HC Energie Karlovy Vary

V životě jsem nedoufal, že se tohle může stát, září Ondřej Beránek

Kdo by nemiloval šťastné konce? Národní tým poslední květnovou neděli jeden takový napsal. Po dlouhých 14 letech se Česko raduje ze zisku mistrovského titulu a navíc na domácí půdě! Trenér Radim Rulík poskládal tým, který má duši a srdce a na ledě nechal vše nejen kvůli zisku titulu, ale hlavně pro své fanoušky. A důležitou součástí zlaté party byl karlovarský útočník Ondřej Beránek, který bojoval každé utkání od začátku do konce naplno a srdcem a právem tak společně se svými parťáky zvedl nad hlavu trofej nejcennější. Hoši, děkujeme a gratulujeme!

Ondřeji, gratuluji! Jak byste zhodnotil zápas, jestli se to vůbec nějak dá…

Já nevím, (úsměv). Každý to asi viděl a je to něco neskutečného. Bylo to těžké. Věděli jsme, že to bude těžké, ale diváci nás hnali. Vlastně celou dobu, po celý turnaj a jsem rád, že jsme jim to vrátili, a že jsme národu dokázali, že jsme mistři světa… (smích)

Dnes byla opět vyprodaná O2 arena a byla tu neskutečná atmosféra, co ale vzkázat divákům, kteří fandili po celé republice?

Tahle medaile je samozřejmě pro všechny Čechy. Je to něco neskutečného (úsměv). Všem děkujeme. Vím, jaký jsme hokejový národ a prostě si toho vážíme a jde to hlavně za fanoušky, protože nás strašně hnali. Klobouk dolů (úsměv).

Kdyby vám někdo na začátku prvního přípravného kempu řekl, že na konci dojdete až pro zlatou medaili, věřil byste mu?

Určitě ne (smích). Tohle byl sen. Jsem moc rád, že jsem toho mohl být součástí a být v tomto týmu. Je to opravdu neskutečné (úsměv). Byl jsem před devíti týdny v Říčanech. Byli jsme tam s Červusem (Roman Červenka). Od začátku jsme zbyli vlastně my dva a je to něco neuvěřitelného. Teď vám toho ještě moc neřeknu, to až mi všechno dojde (úsměv), ale je to krásné.

Co se Vám honí hlavou?

Že jsme mistři světa, no… (úsměv). Co bych Vám na to řekl. Já teď opravdu nevím. Potřebuju si to všechno srovnat. Teď to jdeme oslavit a je to krásný. Kvůli tomu ten hokej hrajeme. A v životě jsem nedoufal, že se tohle může stát (úsměv). Podle mě se tohle už mockrát v životě nebude opakovat a já jsem rád, že jsme tuto šanci chopili a s našimi fanoušky jsme to zvládli (úsměv).