému sekundovali Šimon Šilhan a Václav Dobřemysl. Neuběhla ani minuta a Ondřej Maňák přišel díky střele Dominika Litwy o čisté konto - 4:1. Ještě před polovinou druhé třetiny padl z hole Filipa Žaluda pátý gól, poté co dostal nabito od Václava Dobřemysla. Poslední gól tohoto utkání vstřelil v padesáté druhé minutě ve vlastním oslabení Oskar Magner, po přihrávce Lukáše Pecha - 6:1. Do zápasu naskočil také útočník deváté třídy Tomáš Suja, který si tak zapsal premiérový start v dorosteneckém hokeji.

O úvodní gól utkání s týmem Lvi Břeclav se v deváté minutě postaralo trio Šimon Šilhan, Václav Dobřemysl a Filip Žalud. Do konce třetiny už na obou stranách padaly jenom tresty a tak se do druhé třetiny vstupovalo za stavu 1:0. Ten však vydržel do času 23:03, kdy srovnal Albert Ventliand. Po čtyřiceti dvou sekundách vedení energetikům vrátil Lukáš Pech, který dostal nabito od Matyáše Šedivce. Srovnáno bylo opět v úvodu další části. Tentokrát se už v první minutě prosadil Dominik Meissner. Vedení Energii vrátila v padesáté první minutě kombinace Šimona Šilhana a Lukáše Pecha. V čase 58:57 výhru šestnáctky pečetil Marek Jílek, kterému šanci připravili Štěpán Köhler a Filip Piatkowski. Šestnáctka tak připsala čtvrtou výhru v řadě a je s padesáti třemi body na třetím místě skupiny Západ.

27. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary - Polsko U17 6:1 (2:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky:02:28 Pavlis (Žalud, Šilhan; 5/5), 10:38 Krček (Jílek; 5/4), 22:31 Jílek (Pech, Schrottenbaum; 4/4), 23:38 Žalud (Šilhan, Dobřemysl; 5/4), 28:14 Žalud (Dobřemysl; 5/5), 51:47 Magner (Pech; 4/5) – 24:29 Litwa (Kosmęda, Blazej; 5/5).

22. kolo neděle 14. ledna 2024 HC Energie Karlovy Vary – HC Lvi Fosfa Břeclav 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky:08:35 Žalud (Dobřemysl, Šilhan; 5/5), 23:45 Pech (Šedivec; 5/5), 50:53 Pech (Šilhan; 5/5), 58:57 Jílek (Kőhler, Piatkowski; 5/5) – 23:03 Ventliand (Novotný; 5/5), 40:47 Meissner (Bošek; 5/5).

Extraliga 9. tříd

Před tím než většina deváťáků vyrazila na mistrovství krajů, zavítali energetici do Chomutova, kde tým Pirátů obrali o body díky výhře 8:1. Dvougólovým střelcem byl Vojtěch Horáček. O zbývající góly se podělili Lukáš Gerster, Josef Postl, Jakub Staněk a Josef Suchý. Shodně gólem a dvěma asistencemi přispěli Jakub Kyncl a Jonáš Vaníček. Šance u tří gólů připravil Maik Mähler. Mezi asistenty se zapsali Aleš Břečka, Eliáš Křivánek, Marek Kubík a Adam Zimmermann. Premiérovou asistenci v extralize devátých tříd si připsal útočník osmé třídy Vojtěch Hüttl, který v za devítku nastoupil poprvé před týdnem v Českých Budějovicích. Dvě kola před koncem základní části, mají deváťáci na kontě šedesát tři bodů a jsou na druhém místě skupiny A. Na vedoucí Plzeň ztrácí čtyři body, ale mají dva zápasy k dobru. Plzeňští deváťáci jsou jediným týmem ve skupině, který už odehrál všechny zápasy.

27. kolo pátek 19. ledna 2024

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:8 (0:3, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 54:47 Konvalinka (Veber; 5/5) – 00:46 Suchý (Kyncl, Vaníček; 5/5), 13:20 Vaníček (Břečka; 5/5), 13:52 Gerstner (Hüttl; 5/5), 24:50 Horáček (Mähler; 5/4), 27:05 Horáček (Kubík, Kyncl; 5/5), 27:28 Staněk (Mähler, Křivánek; 5/5), 40:50 Kyncl (Vaníček; 4/5), 42:22 Postl (Zimmermann, Mähler; 5/5).

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Jediný zápas, ale za to západočeské derby, měli v uplynulém týdnu na programu naši osmáci. Ti se po napínavém duelu rozdílem jednoho gólu stali vládci Západu. Vstup do zápasu se energetikům vydařil a ještě před polovinou první třetiny vedli 2:0. Skóre už v čase 0:38 otevřel Thomas Hanson za asistence Daniela Psohlavce a Václava Pařízka. Střelcem druhého gólu byl Vojtěch Hütl. Plzeňští se poprvé prosadili až v osmnácté minutě, kdy kontaktní gól vstřelil Vojtěch Zach. Dvougólové vedení Energii ve dvacáté šesté minutě vrátil František Pavlovic, kterému puk šikovně přihrál Eliáš Křivánek.

V čase 33:22 dostal Plzeň na dostřel jedné branky Mathias Zbořil. V čase 33:44 ale už opět slavili energetici díky akci Vojtěcha Hüttla, Thomase Hansona a Daniela Psohlavce. V závěru třetiny se energetici zvládli zhruba čtyřicet sekund ubránit ve třech. Před polovinou poslední části připravili Thomas Hanson a Vojtěch Hüttl šanci pro Daniela Psohlavce. V čase 53:44 skóre na stav 3:5 upravil Jindřich Rokoška, který ani ne minutu na to dostal plzeňský tým v početní výhodě na dostřel jednoho gólu - 4:5. Energetici si však své vedení uhájili a i podruhé v nadstavbě ovládli západočeské derby. Osmáci se ziskem čtrnácti bodů stále vedou nadstavbovou skupinu A.

II. 9. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 17:25 Zach (Cais; 5/5), 33:22 Zbořil (5/5), 53:44 Roškota (Jágr; 5/5), 54:39 Roškota (Zach, Jágr; 5/4) – 00:38 Hanson (Psohlavec, Pařízek; 5/5), 09:32 Hüttl (5/5), 25:31 Pavlovic (Křivánek; 5/5), 33:44 Psohlavec (Hanson, Hüttl; 5/5), 47:22 Psohlavec (Hüttl, Hanson; 5/5).

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci tento víkend zakončili základní část své soutěže dvojzápasem s týmem Mariánských Lázní. První duel se odehrál v Mariánských Lázních a sedmáci svým hostitelům nedali šanci a puk do jejich branky poslali desetkrát a sami inkasovali až ve čtyřicáté osmé minutě. Ve třetí třetině si během necelých devíti minut Mikuláš Gregor zkompletoval hattrick, ke kterému přidal i dvě asistence. Shodně gólem a asistencí se na výsledku podíleli Matěj Cozma, Lukáš Hoško, Jan Martínek, Fabio Peter a Tomáš Rödig. Šance u dvou gólů připravil Jakub Veselý. Pod zbývající dva góly se podepsali Lukáš Bláha a Max Kalčík. U osmého gólu asistoval Martin Rejthar.

Poslední zápas základní části odehráli sedmáci na domácím ledě. K výhře i tentokrát Mikuláš Gregor přispěl hattrickem a dvěma asistencemi. Po čtyřech bodech přidali Lukáš Bláha (2+2) a Lukáš Hoško (1+3). Dvěma góly se blýskl Jan Martínek. Tři góly připravil Max Kalčík. Tři body vybojovali také Martin Rejthar a Jakub Veselý, kteří vstřelili po jednom gólu a u dvou asistovali. Pod gól a asistenci se podepsali David Moches a Fabio Peter. Šanci pro Martina Rejthara připravil Tomáš Rödig a asistentem u vítězného gólu byl Štěpán Heller. Základní část sedmáci zakončili vítěznou šňůrou pěti zápasů. Svěřenci Ondřeje Leštiny do nadstavby postoupili z prvního místa skupiny. To si vybojovali ziskem třiceti bodů.

14. kolo čtvrtek 18. ledna 2024

HC Mariánské Lázně - HC Energie Karlovy Vary 1:10 (0:2, 0:4, 1:4)

Branky a nahrávky: 47:28 Graca (5/5) – 07:13 Hoško (Gregor; 5/5), 12:18 Martínek (Cozma, Veselý; 5/5), 22:56 Kalčík (Peter; 5/4), 26:22 Rödig (Veselý; 5/5), 29:32 Bláha (Gregor; 5/4), 37:41 Cozma (Martínek; 5/5), 47:09 Gregor (Rödig; 5/5), 48:12 Peter (Rejthar; 5/5), 54:14 Gregor (Hoško; 5/5), 55:43 Gregor (5/5).

21. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – HC Mariánské Lázně 12:3 (3:1, 7:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 05:00 Hoško (Bláha, Kalčík; 5/5), 08:30 Rejthar (Rödig; 5/4), 09:10 Gregor (Veselý; 5/5), 20:25 Martínek (Heller, Veselý; 5/5), 24:24 Bláha (Hoško; 5/5), 26:26 Bláha (Gregor, Hoško; 5/5), 27:25 Gregor (Bláha; 5/5), 29:45 Peter (Hoško, Gregor; 5/5), 34:15 Moches (Rejthar, Peter; 5/5), 37:25 Martínek (Rejthar, Moches; 5/5), 52:20 Gregor (Kalčík; 3/5), 57:05 Veselý (Kalčík; 5/5) – 10:55 Dobešek (Graca; 5/5), 53:00 Špaček (Košťál; 5/3), 55:40 Graca (Špaček; 5/5).

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Podruhé v sezoně naši šesťáci narazili s týmem Teplic. Ve druhém duelu v řadě opět inkasovali sedm gólů, ale tentokrát sami skórovali pouze jednou. Ve dvacáté sedmé minutě teplického gólmana překonal Petr Koblížek. Šesťáci jsou aktuálně na pátém místě nadstavbové skupiny o umístění.

II. 6. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Energie Karlovy Vary – HC Teplice 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 26:05 Koblížek (5/5) – 02:50 Sluka (Slačík; 5/5), 17:25 Rubeš (Slačík; 5/5), 28:49 Novotný (Maresch; 5/5), 29:45 Lipták (Rubeš, Brejcha; 5/5), 45:00 Maresch (Rubeš; 5/5), 46:40 Klement (5/5), 53:25 Rubeš (Urban; 5/5).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Dva zápasy a dvě výhry, tak to je bilance našich páťáků. Ti v duelech s týmy Nejdku a Třemošné vstřelili sedmnáct gólů a pouze čtyři inkasovali. V duelu s Nejdkem se pod dva hattricky podepsal Tobiáš Kocián, který navrch přihodil jednu asistenci. Čtyři body přidal Lukáš Říha (1+3). Zbývající čtyři góly si rozdělili Vladimír Jindra, Matěj Kloz (1+1), David Vlčko a Pavel Vorel (1+1). Asistencí k výhře přispěli Ladislav Dankanics, David Kuljas, Sebastian Möckl a Daniel Vráblík.

V utkání s týmem Meteor Třemošná už to nebyla taková gólová divočina. Energetici tentokrát vstřelili "pouze" šest gólů. Pod čtyři z nich se opět podepsal Tobiáš Kocián. Dalšími dvěma střelci byli David Kuljas (1+1) a David Vlčko (1+1). Gólové šance připravili John Bedarf, Ladislav Dankanics a Sebastian Möckl. Těmito dvěma výhrami si páťáci zařídili postup ze třetího místa skupiny 11 Karlovarská na druhé. Se ziskem dvaceti pěti bodů ztrácí devět bodů na první Tachov.

19. kolo čtvrtek 18. ledna 2024

HC Rebel Město Nejdek - HC Energie Karlovy Vary 2:11 (0:3, 2:1, 0:7)

Branky a nahrávky: 27:20 Kosina (5/5), 29:50 Peer (Mašek, Marek; 5/5) – 09:30 Říha (Vráblik; 5/5), 17:40 Kocián (Kloz; 5/5), 19:55 Vorel (Möckl; 5/5), 33:05 Kocián (Kuljas; 5/5), 40:40 Kocián (Vorel, Říha; 5/5), 45:00 Jindra (Kocián; 5/5), 46:36 Kocián (Říha; 5/5), 48:25 Kloz (5/5), 55:50 Kocián (Říha; 5/5), 56:20 Vlčko (Dankanics; 5/5), 57:40 Kocián (5/5).

21. kolo sobota 20. ledna 2024

HC Meteor Třemošná - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:1, 2:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 26:21 Juráček (Mulač; 5/5), 31:32 Mulač (Juráček; 5/5) – 10:27 Vlčko (Bedarf; 5/4), 26:09 Kuljas (Vlčko; 5/5), 26:51 Kocián (5/5), 37:48 Kocián (Kuljas; 4/5), 38:45 Kocián (Dankanics; 4/5), 52:32 Kocián (Möckl; 5/5).